به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه اینترنتی شبکه سی بی اس، در پی درخواست نمایندگان کنگره آمریکا برای تحقیق درباره هک تلفن جف بیزوس، مالک شرکت آمازون، دفتر تحقیقات فدرال آمریکا «اف بی آی» تحقیقات و بازجویی از شرکت جاسوس افزار صهیونیستی «ان اس او گروپ» (NSO Group) را که در زمینه تولید تجهیزات و برنامههای جاسوسی و استراق سمع فعالیت دارد، آغاز کرده است.
این شرکت صهیونیستی که با طراحی اپلیکیشن جاسوسی موبایل «پگاسوس» (Pegasus) شناخته میشود از سال ۲۰۱۷ از سوی اف بی آی بازجویی شد. در آن زمان، پلیس آمریکا در تلاش بود تا دریابد که آیا NSO کد مخصوصی را از هکرهای آمریکایی دریافت کرده است که بتواند برای آلوده کردن تلفنهای هوشمند استفاده کند.
روزنامه پیشتر گاردین فاش کرد تلفن همراه جف بزوس در سال ۲۰۱۸ پس از دریافت پیامی از سوی محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی هک شد. بازرسان بر این باورند که احتمالاً یک پیام رمزگذاری شده از ولیعهد که حاوی یک فایل مخرب بوده، به گوشی بیزوس ارسال شده است و از آن پس امکان سرقت اطلاعات گوشی وی ممکن شده است و در عرض چند ساعت حجم زیادی از اطلاعات از تلفن بیزوس خارج شده است.
شکایت فیسبوک از شرکت صهیونیستی اناساو
در سال ۲۰۱۹، فیس بوک با طرح شکایتی از NSO اعلام کرد این شرکت با اخلال در سرویس پیام رسان واتس اپ که متعلق به فیس بوک است از حدود ۱۴۰۰ کاربر در ۲۰ کشور جهان از جمله مکزیک، امارات، بحرین و... جاسوسی کرده است.
فیس بوک ادعا کرد که از جمله کسانی که هدف حمله هکری و جاسوسی برنامه NSO قرار گرفته اند، روزنامه نگاران، دیپلماتها، مقامات دولتی و فعالان حقوق بشر بوده اند. این شرکت صهیونیستی این ادعاها را رد کرد و همین باعث شد اف بی آی ضمن گسترش تحقیقات خود از متخصصان عرصه فناوری بیشتر بازجویی کند.
به نظر میرسد که نه فیس بوک و نه اف بی آی مظنون نیستند که NSO به طور مستقیم هرکسی را هک کند، بلکه به عقیده آنها این شرکت میتواند ابزار هک را تهیه کند و به فروش برساند؛ اقدامی که میتواند طبق قانون بین المللی تقلب رایانه و سوءاستفاده از آن، منجر به پیگرد قانونی شود.
این شرکت در پاسخ به شکایت حقوقی فیس بوک گفت که این فناوری فقط به آژانسها و سازمانهایی که مجوز دولتی دارند، ارائه میشود تا به آنها در مبارزه با تروریستها و سایر مجرمان، کمک شود. این شرکت اعلام کرد استفاده دیگر از محصولات خود را جرم تلقی میکند. شرکت NSO ادعا میکند که محصولات آن نمیتواند برای هدف قرار دادن شماره تلفنهای آمریکا مورد استفاده قرار گیرد، اگرچه برخی از کارشناسان فناوری در این خصوص موضع شک اتخاذ کرده اند.
رویترز گزارش داد یک مقام ارشد امنیت سایبری، در یک نشست خبری اف بی آی در ماه نوامبر سال گذشته میلادی گفت: «اگر آمریکاییها هک شوند بازرسان بین مجرمان و شرکتهای امنیتی که به نمایندگی از مشتریهای دولتی کار میکنند، تمایز قائل نخواند شد.»
هک شدن گوشی جف بیزوس
اف بی آی با جف بیزوس در خصوص هک شدن گوشی اش در سال ۲۰۱۸ گفتگو کرده است. همچنین یک تیم فناوری دیجیتال به سفارش بیزوس تحقیقات جداگانهای را آغاز کردند و با اطمینان نسبی اعلام کردند آیفون وی توسط یک پیام مسموم واتس اپ از حساب شخصی که گفته میشود مالک آن محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی است، هک شده است. این تیم اعلام کرده است که تلفن بیزوس پس از دریافت فایل مسموم، انتقال دادههای بیشتری را آغاز کرده است و احتمال استفاده از جاسوس افزارهای موبایل مانند Pegasus NSO وجود دارد. شرکت NSO این موضوع را انکار کرده است و عربستان سعودی گزارشها مبنی بر اینکه در پشت این اقدام هکری بوده را «پوچ» توصیف کرد.
انتهای پیام/