به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه،محمودرضا نیازی مدیرکل استاندارد استان کرمانشاه گفت : تمام محصولات لبنی دارای پروانه استاندارد سالم هستند و جوسازیها و شایعه پراکنیها، اساس علمی و واقعی نداشته و هدفی جز تخریب صنعت لبنیات و تولیدات کشور و تشویش اذهان عمومی و تهدید امنیت غذایی ندارد.
او گفت : براساس استاندارد ملی شماره ۹۳۰، شیر پاستوریزه بایستی از نظر وجود سم قارچی «آفلاتوکسین M ۱» کنترل و آزمایش شوند. برهمین اساس کلیه واحدهای تولیدی، موظف به آزمون شیرهای خام ورودی به واحد بوده و میبایست مستندات آن را به طور منظم از سوی آزمایشگاه کنترل کیفیت شرکت به اداره کل استاندارد ارسال کنند.
او گفت: در استان کرمانشاه پنج واحد تولیدکننده لبنیات فعال هستند که در سال ۱۴۰ هزار تن انواع محصولات لبنی تولید میکنند که در این واحدها تمامی شیرهای خام ورودی مورد آزمایش قرار میگیرند. همچنین کارشناسان اداره کل استاندارد استان از ابتدای سال جاری۴۴ مورد بازرسی و ۶۳ مورد نمونه برداری و آزمون از محصولات این کارخانجات شامل آزمونهای فیزیک و شیمیایی، میکروبیولوژی، آفلاتوکسین، فلزات سنگین و استرولهای گیاهی (چربی با منشا گیاهی) در راستای اجرای وظایف نظارتی خود انجام داده اند.
نیازی گفت: طی این مدت از محل بازار مصرف استان نیز ۱۴ مورد نمونه برداری و آزمون تشخیص سم آفلاتوکسین M ۱ انجام شده است که در هیچکدام از نمونهها وجود آفلاتوکسین M ۱ تایید نشده است و این در حالی است که استاندارد ملی ایران ضوابط سختگیرانه تری نسبت به استانداردهای ملی سایر کشورها دارد.
مدیرکل استاندارد کرمانشاه افزود: به عموم شهروندان در خصوص سلامت شیرهای استرلیزه و پاستوریزه بسته بندی شده به عنوان امین مردم اطمینان خاطر داده میشود و تاکید میگردد که اداره کل استاندارد استان نظارتی دقیق مبتنی بر قوانین و مقررات کشور بر تمامی محصولات دارای نشان استاندارد داشته و باجدیت وظایف محوله در خصوص نظارت و تضمین سلامت غذایی را سرلوحه کار خود قرار داده است .
انتهای پیام/د