به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از هاآرتص، یک سند محرمانه که به تازگی فاش شده است از نیت رژیم صهیونیستی برای محروم کردن اعراب از زمین هایشان پرده برداشت.
روزنامه هاآرتص در این باره نوشت: سندی که بعد از ۶۰ سال فاش شده، نیات مخفی اسرائیل را در پس برقرار کردن دولت نظامی در سال ۱۹۴۸ برای شهروندان عرب اسرائیل نشان میدهد؛ هدف از این اقدام، تقویت امنیت آنها نبود
بلکه تضمین کنترل یهودی بر این اراضی بود.
کارکنان بخش امنیت مخفی وزارت جنگ رژیم صهیونیستی نزدیک ۲۰ سال است از آرشیوهای خصوصی و عمومی بازدید میکنند و از مدیران آنها میخواهند تا اسناد مربوط به این رژیم مخصوصا درگیری اعراب و اسرائیلی را کنار بگذارند و از دسترس دور نگه دارند. این اقدام بدون مجوز قانونی انجام شده است.
این موضوع در مقالهای در ژوئیه گذشته در نشریه هاآرتص برملا شد. افشای این موضوع موجب خشم تعدادی از محققان و مورخان شد، آنها از بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی خواستند تا اینگونه فعالیتهای غیرقانونی و مخفیانه را متوقف کند، اما درخواست آنها هیچ پاسخی نداشت.
اما آنها خواستار مخفی نگه داشتن چه اسنادی در مرکز نگهداری و آرشیو اسناد بودند؟ برخی از آنها پروندههای قطوری بود مربوط به شهروندان عرب اسرائیلی؛ برخی از آنها شهادت و گزارشهای مربوط به غارت و تخریب روستاهای عرب نشین طی جنگ بود؛ بخشی دیگر اظهارات وزرای کابینه در خصوص اوضاع پناه جویان عرب بعد از جنگ و بخشی هم اطلاعات مربوط به پروژه هستهای رژیم صهیونیستی و موضوعات مختلف در حیطه سیاست خارجی بود.
هنوز مشخص نیست که بعد از انتشار مقاله مذکور آیا بخش امنیت مخفی وزارت جنگ رژیم صهیونیستی فعالیت خود را در مراکز آرشیو کم کرده اند یا نه. یکی از این اسناد بخشی محرمانه از گزارشی است که توسط کمیته راتنر در اوایل سال ۱۹۵۶ تهیه شده است.
اهمیت اطلاعات این سند را در اقدامات دولت نظامی علیه اعراب اسرائیلی در سال ۱۹۴۸ میتوان دید. بعد از پایان جنگ تعداد اعراب در سرزمین های اشغالی حدود ۱۵۶ هزار نفر بود. بعد از توافق آتش بس با اردن در سال ۱۹۴۹ کنترل ۲۷ روستا هم به دست دولت نظامی افتاد. این منطقه به سه بخش شمالی، مرکزی و صحرای نقب تقسیم شد. در عمل ۸۵ درصد از شهروندان عرب در منطقه تحت حاکمیت دولت نظامی بودند و مقررات منع عبور و مرور و گرفتن مجوز برای ترک محل اقامت شامل حال آنها میشد.
از دولت نظامی انتقادهای زیادی حتی از سوی اعضای جامعه یهودی میشد. سرویس امنیتی شین بت در اوایل دهه ۵۰ به این نتیجه رسید که شهروندان عرب تهدید امنیتی نیستند.
اما چرا رژیم صهیونیستی همچنان میخواهد گزارشی که بیش از شش دهه پیش تهیه شده را مخفی نگه دارد؟ شاید پاسخ این سوال در جلسه کابینه در ژوئیه ۱۹۵۹ نهفته باشد. زلمان آران، وزیر آموزش وقت رژیم صهیونیستی در این جلسه گفت برخی از نتیجه گیریها سیاسی است، به عبارت دیگر ربطی به موضوع امنیت ندارد. کارهایی باید انجام شود به عنوان مثال یهودی سازی منطقه الجلیل.
یهیل هورف، رئیس سابق بخش امنیت مخفی وزارت جنگ در ژوئیه سال گذشته اذعان کرد این نهاد برای ایجاد مانع بر سر راه مورخان تلاش می کند.
گفتنی است دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، روز سه شنبه (۰۸ بهمن) در کنفرانسی مشترک در کاخ سفید، از طرح شوم به اصطلاح صلح خاورمیانه، موسوم به معامله قرن رونمایی کردند. آنها در این دسیسه جدید خود از فلسطینی ها هم خواستند تا به این توافق پایبند باشند.
ترامپ مدعی شد: «اسرائیل امروز گام بزرگی را به سمت صلح برخواهد داشت. دولتهای منطقه دریافتهاند که افراط گرایی دشمن مشترک همگان است.»
این در حالیست که یک مقام کابینه رژیم صهیونیستی روز پنج شنبه اذعان کرد که در طرح شوم معامله قرن هیچیک از خواستههای فلسطینیان در نظر گرفته نشده و تاکید کرد دولت فلسطین بر مبنای طرح به اصطلاح صلح ترامپ شباهت کمی به تشکیلات خودگردان کنونی دارد و در آن دولت فلسطین تنها به مدیریت امور شهری پرداخته، اما فاقد قدرت اساسی از جمله کنترل مرزی و ارتش است.
انتهای پیام/
یه سوال از باشگاه خبرنگاران جوان داشتم
تو بخش شهروند خبرنگار ،گزارشات مردمی چفدر طول می کشه که بررسی بشه ایا اونایی که خواسته ای دارن هم بررسی میشه؟
تشکر