معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اردبیل گفت: ۶۲ طرح اقتصادی به مناسبت دهه فجر در اردبیل به بهره برداری می‌رسد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، ارژنگ عزیزی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اردبیل گفت: در ایام الله دهه مبارک فجر ۶۲ طرح با ۱۱۳ میلیارد تومان سرمایه گذاری و ۴۸۰ نفر اشتغال در حوزه اقتصادی شهرستان‌های تابعه افتتاح می‌شود.

او اظهار کرد: در بخش کشاورزی یکی از پروژه‌های مهمی که مورد افتتاح و بهره برداری قرار گرفت، ۱۰ هزار هکتار از ۴۵ هزار هکتار پایاب سد خداآفرین در شمال استان بود که یک میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی برای آن بنابه درخواست ریاست محترم جمهور و موافقت مقام معظم رهبری هزینه شده است.

معاون اقتصادی استاندار اردبیل با اشاره به اهمیت برخی از طرح‌های اقتصادی افتتاح شده در سفر رییس جمهور به استان گفت: با بهره برداری از طرح توسعه لاستیک سازی آرتاویل ۲۵ درصد نیاز ناوگان داخلی کشور تامین می‌شود.

عزیزی تصریح کرد: با افتتاح کامیون سازی و تکمیل فاز‌های بعدی سالانه از خروج ۱۰۰ میلیون دلار ارز جلوگیری شده و همچنین بهره برداری از نساجی ستاره موجب تامین پارچه جین صنایع پوشاک می‌شود.

او افزود:در سفر اخیر رییس جمهور به استان ۵۰ طرح اقتصادی در بخش‌های کشاورزی، صنعت و معدن و گردشگری با حدود ۳۲۰۰ میلیارد تومان و ۴۴۰۰ نفر مورد افتتاح و بهره برداری قرار گرفت.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اردبیل گفت:امروزه کشور در تولید بسیاری از محصولات کشاورزی به خودکفائی رسیده و استان اردبیل هم از جمله استان‌های موفق در این حوزه است.

ارژنگ عزیزی بیان کرد: در بخش کشاورزی قبل از پیروزی انقلاب اسلامی با کل تولیدات کشاورزی کشور، در طول سال نیاز ۳۳ روز جمعیت آن زمان تامین می‌شد و به همین دلیل مرغ ما از فرانسه، تخم مرغ از اسرائیل، پنیر از دانمارک، سیب از لبنان تامین و وارد می‌کردند.

او با بیان اینکه اقتصاد صنعت ما قبل از انقلاب کاملا وابسته بود افزود:از لحاظ تکنولوژی و ماشین آلات، مواد اولیه و قطعات متکی به خارج بودیم و نبود زیرساخت‌هایی، چون آب، برق و گاز و محرومیت مضاعف شهرستان‌های ما به غیر از مجموعه کشت و صنعت و دامپروری مغان صنایع عمدتا واحد‌های سنتی و کارگاهی کوچک بودند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اردبیل ادامه داد: در حالیکه هم اکنون در استان ما ۸ شهرک صنعتی و ۷ ناحیه صنعتی دولتی و ۶ شهرک صنعتی غیردولتی ایجاد شده و واحد‌های صنعتی بزرگی همانند لاستیک سازی آرتاویل تایر، سیمان، واحد‌های بزرگ آب معدنی، صنایع بزرگ غذایی و ... احداث شده است.

عزیزی با اشاره به موقعیت جغرافیایی ایران و شرایط تاریخی آن تصریح کرد: کشور ما بواسطه موقعیت سوق الجیشی برای مهار ابرقدرت شرق، اتحاد جماهیر شوروی مورد توجه آمریکا و بلوک غرب بود و نفت ما هم با مشارکت آن‌ها در سطح گسترده استخراج و به فروش می‌رفت باز آن همه محرومیت داشتیم.

او اضافه کرد: بطوری اکثر درمانگاه‌های ما توسط پزشکان هندی، بنگلادشی و پاکستانی مدیریت می‌شد. به همین دلیل بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با انواع توطئه‌ها و تحریم‌ها به دنبال این بودند که دستاورد‌های این نظام را به حداقل ممکن کاهش دهند.

انتهای پیام/ح

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
بهزاد
۱۵:۱۹ ۱۴ بهمن ۱۳۹۸
فقط کلنگ زنی نباشه لطفا