به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، کارشناس بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: کرونا، ویروسی خفیف است که میزان شیوع بالایی دارد.
محمدباقر مهبودی افزود: کرونا ویروسها گروهی از انواع ویروسها هستند که هم در انسان و هم در برخی حیوانات میتوانند باعث بیماری شوند.
او ادامه داد: در انسان، برخی از کرونا ویروسها فقط بیماری خفیف مانند سرماخوردگی ایجاد میکنند، اما برخی از آنها مانند کرونا ویروس سارس و کرونا ویروس مرس در سالهای گذشته توانستهاند مواردی از بیماری شدید تنفسی (ذات الریه) ایجاد کنند که در گروهی از بیماران به مرگ منجر شده است.
کارشناس بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بیان کرد: کرونا ویروس جدید که به تازگی در کشور چین (شهر ووهان) گزارش شده باعث عفونت شدید تنفسی در برخی مبتلایان شده است. هر چند این بیماری در چین دیده شده، اما با ابتلای مسافرینی که در شهر ووهان حضور داشتهاند موارد بیماری در برخی کشورهای دیگر هم گزارش شده است.
مهبودی گفت: علائم عمده این بیماری شامل تب، سرفه و تنگی نفس است که در اغلب موارد به شکل یک بیماری تنفسی خفیف شبیه آنفلوآنزا ظاهر شده، اما در گروهی از مبتلایان میتواند به بیماری شدید تنفسی تبدار تبدیل شده و باعث بستری شدن بیمار شود.
او ادامه داد: در موارد اندکی مرگ در اثر این بیماری گزارش شده است. تعداد موارد بیماری شناسایی شده تا پنجشنبه ۱۰ بهمن، ۷۸۱۸ مورد بوده که ۷۷۳۶ مورد از کشور چین و ۸۲ مورد در ۱۸ کشور دیگر) ژاپن، کره جنوبی، سنگاپور، تایلند، ویتنام، مالزی، نپال، امارات متحده عربی، هند، فیلیپین، کامبوج، سریلانکا، آلمان، فرانسه، فنلاند، کانادا، استرالیا و آمریکا) گزارش شده است.
کارشناس بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: ۱۷.۵ درصد از بیماران کشف شده در چین دارای علایم شدید بیماری بودهاند و تاکنون ۱۷۰ نفر (حدود ۲.۲ درصد) بر اثر این بیماری جان خود را از دست دادهاند.
مهبودی گفت: راههای انتقال این بیماری هنوز به درستی شناخته نشده، اما بررسیهای اپیدمیولوژیک نشان داده که انتقال فرد به فرد این بیماری امکانپذیر است و مثل کرونا ویروسهای قبلی (سارس و مرس) از طریق ترشحات تنفسی یا تماس مستقیم با بیمار و همچنین از طریق اشیای آلوده منتقل میشود.
او تاکید کرد: بر اساس آنچه تا کنون میدانیم کرونا ویروسها دارای مخزن در حیات وحش (برخی انواع خفاشها) هستند و از طریق یک حیوان واسط به انسان منتقل میشوند. همانگونه که در مورد سارس، گربه چینی و در مورد مرس، حیوان واسط شتر است.
کارشناس بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: در مورد کروناویروس جدید ۲۰۱۹ هنوز حیوان واسط بین خفاش و انسان شناسایی نشده و تحقیقات در حال انجام است.
مهبودی در توصیه به مسافران جهت پیشگیری از ابتلا به کرونا ویروس جدید ۲۰۱۹ گفت: از تماس و لمس حیوانات وحشی یا اهلی (زنده یا مرده) خودداری و همچنین باید از تماس نزدیک با فردی که به بیماری تنفسی مبتلاست پرهیز شود.
کارشناس بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر ادامه داد: در صورت قرار گرفتن در معرض تماس با فرد مبتلا به بیماری تنفسی از ماسک استفاده شود همچنین شستشوی مکرر دست با آب و صابون به ویژه بعد از تماس با بیمار یا حیوانات آلوده یا محیط اطراف آنها ضروری است.
مهبودی عنوان کرد: در صورت ابتلا به بیماری تنفسی ضمن مراجعه به پزشک و بیان سابقه مسافرت اخیر، برای پیشگیری از انتقال بیماری به سایرین استفاده از ماسک معمولی، حفظ فاصله با سایر افراد (دست کم یک متر)، پوشاندن دهان در مواقع عطسه و سرفه با دستمال یا قسمت بالای آستین و شستشوی مکرر دستها با آب و صابون الزامی است.
انتهای پیام/ک