کیوی میوه ای با مقدار متوسط کالری است که هر ۱۰۰ گرم از آن دارای ۶۱ کالری بوده و منبع خوبی از فیبر محلول محسوب می شود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، فاطمه شفیعی کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: کیوی منبع عالی از آنتی اکسیدان، ویتامین C و سطوح بسیار خوبی از ویتامین A، E، K و ترکیبات آنتی اکسیدانی فلانوئید ها مانند بتا کاروتن، لوتئین، گزانتین است.

او افزود: به علت خواص متعدد کیوی، مصرف آن به عنوان یک میوه عالی برای سلامت بدن توصیه می شود.

کمک به بهبود هضم غذا

شفیعی ادامه داد: کیوی دارای یک آنزیم تجزیه کننده پروتئین به نام Acitinidian است که به هضم غذا کمک می کند.

پیشگیری از یبوست

 کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه گفت: کیوی یک منبع بسیار خوب از فیبر در رژیم غذایی است که مانع از یبوست و سایر مشکلات گوارشی می شود.

او اظهار کرد: مطالعات متعدد گزارش کرده اند که کیوی ممکن است یک اثر ملین ملایم داشته باشد و می تواند به عنوان یک مکمل غذایی به ویژه برای افراد مسن دچار یبوست استفاده شود. مصرف منظم و روزانه این میوه می تواند مانع از یبوست در افراد شود.

سلامت قلب و عروق

او بیان کرد: فیبر و پتاسیم در کیوی سلامت قلب را پشتیبانی می کند؛ در هر ۱۰۰گرم کیوی ۳۱۲ میلی گرم پتاسیم وجود دارد که معادل هفت درصد متوسط نیاز روزانه افراد به پتاسیم است. پتاسیم الکترولیت مهمی در مایعات بدن است که با مقابله با اثرات زیان آور سدیم، در تنظیم ضربان قلب و فشار خون نقش دارد. مطالعات پژوهشی نشان می دهد که ترکیبات خاص در میوه کیوی وجود دارد که دارای عملکرد مشابه آسپرین در رقیق کردن خون است، بنابراین کیوی با جلوگیری از تشکیل لخته در داخل عروق خونی، بدن را در برابر خطرات سکته مغزی و حمله قلبی حفاظت می کند.

شفیعی افزود: دانه های موجود در کیوی منبع بسیار خوبی از اسید چرب امکا ۳ است. مطالعات پژوهشی نشان می دهد که مصرف غذاهای سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ موجب کاهش خطر بیماری های عروق کرونر قلب و سکته مغزی می شود.

خواب بهتر

او ادامه داد: با توجه به مطالعات در مورد اثرات مصرف کیوی بر کیفیت خواب در بزرگسالان مبتلا به مشکلات خواب مشخص شده است که مصرف کیوی ممکن است شروع، مدت زمان و کیفیت خواب را در بزرگسالان مبتلا به خود گزارشی اختلالات خواب بهبود بخشد.

بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن

شفیعی بیان کرد: ویتامینE و محتوای بالای ویتامین c به همراه ترکیبات دیگر آنتی اکسیدانی موجود در کیوی در تقویت و تعدیل سیستم ایمنی بدن موثر است.

خواص ضدسرطانی

او تصریح کرد: فلانوئیدها و کاروتنوئیدها در کیوی اثرات آنتی اکسیدانی دارند، این مواد شیمیایی گیاهی DNA را از آسیب رادیکال های آزاد و استرس اکسیداتیو محافظت می کند و با جلوگیری از آسیب DNA رشد سلول های سرطانی مهار می کند.

بارداری

شفیعی گفت:کیوی منبع سرشار از اسید فولیک است که برای یک بارداری سالم و پیشگیری از نقایص عصبی در جنین و برای رشد مغز جنین در حال رشد موثر است.

حفظ ثبات و استحکام پوست

این کارشناس تغذیه گفت: کیوی دارای محتوای بالای ویتامین C است که در تشکیل کلاژن دخیل است. کلاژن یک پروتئین همبند است که موجب استحکام پوست می شود. کاهش تولید کلاژن باعث از دست دادن قابلیت ارتجاعی پوست می شود. عصاره کیوی یک محرک تولید کلاژن است که به چندین محصول مراقبت از پوست اضافه شده و به کاهش سرعت روند پیری و موجب به حداقل رساندن علائم پیری مانند چین و چروک، خطوط ریز و لکه ها می شود.
انتهای پیام/ 

برچسب ها: تغذیه ، مصرف کیوی ، هضم غذا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار