عظیم حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در گفتگو با خبرنگار
صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از افزایش ۳۰۰ تومانی
قیمت مرغ در بازار خبر داد و گفت: امروز متوسط قیمت هر کیلو مرغ زنده ۸ هزار و ۸۰۰ تومان و مرغ آماده به طبخ در خورده فروشیها ۱۲ هزار و ۸۰۰ تومان است.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی افزود: با توجه به ازدیاد تقاضا برای خرید مرغ قیمت نسبت به ابتدای هفته ۲۰۰ تا ۳۰۰ تومان افزایش یافته است.
حجت با اشاره به اینکه بازار نهادههای دامی کماکان ز ثبات نسبی در بازار برخوردار است بیان کرد: هم اکنون قیمت هر کیلو ذرت در انبارهای استانی ۱ هزار و ۶۰۰ تومان و کنجاله سویا ۲ هزار و ۴۵۰ تومان بوده که با احتساب کرایههای حمل و نقل به مرغداران عرضه میشود که نسبت به قیمت مصوب تفاوت چندانی ندارد.
او متوسط قیمت هر قطعه جوجه یک روزه را ۴ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: بر اساس نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار قیمت هر قطعه جوجه یک روزه ۲ زهار تومان بالاتر است که این امر حداقل ۱ هزار تومان به هزینه تولید میافزاید.
حجت ادامه داد: با توجه به افزایش هزینههای تبدیل مرغ زنده به مرغ گرم و قابل مصرف در کنار نوسان نهادههای تولید انتظار میرود که قیمت واقعی هر کیلو مرغ زنده ۹ هزار و ۵۰۰ تا ۱۰ هزار تومان و مرغ گرم ۱۴ هزار تومان اعلام شود که این نرخ رضایت تولید کننده و مصرف کننده را در بر دارد.
بیشتر بخوانید: کاهش ۳۰ درصدی قیمت گوشت بسته بندی
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی از رشد ۲۰ درصدی میزان جوجه ریزی نسبت به مدت مشابه ماه قبل در بازار خبر داد و افزود: با توجه به رشد قابل توجه جوجه ریزی نسبت به ماه قبل از پشتیبانی امور دام انتظار میرود که سهمیههای ابلاغی نهادههای دامی در بهمن را افزایش دهد چرا که این امر در استمرار ثبات قیمت ذرت و کنجاله سویا تاثیر به سزایی دارد و چنانچه سهمیههای ابلاغی برای بهمن متناسب با میزان جوجه ریزی افزایش نیابد احتمال کمبود و نوسان قیمت نهادهها به سبب ازدیاد تقاضا در بازار آزاد وجود دارد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه میزان جوجه ریزی برای تنظیم بازار شب عید در واحدهای مرغداری رشد چشمگیری نسبت به ایام عادی سال دارد گفت: طبق برنامه ریزیهای صورت گرفته در ماههای پایانی سال ۱۳۰ تا ۱۴۰ میلیون قطعه جوجه ریزی در واجحدهای مرغداری صورت میبگیرد که در مقایسه با ماههای عادی سال رقم بسیار قابل توجهی است و بدین ترتیب نیازی برای واردات مرغ به منظور تنظیم بازار شب عید نداریم.
او افزود: بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته مبنی بر افزایش جوجه ریزی در ایام پایانی سال نه تنها کمبودی در عرضه نداریم بلکه باید مازاد بر نیاز کشور به بازارهای هدف صادر شود.
حجت واردات گوشت مرغ را تیر خلاصی به صنعت طیور دانست و گفت؛ با توجه به ازدیاد عرضه در برابر تقاضا کمبودی در عرضه وجود ندارد و نگرانی ما این است که مرغداران با این میزان تولید متحمل زیان شوند.
به گفته وی در شرایط فعلی تحریم که منابع ارزی برای کشور از اهمیت بالایی برخوردار است وارد کنندگان تنها به سبب منافع خود به دنبال واردات هستند در حالی که این امر به قیمت نابودی صنعت طیور تمام میشود
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با انتقاد از رشد چشمگیر سایر نهادههای دامی در بازار بیان کرد: طی ماههای اخیر قیمت جوجه یک روزه، مکمل، دارو، واکسن و ریز مغذیها نسبت به ابتدای سال نوسان چند باربری داشته که استمرار این روند صنعت مرغداری را به چالش میکشد.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه واردات گوشت مرغ تیر خلاصی به صنعت طیور است، گفت: در شرایط فعلی تحریم که منابع ارزی برای کشور از اهمیت بالایی برخوردار است وارد کنندگان تنها به سبب منافع خود به دنبال واردات هستند چرا که این امر به سبب ازدیاد عرضه در برابر تقاضا به قیمت نابودی صنعت طیور تمام میشود.
او ادامه داد: بر اساس برنامه ریزیهای صورت گرفته مبنی بر افزایش جوجه ریزی در ایام پایانی سال نه تنها کمبودی در عرضه نداریم بلکه باید مازاد بر نیاز کشور به بازارهای هدف صادر شود.
حجت درباره آخرین وضعیت بازار نهادههای دامی اظهار کرد: در حال حاضر قیمت هر کیلو کنجاله سویا ۲ هزار و ۳۵۰ تومان و ذرت ۱ هزار و ۳۰۰ تومان است که با احتساب هزینههای حمل و نقل هر کیلو کنجاله سویا با نرخ ۲ هزار و ۵۵۰ تا ۲ هزار ۶۰۰ تومان و ذرت ۱ هزار و ۶۰۰ تومان به مرغداران عرضه میشود.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در واکنش به نوسان چشمگیر قیمت سایر نهادههای مورد نیاز صنعت گفت: قیمت نهادههایی همچون جوجه یک روزه، مکملها، دارو، واکسن و ریز مغذیها نسبت به ابتدای سال رشد چند برابری داشته است این در حالی است که نظارت جدی از سوی مسئولان بر بازار این نهادهها صورت نمیگیرد و ادامه این روند میتواند به قیمت نابودی صنعت مرغداری تمام شود.
روند خرید تضمینی مرغ کمرنگ میشود
این مقام مسئول تولید ماهیانه مرغ را ۱۷۰ تا ۱۸۰ هزار تن در کشور اعلام کرد و گفت: اگر قرار باشد شرکت پشتیبانی امور دم سالیانه حداکثر ۱۰۰ هزار تند از تولید کنندگان خریداری کند به سبب آنکه این میزان کمتر از تولید ۱ ماه واحدهای مرغداری است از این رو تاثیری بر صنعت نخواهد داشت.
او با تاکید بر روانسازی صادرات مرغ به بازارهای هدف اظهار کرد: با توجه به شرایط فعلی تولید مسئولان ذی ربط باید تدابیری برای صادرات مرغ بیاندیشند چرا که در شرایط فعلی ۲۰۰ تن از مرغ تولیدی مازاد بر نیاز کشور است که در صورت استفاده حداکثری میزان مازاد به بیش از این رقم میرسد.
حجت در پایان درباره آخرین وضعیت خرید تضمینی مرغ تصریح کرد: بنا بر آخرین آمار خرید تضمینی مرغ از مرغداران در حال انجام است که با توجه به رند افزایشی قیمت مرغ پیش بینی میشود که در هفتههای آینده موضوع خرید تضمینی از مرغداران کمرنگتر شود.
انتهای پیام/