به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اگر شما هم از جمله کسانی هستید که معتقدند استفاده روزانه از رمز پویا آسان نیست، خبر تازهای برای تان داریم. بانک مرکزی از امکان تراکنش های بانکی تا سقف ۱۰۰ هزار تومان بدون نیاز به رمز پویا خبر داده است.
زمان زیادی از عمر رمزهای پویا نمیگذرد. اما در همین مدت کوتاه، انتقادهای مختلفی در مورد دشواری استفاده از رمزهای یکبار مصرف مطرح شده است. یکی از این مسائل، موضوع عدم نیاز به رمز پویا در پرداختهای با مبلغ اندک است. در این خصوص بانک مرکزی، در بخشنامه جدید خود عنوان کرده است، کاربران میتوانند پرداختهای غیرنقدی بدون کارت بانکی خود تا سقف ۱۰۰ هزار تومان را با رمزهای دوم ثابت، انجام دهند. مثلا میتوان کرایه تاکسی اینترنتی را با رمز دوم ثابت و بدون نیاز به رمز پویا پرداخت کرد.
بانک مرکزی، در ادامه این بخشنامه از توقف ارائه خدمات پرداخت غیرحضوری با رمز دوم ایستا خبر داده است. گویا قرار است از هشتم تا پایان هفته دوم بهمن ماه به تدریج رمز دوم ثابت (ایستا) بانکهای مختلف غیر فعال شود. پس اگر هنوز رمز پویای کارتهای بانکی خود را فعال نکردهاید، دست به کار شوید.
کاربرانی که میخواهید از اپلیکیشنهای دریافت رمز استفاده کنید:
۱- به بانک یا خودپرداز مراجعه کنید
۲- درخواست فعالسازی رمز دوم را بدهید
۳- کد فعالسازی را از طریق پیامک دریافت کنید
۴- اپلیکیشن دریافت رمز پویا را نصب کنید
۵- کد فعالسازی پیامک شده را وارد کنید، حالا میتوانید رمز بگیرید.
آن دسته از افرادی که تمایل به دریافت رمز دوم پویا از طریق پیامک دارید:
۱- به بانک مراجعه کنید
۲- شماره تلفن همراه خود را برای دریافت رمز پویا به صورت پیامکی ثبت و تایید کنید.
۳- پس از آن میتوانید، با فشردن دکمه دریافت رمز دوم پویا در درگاههای پرداخت، رمز خود را از طریق پیامک دریافت کنید.
قرار است پرداختهای غیرنقدی تا ۱۰۰ هزار تومان با همان روند قبل انجام شود، اما فراموش نکنیم که بانک مرکزی این طرح را با چه هدفی اجرا کرد. فیشینگ یا همان کلاهبرداریهای بانکی که باعث شد بانک مرکزی استفاده از رمزهای یکبار مصرف به جای رمزهای ثابت را در دستور کار قرار دهد تا بتواند جلوی بخشی از این جرایم سایبری را بگیرد. قضیه از این قرار است که، وقتی فردی میخواهد پرداختی را به صورت اینترنتی انجام دهد، نیاز دارد که از طریق درگاههای بانکی اقدام به این کار بکند، درگاهها همان صفحههایی هستند که فرد باید تمام اطلاعات بانکی از جمله شماره کارت، CVV و رمز دوم خود را به همراه مبلغ درج کند و بعد از تایید اطلاعات، انتقال وجه را انجام دهد. مشکل زمانی پیش میآید که سارقان از ضعف امنیتی سایتها استفاده کرده و از طریق ایجاد صفحههای درگاه جعلی کاملا مشابه صفحههای اصلی و قانونی، اطلاعات بانکی فرد را دریافت و اقدام به سرقت از حساب مورد نظر میکنند.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/