به گزارش حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، زمانی که ایدهای از ذهنی شعله ور میشود فرد به فکر فرو میرود که با چه ابزار تجاری میتواند از این دارایی فکری حفاظت کند. ثبت اختراع آن ابزار است. حال با برگزاری کارگاه «شکارچی فرصتهای تجاریسازی به کمک پتنت» فرصت کسب تجربه برای درآمدزایی از پتنت مهیا شده است.
بنابراین نباید تنها به عنوان یک ابزار علمی به ثبت اختراع توجه کرد. اختراعها ظرفیتهای زیادی برای درآمدزایی دارند. با توجه به این موضوع کانون پتنت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اقدام به برگزاری کارگاههای ویژه کرده است. این کارگاه ۱۶ و ۱۷ بهمن سال جاری برگزار میشود.
پس ظرفیتهای بالای پتنت برای درآمد زایی در این کارگاه بررسی میشود. زیرا اکنون این موضوع نه تنها مورد توجه صنایع و سرمایه گذاران قرار دارد بلکه استارتاپها و مراکز علمی مختلف را نیز درگیر خود کرده است.
در ایران نیز با وجود ظرفیتهای فناورانه زیاد میان شرکتهای دانش بنیان و نوپا توجه به این موضوع میتواند درآمدزایی برای کشور داشته باشد.
از این رو کانون پتنت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با رویکرد ویژه نسبت به تجاریسازی داراییهای فکری از محققان و صنعتگران در این حوزه حمایت میکند. ارائه آموزشهای لازم در خصوص مالکیت فکری یکی از این جنبههای تمرکز در این حوزه است که میتواند نوع نگاه افراد به این حوزه پراهمیت و نحوه پرداختن صحیح به آن را تحت تأثیر قرار دهد.
دوره پیشین این کارگاه ۲۲ و ۲۳ آبان برگزار شد و علاقمندان با مباحث مرتبط با مالکیت فکری آشنا شدند. همچنین کانون در راستای برنامههای حمایتی خود برای آموزش بهتر در حوزه مالکیت فکری، اقدام به انتشار تقویم آموزشی زمستانه کرده که حوزههای مختلف مرتبط با مالکیت فکری را پوشش داده است.