به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، «کیک شکلاتی» از جمله محبوبترین و خوشمزهترین کیکها به خصوص برای مراسم تولد در سرتاسر دنیاست. درست است که طبخ کیک در دنیا قدمتی به اندازه طبخ نان دارد، اما بعد از این همه سال هنوز هم برای درست کردن یک کیک شکلاتی خوشمزه و حرفهای لازم است حتما فوت و فن کیکپزی را بلد باشید. ۲۷ ژانویه (۷ بهمن) روز جهانی کیک شکلاتی است. به همین مناسبت طرز تهیه بهترین کیک تولد خانگی شکلاتی خیس آسان و خوشمزه با تزیین را در مجله کوروش بخوانید.
مواد لازم برای کیک تولد خانگی شکلاتی خیس با تزیین
شیر: یک لیوان
آرد: دو و نیم لیوان
روغن: یک لیوان
پودر کاکائو: نصف لیوان
تخممرغ: ۵ عدد
بکینگپودر: ۲ قاشق غذاخوری
نمک به میزان خیلی کم (یک هشتم قاشق چایخوری)
مواد لازم برای کرم سس شکلاتی برای کیک تولد خیس شکلاتی
پودر شکر: یک لیوان
خامه: دو لیوان
کره آب شده: ۱ لیوان
پودر کاکائو: ½ لیوان
طرز تهیه کرم کیک تولد خانگی شکلاتی خیس
ابتدا کرم کیک شکلاتی را درست کنید. برای این کار اول کره آب شده را با شکر مخلوط کنید و سپس کره آب شده و پودر کاکائو را به این ترکیب اضافه و خوب مخلوط کنید. میتوانید از همزن برقی یا دستی برای درست کردن کرم کیک استفاده کنید. برای درست کردن این کرم میتوانید به جای خامه از شیر استفاده کنید. در این صورت دو لیوان شیر را با همین مقدار شکر و پودر کاکائو مخلوط کنید. شیر را آرام آرام اضافه کنید تا کرم شکلاتی گوله نشود. حالا ۵۰ گرم شکلات تخت را به روش بنماری گرم کنید و با مواد فوق مخلوط کنید.
۲۰ دقیقه قبل از گذاشتن کیک در فر، فر را در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم و روشن کنید تا گرم شود.
برای درست کردن مایه کیک تولد شکلاتی، ابتدا حتما آرد، پودر کاکائو و نمک را الک کنید تا ناخالصیهای آنها گرفته شده و یکدست شوند. ابتدا مواد خشک یعنی شکر، آرد، پودر کاکائو و نمک را داخل یک کاسه بزرگ بریزید و با هم مخلوط کنید. در مرحله بعد وسط مواد خشک را کمی گود کنید و شیر و روغن را کم کم اضافه کنید. حالا تخممرغها را با همزن برقی خوب بزنید و سپس نوک قاشق چایخوری وانیل خالص تازه، شکر و کره را اضافه کنید و با همزن برقی دو دور به آرامی هم بزنید. مایه کیک شکلاتی آماده است.
یک سینی یا ظرف نچسب را با کاغذ روغنی بپوشانید و آن را کمی با روغن یا کره چرب کنید و کمی آرد روی آن بپاشید. مایه کیک را داخل ظرف بریزید و در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد بگذارید. یادتان باشد قبل از گذاشتن قالب در فر، قالب کیک را ۳ تا ۴ بار به پیشخوان یا کانتر کابینت بهآرامی بکوبید تا مایه کیک تولد شکلاتی بهطور یکنواختتر در قالب پخش شود و روی آن صافتر باشد.
در ۲۰ دقیقه ابتدایی پخت کیک به هیچوجه در فر را برای چک کردن کیک باز نکنید. بعد از اینکه بوی شکلات به مشامتان خورد، کیک شما آماده است. کیک شکلاتی نباید زیاد در فر بماند و خشک شود. برای اینکه مطمئن شوید کیکتان زیادی خشک نمیشود بعد از ۲۰ دقیقه قالب کیک را از فر بیرون بیاورید و آن را وارسی کنید. نوک چنگال یا خلال دندان را در کیک فرو کنید، اگر مواد کیک به نوک چنگال چسبید کیک باید کمی بیشتر بپزد، اما اگر نچسبید کیک شما حاضر است. کیک شکلاتی هر چه نرمتر و به اصطلاح خیستر باشد طعم لذیذتری دارد.
بعد از اینکه کیک را از فر بیرون آوردید، کمی صبر کنید تا خنک شود، سپس از قالب خارج کنید و از وسط به دو لایه تقسیم کنید. یک لایه را زیر بگذارید و روی آن مقداری کرم شکلاتی بریزید. حالا لایه دوم را روی لایه اول بگذارید و تمام کرم شکلاتی را روی همه سطح کیک بریزید. کیک تولد شکلاتی شما آماده است و میتوانید آن را با مواد مختلف از جمله انواع آجیل و مغزها یا میوههای مناسب فصل تزیین و میل کنید. اگر هم طعم نسکافه را میپسندید روی کیک پودر نسکافه بریزید.
شاید برایتان جالب باشد:
نکات مهم برای طرز تهیه کیک تولد شکلاتی خیس
۱- در هنگام هم زدن تخممرغها به اندازه نوک قاشق وانیل تازه یا پودر شده به آن اضافه کنید.
۲- اگر قبل از اینکه کیک خنک شود آن را از قالب جدا کنید، کیک خرد میشود.
۳- مواد مورد نیاز برای کیک را به دمای اتاق برسانید. به این ترتیب که قبل از درست کردن مایه کیک، کره، تخممرغ، شیر و خامه را در دمای اتاق قرار دهید. برای اینکه کره زودتر به دمای اتاق برسد آن را به قطعات کوچک تقسیم کنید تا سریعتر در دمای اتاق آب شود.
۴- برای اینکه یک کیک پف و خوش ظاهر داشته باشید باید زمان همزدن کره و شکر را کمی بیشتر از قبل در نظر بگیرید. همزدن را تا زمانی ادامه دهید که مخلوط پُف کند و رنگ آن زرد مات شود که این کار حداقل ۵ دقیقه طول میکشد.
۵- اگر بتوانید از عصاره وانیل خالص استفاده کنید طعم و عطر کیک تولد شکلاتی شما چندین برابر میشود. مراقب باشید بیشتر از نوک قاشق عصاره وانیل استفاده نکنید.
۶- در اندازه کردن آرد کیک دقت کنید. اگر مقدار آرد بیشتر از میزان گفته شده در دستور باشد سطح کیک شما، هر نوع کیکی که باشد، ترک میخورد و اتفاقا این یکی از بزرگترین مشکلات و سوالات حین پختن کیک برای خانمهایی است که خودشان در منزل میخواهند کیک درست کنند.
۷- همیشه گفته میشود برای اینکه کیک به قالب نچسبد کمی آرد روی قالب بپاشد. اما میتوانید برای طعم بهتر به جای آرد از پودر کاکائو استفاده کنید. پودر کاکائو را الک کنید و کف قالب بپاشید به این ترتیب کیک شما طعم شکلاتیتری هم به خودش میگیرد.
۸- برای تهیه کیک تولد شکلاتی میتوانید به جای شیر از ماست یا حتی خامه ترش استفاده کنید. به این ترتیب طعم و بافت کیک جدیدتر و متفاوتتری را تجربه میکنید.
۹- به یاد داشته باشید که اگر بکینگپودر و آرد شما تازه نباشد، سفیده تخممرغ را کم یا زیاده از حد هم بزنید و فر به اندازه کافی گرم نشده باشد کیک شما پف نمیکند.
۱۰- پودرهای آماده کیک شکلاتی از برندهای معتبر را میتوانید از فروشگاههای زنجیرهای افق کوروش با تخفیفهای عالی تهیه کنید و به راحتی و در کمترین زمان ممکن یک کیک تولد خانگی شکلاتی خوشمزه درست کنید.
۱۱- برای تزیین کیک تولد خانگی شکلاتی میتوانید از خامه قنادی، تکههای شکلات و یا پودر نسکافه یا کاکائو به همراه انواع میوه استفاده کنید.
حتما بخوانید چگونه در خانه باسلوق درست کنیم؟ طرز تهیه و فوت و فن باسلوق گردویی
نکات مهم پف کردن و خشک نشدن کیک
*اگر معمولا وقتی کیک خانگی درست میکنید روی کیک حالت چسبنده دارد و داخل کیک خشک است ممکن است به این دلایل باشد: مواد کیک را بیش از حد و با سرعت بالا هم زدهاید. سفیده تخم مرغ بیش از حد زده شده است. بیش از حد کیک را در فر پختهاید. قالب کیک مناسب نبوده و بزرگتر از مقدار مواد بوده است. کیک جلو جریان هوا مثل باد کولر سرد شده است. از آرد بیش از حد مقدار گفته شده استفاده کردهاید. مقدار روغن یا کره کم بوده است.
*اگر قالب را بیش از حد چرب کنید، قالب از مقدار مواد بزرگتر باشد، مواد را خیلی و با سرعت بالا هم بزنید و یا مقدار مایعات داخل مواد کیک زیاد باشد کیک حالت چروک و فشرده پیدا میکند.
*اگر کیک ساده شما معمولا زیاد پف نمیکند شاید به این علت است که دمای فر کم یا خیلی زیاد است. عمدهترین دلایل پف نکردن کیک شامل این موارد است: زمانی که مواد را مخلوط میکنید ترتیب اضافه کردن مواد را رعایت نمیکنید در حالی که این مسئله بسیار مهم است. کره یا تخم مرغ سرد بودهاند، کره و تخم مرغ باید هم دمای محیط باشند و سرد نباشند. بیکینگ پودر شما باید به اندازه کافی و البته تازه باشد. اندازه قالب باید با مواد شما هماهنگ باشد، اگر کیک پف کرده میخواهید قالب بزرگ استفاده نکنید. علاوه بر این فر را باید از قبل گرم کنید و بلافاصله بعد از درست شدن مایه کیک آن را در قالب ریخته و در فر بگذارید.
*برای اینکه یک کیک پف کرده و پوک بدون اینکه کیک خمیر شده باشد داشته باشید باید حتما دمای فر ۱۸۰ درجه سانتیگراد باشد. مدت زمان لازم برای پخت کیک ۴۵ تا ۵۰ دقیقه باشد. مقدار شکر را بیشتر از حد نریزید، چون پف کیک بعد از پخته شدن میخوابد. قالب کیک نه بزرگ باشد و نه کوچک، اگر قالب کوچک باشد پف کیک بعد از پختن خیلی زود میخوابد. در زمان پخت کیک آن را تکان ندهید تا پف کیک نخوابد. درب فر را حین پخت کیک باز و بسته نکنید. در زمان اضافه کردن تخم مرغ یا سفیده تخم مرغ مایه کیک را زیاد هم نزنید. مقدار مورد نظر برای بیکینگ پودر و جوش شیرین را دقیقا رعایت کنید. مقدار مایعات را در صورت موجود بودن در دستور کیک، کم و زیاد نکنید.
*برای اینکه یک کیک شکلاتی یا غیر شکلاتی اسفنجی شکننده و خشک نداشته باشید مقدار کره یا روغن کیک را کم نکنید. مقدار شکر باید به اندازه باشد و نباید کمتر از میزان گفته شده شکر بریزید. مایه کیک را زیاد با همزن نزنید. در استفاده از بیکینگ پودر دقت کنید و بیشتر از حد استفاده نکنید و البته کیک را بلافاصله و به صورت داغ از قالب خارج نکنید.
منبع: مجله کوروش
انتهای پیام/