به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دکتر کتانه کاظمی اظهارکرد: مسمومیتهای بارداری یا پره اکلامپسی نوعی اختلال یا بیماری جدی در این دوران تلقی شده که با تشخیص، کنترل و درمان به موقع میتوان از عواقب و عوارض جبران ناپذیر آن کاست.
وی افزود: سن پایین مادر، بارداری نخست، محرومیت غذایی، سابقه فردی و خانوادگی، چاقی، دیابت و فشارخون بالا، سابقه مسمومیت در بارداری قبلی و ... خطر ابتلا به مسمومیتهای بارداری را افزایش میدهد.
کاظمی کنترلهای بارداری مبتلایان به مسمومیت بارداری را بیش از زنان باردار عادی اعلام و اظهارکرد: بر اساس غربالگری سه ماهه نخست بارداری، بررسی ادرار ۲۴ ساعته، میزان فشارخون و ... میتوان تا حدود زیادی مسمومیتهای بارداری را تشخیص داد.
وی بررسی علائم مهمی نظیر افزایش وزن ناگهانی، ورم بیش از حد (ادم)، افزایش تدریجی فشارخون، تاری دید، سردرد و سوزش سردل در بارداری را برای تشخیص یا رد مسمومیت بارداری ضروری برشمرد و خاطرنشان کرد: مسمومیت بارداری برای مادر و جنین خطرناک است و سبب اختلال خون رسانی و محدودیت رشد داخل رحمی در جنین و تشنج در مادر و ... میشود، بنابراین مراجعه زود هنگام به پزشک متخصص و کنترلهای دقیق بارداری میتواند از خطر مشکلات بعدی پیشگیری کند.
کاظمی کاهش مصرف نمک در مبتلایان به فشارخون را ضروری دانست و عنوان کرد: مصرف میوه و سبزیجات تازه، رژیم غذایی کم نمک، مصرف مایعات کافی، پیاده روی، پیشگیری از پرخوری و اضافه وزن زیاد در مبتلایان به این بیماری توصیه میشود.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/