محمود سالمی کارشناس طب سنتی در گفت و گو با خبرنگارگروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از آبادان، درباره ی اصول طب سنتی در زمینه طبع ها و مزاج ها گفت: طبع و مزاج دو کلمه متفاوت هستند طبع ساختار وجودی جسمی و شکل انسان و هر موجود زنده در روی کره ی زمین و مزاج طبیعت آن جاندار در زمان حال می باشد.
به گفته او ممکن است شخصی با طبع گرم به دنیا آمده باشد ولی بعدها دچار مزاج سرد شود، بر اثر فرآیند غذایی که این شخص دنبال کرده در بحث زندگی روزمره در زمینه تصمیم گیری,نوع خواب,سیستم دفاعی بدنی می بینیم که این شخص علی رغم طبع گرم بدنی ضعیف دارد و با کمترین تغییرات آب و هوایی دچار بیماری می شود در صورتی که در طب سنتی گفته می شود شخصی که دارای طبع گرم و مزاج گرم است سیستم دفاعی قوی تری نسبت به شخص سرد مزاج با طبع سرد می باشد.
کارشناس طب سنتی افزود:۴ مزاج اصلی در بدن وجود دارند ۴۹ درصدبلغم ,۴۹ درصد دم ,۱ درصد صفرا و ۱ درصد سودا یعنی رطوبت غالب بر خشکی ست و خروج از حد اعتدال باعث بروز بیماری می شود .
سالمی در خصوص زمینه های پیدایش طبع ادامه داد :عواملی از قبیل ارثی بودن, غذا های که در زمان قبل و در حین بارداری مصرف می شود نقش به سزایی در ساختار وجودی جنین به دنیا آمده با طبع سرد یا گرم دارد.
او افزود: بهتر است در ماه های آخر بارداری سردیجات زیاد مصرف نشود تا نوزادی با طبع گرم قوی به دنیا بیاید و احتمال سزارین کاهش پیدا کند.
کارشناس طب سنتی همچنین گفت: در ساعات شبانه روز این ۴ عنصر دخالت دارند، از اوایل صبح تا اوایل ظهر عنصر هوا طبع گرم و تر , از ا اواخر ظهر تا اوایل عصر عنصر آتش طبع گرم و خشک صفرا, از اواخر عصر تا اوایل مغرب عنصر خاک با طبع سرد و خشک سودا حاکم ست و از اواخر مغرب تا آخر شب عنصر اب با طبع سرد و تر غالب ست به عنوان مثال ماهی نباید شب خورده شود به دلیل اینکه طبع ماهی سرد و تر است و شب نیز طبیعت سرد دارد باعث بروز بیماری می شود.
کارشناس طب سنتی در پایان افزود: هر یک از اعضا و ارگان های بدن طبیعت سرد یا گرمی دارند و طب سنتی بر اثر عضو درگیر مشخص می کند که فر د غلبه سردی یا گرمی دارد .
انتهای پیام/ د