در این گزارش قصد ما این است که نحوه شروع سرمایه‌گذاری در بورس را به صورت ساده و گام به گام برای شما شرح دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  با توجه به بازدهی خوب بورس نسبت به بقیه بازارها، افراد زیادی تمایل پیدا کرده‌اند در این بازار حضور یابند و سرمایه مازادشان را در بورس سرمایه‌گذاری کنند. همه افراد می‌توانند با کسب دانش و آموزش‌های لازم و تجربیات کافی، مانند افراد حرفه‌ای در بورس سرمایه‌گذاری پر سودی داشته باشند. 

مزایای سرمایه‌گذاری در بورس
۱) برای سرمایه‌گذاری در سهام، نیاز به سرمایه زیادی ندارید. حداقل خرید سهام در سیستم‌های معاملات آنلاین که امروز همه از آن‌ها استفاده می‌کنند فقط ۱۰۲ هزارتومان است. اما برای این که فعالیت و زمانی که شما صرف می‌کنید واقعا ارزش داشته باشد، بهتر است حداقل ۵ میلیون تومان سرمایه داشته باشید. با این مبالغ کم معمولا هیچ کسب‌وکاری نمی‌توان راه‌اندازی کرد و به همین دلیل بورس جای خود را در بین افرادی که سرمایه کمی دارند باز کرده است.
۲) سرمایه شما قابل نقد شدن است. اگر شما کسب وکارتان را تعطیل کنید وسایل زیادی روی دست‌تان خواهد ماند (مثلا وسایل مغازه یا کارگاه یا...)، اما سرمایه‌گذاری در بورس فقط خرید برگه سهام است و اگر سهم درستی را انتخاب کرده باشید که نقدشوندگی بالایی داشته باشد، فورا می‌توانید سهام خود را بفروشید تا کارگزار ۳ روز بعد، مبلغ حاصل از فروش سهام را به حساب بانکی شما واریز کند.
۳) خرید و فروش سهام در همه جا و در هر زمان قابل انجام است. فرقی نمی‌کند کجای دنیا باشید، فقط کافی است با یک رایانه به اینترنت متصل شوید و معاملات دلخواه‌تان را از طریق پلتفرم‌های معاملاتی متنوع که برای موبایل‌ها، تبلت‌ها و رایانه‌ها ساخته شده انجام دهید.
۴) می‌تواند برای شما ثروت عظیمی ایجاد کند. در پتانسیل بازار‌های مالی برای ایجاد ثروت شکی نیست، اما کسب ثروت از طریق سرمایه‌گذاری در سهام واقعا کار هرکسی نیست و نیاز به مهارت و تجربه بالا دارد.

سرمایه‌گذاری در بورس برای من مناسب است؟
اولین قدم برای ورود به بورس داشتن شناخت از خودتان است. آیا شخصی هستید که توانایی تحمل زیان و ریسک زیاد را ندارید؟ وقت آزاد شما به صورت روزانه چقدر است؟ چه انتظاری از سرمایه‌گذاری دارید؟ هدف‌تان چیست؟

بورس برای چه کسانی مناسب نیست؟
اگر زمان کافی روزانه (حتی یک ساعت) در اختیار ندارید، بورس برای شما مناسب نیست.
در صورتی که شغلی ندارید و یا به فکر درآمد ثابت ماهانه هستید، بورس برای شما مناسب نیست.
اگر سرمایه‌ای که در اختیار دارید وام و قرض است، بورس برای شما مناسب نیست.
اگر تحمل زیان احتمالی و ریسک بالا را ندارید، بورس برای شما مناسب نیست.
در صورتی که فکر می‌کنید بورس قمار است و فقط با داشتن شانس و اقبال می‌توان موفق شد، بورس برای شما مناسب نیست.
اگر به فکر این هستید که در مدت خیلی کوتاهی ثروتمند شوید، بورس برای شما مناسب نیست.

در چه صورت بورس برای شما مناسب است؟
سرمایه‌ای پس‌انداز کرده‌اید که فعلا به آن نیازی ندارید و قصد دارید سودی بیشتر از سود بانکی کسب کنید.
تصمیم گرفته‌اید بصورت حرفه‌ای شغل سرمایه‌گذاری یا معامله‌گری سهام را در پیش بگیرید.
ریسک‌پذیری و صبر بالایی دارید و می‌خواهید طی سال‌های آینده سرمایه‌تان را افزایش دهید.
آینده مالی‌تان برای شما مهم است و مایلید برای بهبود آینده خودتان و فرزندان‌تان قدمی مثبت برداشته باشید.
آماده هستید برای رسیدن به هدف‌تان وقت و انرژی بگذارید. می‌دانید که کسب ثروت و زندگی در رفاه برای شما ممکن است و آماده هستید بهای رسیدن به هدف خود را بپردازید.

۳ قدم شروع سرمایه‌گذاری در بورس
حتی اگر دانش بورسی شما فقط همین قدر است که کلمه شاخص بورس را از تلویزیون شنیده‌اید و درباره بورس اطلاعات‌تان صفر است، می‌توانید با جمع آوری کمی اطلاعات اولین سهام‌تان را خریداری کنید. اما شروع هر کاری مهم است، به خصوص زمانی که پول و سرمایه شما در میان باشد! بنابراین در نظر داشته باشید:
شروع خوب این است که:
یادگیری و پیشرفت شخصی را در اولویت قرار دهید.
برای معامله در بورس با خونسردی عمل کرده و احساسات‌تان را کنترل کنید.
به این توجه کنید معامله‌گر‌ها و سرمایه‌گذاران حرفه‌ای چطور معامله می‌کنند.
مدیریت ریسک و سرمایه را رعایت کنید و اصل اول شما حفظ سرمایه باشد.
برای پیشرفت در این بازار، حاضر باشید وقت و انرژی بگذارید و بهای آن را بپردازید.

قدم اول: دریافت کد معاملاتی (کد بورسی)
برای معامله در بازار بورس شما نیاز به یک کارگزار رسمی و کد معاملاتی (که با نام کد بورسی – کد سهامداری نیز شناخته می‌شود) دارید. شرکت‌های کارگزاری در واقع واسط بین شما و بازار بورس هستند و وظیفه انتقال سفارشات خرید و فروش سهام را به سامانه معاملاتی بورس برعهده دارند. این کار می‌تواند به صورت دستی و توسط خود کارگزار صورت بگیرد یا این که سرمایه‌گذار با دسترسی به نرم‌افزار معاملات آنلاین، سفارش را به طور مستقیم ثبت کند. کد معاملاتی نشان‌دهنده هویت شما در بورس تهران است. با وجود بیش از ۱۰۰ شرکت کارگزاری فعال، انتخاب از بین آن‌ها برای شما مشکل خواهد بود.
توجه داشته باشید که خرید و فروش سهام در بورس اوراق بهادار، صرفا از طریق شرکت‌های کارگزاری و به یکی از روش‌های زیر انجام می‌گیرد:

مراجعه حضوری به کارگزاری و ارائه سفارش خرید یا فروش
سفارش تلفنی به کارگزاری، برای خرید یا فروش سهام
سفارش اینترنتی به کارگزاری، برای خرید یا فروش سهام
خرید یا فروش مستقیم سهام توسط خود فرد، از طریق سامانه معاملات آنلاین (برخط)
بنابراین برای خرید و فروش سهام، الزاما نیازی به مراجعه به تالار بورس یا کارگزاری نیست و در صورتی که حداقل مدرک دیپلم داشته باشید، کارگزاری‌ها سیستم معاملات انلاین را در اختیار شما قرار می‌دهند. در سیستم معاملاتی آنلاین که بهترین روش معاملات است، خرید و فروش آنی و لحظه‌ای سهام امکان پذیر است. به این معنی که شما به محض وارد کردن سفارش، خرید یا فروش در همان لحظه انجام می‌شود و نیازی نیست خود کارگزار، سفارشات شما را در سامانه معاملاتی وارد کند. نمایی از سیستم معاملاتی که کارگزاری در اختیار شما قرار می‌دهد تا بتوانید به صورت آنلاین اقدام به خرید و فروش سهام کنید.

قدم دوم: یادگیری مفاهیم و قوانین بورس
هیچ فعالیتی در دنیا وجود ندارد که نیاز به مهارت نداشته باشد. به طور مثال شاید برایتان سوال باشد که آیا بورس تهران ۲۴ ساعت شبانه‌روز باز است و معامله انجام می‌شود؟ فرابورس چه تفاوتی با بورس دارد و از اینگونه سوالات. پس سرمایه‌گذاری در بازار سهام هم نیاز به یادگیری برخی قوانین، اصطلاحات و مفاهیم دارد. در مقالات آینده بیشتر آشنا خواهیم شد.

قدم سوم: یادگیری نحوه تحلیل و انجام معاملات
پس از یادگیری مفاهیم اولیه بورس، باید بدانید کدام سهام یا اوراق بهادار را در چه زمانی بخرید و چه زمانی بفروشید تا بتوانید کسب سود کنید. این کار از طریق یادگیری روان شناسی بازار، تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال میسر است و همزمان با یادگیری نیاز به کسب تجربه و تمرین دارد. در این بخش از سفر شما در دنیای بورس، باید بیشترین انرژی و زمان صرف شود، زیرا یک معامله نادرست به هردلیل باعث از دست رفتن بخش بزرگی از سرمایه شما می‌گردد.

منبع: خراسان

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
-
ناشناس
۱۴:۰۱ ۱۲ بهمن ۱۳۹۸
خیلی خوب بود ممنون لطفا ادامه بدین