به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، معاون فرهنگی دادگستری فارس در افتتاحیه این مراسم، گفت: نام بلند سردار دلها، سپهبد شهید سلیمانی با هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن قوه قضائیه گره خورده و این دوره از مسابقات به یاد سردار دلها نامگذاری شده است.
حجتالاسلام والمسلمین سیدصدرالله رجائینسب، با تأکید بر اینکه نور قرآن به برکت برگزاری این مسابقات در شیراز مشاهده میشود، به مکان برگزاری این مسابقات در هتل شیراز اشاره کرد و گفت: ممکن است این سئوال پیش آید که چرا در سال اقتصاد مقاومتی این مکان برای مسابقات، انتخاب شده است و باید بدانیم که انتخاب این هتل اساساً تحمیل هزینه بر بیتالمال و دادگستری نبوده است و مدیر هتل تخفیفات ویژهای ارائه داده و علاقهمند به میزبانی قرآنیان بوده است.
در ادامه این مراسم پیام آیتاللهالعظمی مکارم شیرازی توسط حجتالاسلام والمسلمین سیدکاظم موسوی، رئیس کل دادگستری فارس قرائت شد و سپس حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمد مسعود معصومی لاری، معاون فرهنگ دینی و سازمانی معاونت فرهنگی قوه قضائیه سخنرانی کرد.
او ابتدا فرا رسیدن سالروز شهادت حضرت زهرا (س) را تسلیت گفت و افزود: زهرای اطهر (س) بعد از رحلت پیامبر گرامی اسلام (ص)، چند صباحی بیشتر در حیات نبودند، اگرچه سختیهای فراوانی را متحمل شدند.
معصومی لاری بیان کرد: زهرای اطهر (س) اگر شهید شد به جهت زنده کردن و حیات قرآن بود و تمام سختیهایی که کشید برای این بود که کلام خدا را بر عالم جاری گرداند.
معاون فرهنگ دینی و سازمانی معاونت فرهنگی قوه قضائیه اظهار کرد: بعد از جریان خلافت و آن برنامههایی که با رحلت پیامبر مکرم (ص) آغاز شد، زهرای اطهر (س) برای جلوگیری جدایی قرآن و عترت جان شریف خود را گذاشت و به حضرت علی (ع) فرمود که من هیچ چیز دیگر ندارم و هرچه داشتم و در توانم بود برای تو گذاشتم تا دین و قرآن را زنده کنم.
معصومی لاری یادآور شد: اگر حضرت زهرا (س) سخن از غدیر میگوید برای حیات قرآن است، ضمن اینکه باید بدانیم قرآن بیعترت، قرآن نیست و از میان خودش همه جور انسان میتواند پرورش یابد و امروز نمود روشن و واضح این مسئله را در جریانهای انحرافی موجود در جهان از طالبان و داعش و جریانات منحرفی که به نام دین حرکت کردهاند، مشاهده میکنیم.
او در بخش دیگری از سخنان خود به برگزاری این مسابقات اشاره کرد و از مشارکت قریب ۱۲ هزار نفر در سراسر کشور در این دوره از مسابقات خبر داد و گفت: بیش از ۸ هزار نفر در مسابقات کتبی شرکت کردند و برگزیدگان مراحل قبل به این مرحله راه پیدا کردند و حدود ۳۰ نفر در آزمون مفاهیم و همین تعداد برای حفظ موضوعی در این مرحله شرکت میکنند.
معصومی لاری اظهار کرد: یکی از ویژگیهای این دوره از مسابقات آن است که امسال ملزم کردیم تا تمام برگزیدگان یک مربی داشته باشند و از سال آینده اگر تیمی مربی نداشته باشد و خود را ارتقا ندهد، از شرکت در مسابقات محروم خواهد ماند، زیرا غرض این نیست که صرفاً یک تشریفاتی داشته و مسابقاتی برگزار شود و ما حتماً باید همواره در حال ارتقای سطح برگزاری مسابقات باشیم و این ممکن نیست مگر با کمک همه مربیان.
او با بیان اینکه سطح مسابقات به حدی رسیده است که باید کم کم به تربیت داوران قرآنی در دستگاه قضایی بپردازیم که از سال آینده انجام خواهیم داد، گفت: برخی از برگزیدگان مسابقات کشوری قرآن از جمله برگزیدگان مسابقات قرآن قوه قضائیه بودهاند.
آیتالله لطفالله دژکام، نماینده، ولی فقیه در استان فارس هم ضمن تسلیت شهادت حضرت زهرا (س) به فرازهایی از خطبه فدکیه آن حضرت اشاره کرد و گفت: طبق این خطبه، ما دو وظیفه در قبال قرآن کریم داریم.
او افزود: نخستین وظیفه این است که قرآن با جان ما باید چه کار کند؛ اینکه کسی قرآن بخواند و از بین همین اصوات آن بالاتر نرود، نه به عمق جانش مینشیند و جانش را بالا میبرد، پس اگر این مسیر را طی نکنیم امانت خدا را ضایع کردهایم.
آیتالله دژکام با تأکید بر اینکه ما امانتدار خداوند در رابطه با قرآن هستیم برای اینکه جان ما در پرتو قرآن رشد کند و اوج بگیرد، گفت: وظیفه دوم این است که قرآن را به سایر امتها برسانیم.
امام جمعه شیراز ادامه داد: این رساندن پیام قرآن به سایر امتها امروز که ما حکومت اسلامی تشکیل دادهایم و به فرموده رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، میخواهیم زمینهساز ظهور مهدی فاطمه (عج) باشیم، بسیار کار بزرگی است.
آیتالله دژکام با اشاره به برگزاری مسابقات قرآن در دستگاه قضا گفت: مسابقات قرآن باید هر سال رشدی کند این جهت را میتوان به مرور اضافه کرد، برای اینکه این پیام جهانی شود ضمن اینکه باید بدانیم در مجموعه تخصص خودمان چه کار میتوانیم برای تحقق این مهم انجام دهیم.
انتهای پیام/