به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، یاسر رایگانی سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر در خصوص تخلفات اصناف و واحدهای صنفی تصریح کرد: بیشتر تخلفاتی که از سوی گشت های وزارت صمت، تعزیرات و اصناف کشف می شود مربوط به عدم درج قیمت و گران فروشی کالاهاست.
او با بیان اینکه با وجود کشف تخلفات اما جرائم در نظر گرفته شده برای آن، بازدارنده نیست گفت: جریمه برچسب قیمت نزدن روی کالا ۹۵ هزار تومان است در حالی که فقط در شعبههای تعزیرات هزینه بررسی و رسیدگی به آن حدود ۱۵۰ هزار تومان میشود .
رایگانی افزود: جریمه گران فروشی دارو فقط ۵ هزار تومان است که اصلا بازدارنده نخواهد بود اما این بدان معنا نیست که مردم از این تخلف بگذرند بلکه مهم است که هرگونه تخلفی را گزارش دهند چراکه تکرار این نوع تخلف به تعطیلی محل کسب متخلف منجر خواهد شد.
او بیان کرد: تقاضای ما برای اصلاح قوانین تعزیرات و اصلاح جریمهها در چرخه بروکراسی اداری مانده و تاکنون به جایی نرسیده است.
رایگانی با اشاره به رسیدگی به ۴۹۴ هزار پرونده در ۱۰ ماهه امسال گفت: از این تعداد ۱۲۴ هزار پرونده مربوط به درج نکردن قیمت بوده و بیشترین پروندهها در تهران و کمترین در استان کردستان بوده است.
او با بیان اینکه در ساختار اداری تعزیرات عنوان شغلی بازرس تعریف نشده گفت: در بازرسیها و گشتهای مشترکی که داریم ما کاسبان و فروشندگان درستکار را هم میبینیم. ما ۵۰ هزار واحد صنفی را که تخلف نداشته اند ثبت کرده ایم و از تخلف ۳۳ هزار واحد که سابقه تخلف نداشته اند رد شده ایم.
سخنگوی سازمان تعزیرات تاکید کرد: ما باید به تقلب کسب هم توجه کنیم. تقلب کسب هم کلان است و هم پنهان مثل اینکه فردی یا شرکتی روی یک کالا نوشته صد در صد طبیعی و یا آبمیوه طبیعی یا روغن غنی شده با ویتامین دی ، اما درست نباشد. ما ۲۴هزار پرونده تقلب در کسب داریم و باید تمرکز بیشتری بر واحدهای تولیدی داشته باشیم.
رایگانی تصریح کرد: در سال ۹۷ و ۹۸ بیش از ۲۰ هزار پرونده خودوریی بررسی و ۸۵ درصد آنها مختومه شد . خودرو سازها باید نسبت به کیفیت قطعاتی که استفاده میکنند دقت داشته باشند و قطعه سازان یا وارد کنندگان قطعات بی کیفیت را به تعزیرات معرفی کنند .
در ادامه برنامه ابراهیمی نیا نایب رئیس اتاق اصناف تاکید کرد: کاسبان و واحدهای صنفی ما که پروانه کسب دارند ، طبق شرع و قانون فعالیت میکنند.حتی ۵ ریال جریمه هم به لحاظ معنوی برای کاسب زیاد است و برای او خسارت بزرگی است، زیرا با اعتبار و آبروی شغلی و حسن شهرت او در ارتباط است.
او افزود: باید به این موضوع توجه داشت که برخی از قوانین هم ممکن است زمینه ساز برخی تخلفات شود. بازرسیهای ما سنتی است و باید متحول شود و بازرسان به صورت تخصصی به واحدهای صنفی مراجعه کنند.
ابراهیمی نیا تصریح کرد: در خیلی از این پروندههای تخلفی که تشکیل میشود در نهایت فرد با ارائه اسناد و فاکتورها تبرئه میشود که علت آن ، تخصص نداشتن بازرسان در آن صنف مربوطه است.
در ادامه برنامه احمدی معاون بازرسی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان در این خصوص اظهار کرد: مادر همه تخلفات صنفی درج نکردن قیمت است چراکه نیت شخصی که قیمت روی کالایش نمیزند گران فروشی است.
او ادامه داد: در دو ماهه گذشته پویشی تشکیل دادیم که بدون قیمت نخرید و از مردم درخواست می کنیم تا نوروز این پویش سراسری شود. مردم باید از فروشندگانی که برچسب قیمت نمیزنند خرید نکنند. درست است که جریمه درج نکردن قیمت کم است، اما باید این تخلف آنقدر جدی گرفته و گزارش شود که متخلف را پشیمان کند.
احمدی با اشاره به اینکه درصد کمی از واحدهای صنفی تخلف دارند بیان کرد: از هر ۱۰۰ بازرسی فقط ۶.۵ درصد منجر به تشکیل پرونده میشود و ۹۳.۵ درصد ، قانونی فعالیت میکنند.
معاون بازرسی سازمان حمایت با اشاره به راه اندازی سامانه ۱۲۴گفت: در این سامانه ۱۰۰ قلم کالا روزانه رصد میشود و مردم میتوانند مراجعه و ثبت شکایت کنند و ما در اسرع وقت رسیدگی میکنیم .
او افزود: این سامانه تا کنون بیش از ۸ میلیون بازدیدکننده داشته که ۹۵۷۰ شکایت هم ثبت شده است.
احمدی ادامه داد: از زمان ثبت شکایت در این سامانه تا رسیدگی به تخلف زمان کمی طی می شود. ۹۱ درصد از شکایات را به سرعت رسیدگی و به سرانجام رسانده ایم و مواردی هم که مانده نیاز به اسناد و مدارک بیشتر دارد.
انتهای پیام/