محققان برای اولین بار موفق به کشف سیارکی شده اند که در مداری نزدیک‌تر از سیاره زهره در حال گردش به دور خورشید است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  به نقل از دیجیتال ترندز، اکثر سیارک‌های موجود در منظومه شمسی در کمربندی مابین مریخ و مشتری واقع شده‌اند و برخی از آن‌ها نیز در مداری نزدیک به مشتری در حال گردش به کره زمین هستند. اما برای اولین بار سیارکی شناسایی شده که در مداری نزدیک‌تر از زهره در حال چرخش به دور زمین است.

کشف سیارکی در نزدیک‌ترین فاصله گردش به خورشید

این سیارک توسط محققان دانشگاه کل- تک کانادا شناسایی شده و فعلاً ۲۰۲۰ AV ۲ نام گرفته است. ستاره شناسان از دهه ۷۰ میلادی تا به امروز به دنبال یافتن چنین سیارکی بوده‌اند، اما با پیشرفت تجهیزات فنی سرانجام بعد از نیم قرن در این زمینه به موفقیت رسیده‌اند.

کشف سیارک یادشده از طریق رصدخانه پالومار در کالیفرنیای آمریکا انجام شده است. این رصدخانه که در ۹۰ کیلومتری جنوب رصدخانه کوه ویلسون قرار دارد، توسط مؤسسه فناوری کالیفرنیا اداره می‌شود.

سیارک ۲۰۲۰ AV ۲ بین یک تا سه کیلومتر پهنا دارد و مدار گردش آن به دور خورشید بیضی شکل است. ۲۰۲۰ AV ۲ هر ۱۵۱ روز یک بار به دور خورشید می‌گردد. ظن ستاره شناسان بر این است که این سیارک قبلاً بزرگ‌تر بوده و در فاصله دورتری از خورشید قرار داشته و احتمالاً بر اثر برخورد با یک سیاره مسیر آن منحرف شده و به سمت خورشید حرکت کرده است.

منبع: مهر

انتهای پیام/

 

برچسب ها: سیاره ، خورشید ، کشف سیاره
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.