هادوی گفت: سامانه توانیران هم از جمله برنامه‌هایی است در قانون استفاده حداکثری از توان تولیدات ملی دیده شده و ما ملزم به راه اندازی آن بودیم.

وزارت صمتبه گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، سید محمد مهدی هادوی رئیس ساخت داخل ماشین سازی و تجهیزات وزار صمت در نشست راه اندازی سامانه توانیران، اظهار کرد: بدون شک بهترین راهکار برای توسعه‌ی ساخت داخل، تکیه بر توانمندی‌های تولید کنندگان کشور است؛ ساخت داخل و استفاده از توانمندی های تولیدی داخل به عنوان سیاست اصلی وزارت صمت در تمام فعالیت‌های این سازمان دیده شده است که تنها یکی از آن‌ها مرکز ساخت داخل در وزارت صمت راه اندازی شده است.

اوبا اشاره به تاخیر به وجود امده برای اطمینان از عملکرد مناسب این سامانه بیان کرد: سامانه توانیران هم از جمله برنامه‌هایی است در قانون استفاده حداکثری از توان تولیدات ملی دیده شده و ما ملزم به راه اندازی آن بودیم. ویرایش قانون حداکثر استفاده از توان داخل در اردیبهشت  توسط مجلس شورای اسلامی مصوب شد و در خرداد توسط رییس جمهور ابلاغ شد که در ویرایش جدید آن نسبت به سال ۱۳۹۲ مسایل مهم تر و به روزتری در نظر گرفته شده است.

او ادامه داد: قانون استفاده از حداکثر توان تولیدی کشور طرح ها و پروژه های کلان را در برمی گیرد و در وهله اول شرکت های دولتی و شبه دولتی را شامل می شود. شرکت‌هایی که برای پروژه‌های محوری نیاز به خرید خارجی دارد، باید پیش از خرید خارجی، نیاز خود را در این سامانه مطرح کند تا تگر توانمندی در تولید این محصول و در داخل کشور وجود دارد، این نیاز برطرف شود.


رئیس ساخت داخل ماشین سازی وتجهیزات گفت: سامانه توانیران در بانک اطلاعاتی خود، توانمندی‌های تولیدی کشور را ثبت کرده و تولیدکنندگان کالا، ارائه دهندگان خدمات و فعالان حوزه طرحهای فنی و مهندسی و پیمانکاری را به واحد‌های نیازمند به این خدمات و تولیدات متصل می‌کند؛ به عبارتی دیگر ارتباطی دو سویه ایجاد می‌شود که هر دو طرف از وجود نیاز و تولید آگاه شوند. در صورتی که بعد از مدتی کسی نیاز مطرح شده را نپذیرد، نیاز خرید خارجی در کمیته بررسی می‌شود.

او گفت: شرکتهای خصوصی که از تضامین و تسهیلات دولتی و منابع و اعتبارات صندوق توسعه ملی استفاده می کنند هم مشمول این قانون هستند. مناطق آزاد و تجاری و حتی بانکها و موسسات مالی و اعتباری نیز مشمول قانون استفاده حداکثری از توان داخل هستند. ما در این سامانه معرفی توان داخلی کشور و تمرکز خریداران و متقاضیان به سمت توان داخلی هدایت می‌کنیم.

هادوی گفت: طراحی کارخانه، نصب تجهیزات، راه اندازی کارخانه و سپس گارانتی محصولات تولیدی کارخانه را کارخانه سازی گویند که در سامانه توانیران لحاظ شده است؛ ارجاع کار، طراحی و کارخانه سازی طبق قانون باید توسط شرکت داخلی انجام شود، رسوخ دانش فنی به کشور در این راستا باید صورت پذیرد، متولی اجرای کار هم باید طرف ایرانی باشد.

رییس مرکز ساخت داخل، تجهیزات و ماشین سازی وزارت صمت درباره ارتباط سامانه توانیران با صندوق توسعه ملی گفت: ارتباط مناسبی بین این دو بخش وجود دارد پس از تخصیص اعتبار، پروژه مصوب و وارد سامانه می شود، در طراحی خط نیز باید از پیمانکاران سامانه استفاده و انتخاب شود. کلیه اطلاعات توانمندی‌های داخلی کشور در سایت توانمندی وزارت صمت ثبت شده و در اختیار استانداران قرار دارد، اگر علی رغم وجود توان داخلی اتفاق بیفتند قابلیت پیگیری و نظارت را، حتی از طریق قوه قضاییه داریم.

او با اشاره برگزاری ۸ میز تخصصی ساخت داخل و کاهش ارزبری ۱.۲ میلیارد یورویی گفت: دستگاه های مشمول قانون حداکثر استقاده از توان داخل مکلف به استفاده از سامانه توانیران هستند و حتی کالاهای مصرفی خود را از این طریق تامین کنند. اگر شرکتی به قانون حداکثر استفاده از توان داخل بی اعتنا باشد، می توانیم این موضوع را از طریق مراجع قانونی پیگیری کنیم، اما شرکتهای داخلی همگی دوستدار تولید داخلی و خواستار رفع نیازهای خود از توان داخلی هستند و از این طرح حمابت می‌کنند

هادوی تصریح کرد: موضوع عمق ساخت داخل و رتبه بندی تولیدکنندگان در سامانه توانیران در نظر گرفته شده است. با معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ارتباط خوبی داریم، موضوع آموزش، پژوهش و تحقیقات علمی برای ما مهم است.

رییس مرکز ساخت داخل، تجهیزات و ماشین سازی وزارت صمت میز‌های ساخ داخل را نمادین خواند و گفت: میز‌های ساخت داخل به نوعی حرکتی سمبلیک هستند؛ این به معنای آن نیست که قرارداد‌های وضع شده در این مسز‌ها جنبه حقیقی ندارند بلکه انجام چنین کاری برای اطلاع رسانی و ایجاد موج امید در کشور است؛ علاوه بر قراردادهایی که در میزهای برگزار شده وضع شد، به طور مداوم قراردادها و تفاهم نامه‌های بسیاری در حوزه ساخت داخل و در سراسر کشور منعقد می‌شود.

او با اشاره به این که آیین نامه تعمق ساخت داخل تدوین شده و بزودی به تصویب هیات دولت می‌رسد. رتبه بندی شرکت‌ها و تولیدکنندگان هم توسط مراجع قانونی غیر دولتی انجام خواهد شد و نتایج آن در سامانه توانیران درج و منتشر می‌‌‌‌‌شود.

هادوی مدیریت واردات را نیازمند به مدیریت هوشمند دانست و تشریح کرد: باید ضمن در نظر گرفتن نمونه‌های خارجی، به توان داخلی هم توجه داشته باشیم.

رییس مرکز ساخت داخل، تجهیزات و ماشین سازی وزارت صمت با تاکید بر اهمیت ورود صحیح اطلاعات تصریح کرد: ما در این سامانه به عنوان نظارت کننده و سیاستگذار کلی عمل خواهیم کرد و وارد بحث کارشناسی نخواهیم شد، کارشناسی، ارزیابی و توان سنجی را به بخش خصوصی؛ تشکل‌ها و اتاق‌های بازرگانی واگذار می‌کنیم و بر این موضوع اصرار داریم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار