ظریف در دانشگاه دافوس ارتش:

ما به جایی وابسته نیستیم/ شهید سلیمانی توانست در منطقه تحول ایجاد کند

وزیر امور خارجه گفت: برکاتی که از خون شهید سپهبد سلیمانی نصیب انقلاب شده بی‌نظیر است.

ما به جایی وابسته نیستیم/  شهید سلیمانی توانست تحولی را در منطقه ایجاد کندبه گزارش خبرنگار حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان صبح امروز دوشنبه ١۴ بهمن ماه با حضور در دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش با تبریک فرارسیدن دهه فجر انقلاب و عرض احترام به شهدای انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، امنیت و مدافعین حرم گفت: فرا رسیدن سالروز پیروزی انقلاب اسلامی که یکی از عظیم ترین تحولات قرن اخیر است را به همه ملت ایران تبریک می گویم. لازم است تا در اینجا یاد شهدا و امام شهدا را گرامی بداریم.

او ادامه داد: این روزها مردم ما و منطقه داغدار از دست دادن بزرگ‌مردی هستیم که برای منطقه و جهان الگوی فهم، خردورزی و تواضع بود. شهید سلیمانی توانست تحولی را در منطقه ایجاد کند که ما به عنوان دنبال کنندگان راه این شهید بتوانیم با نگاه راهبردی میوه‌های این مسیر را بچینیم. شهید سلیمانی فرمانده بی‌نظیری بود. من که نزدیک بیش از دو دهه با او افتخار همکاری نزدیک داشتم این ضایعه را بیشتر حس می‌کنم.

ظریف گفت: اما به جرات می‌گویم که برکاتی که از خون شهید سلیمانی نصیب انقلاب شده بی‌نظیر است. چه کسی می‌توانست این جمعیت عظیم را نه تنها در کشور بلکه در هند، کشمیر تا روسیه و آمریکا و آمریکای جنوبی و باقی کشورها را گرد هم جمع کند. آقایی که خود را وزیر خارجه می داند آیا شب شهادت سردار سلیماتی توئیت نکرد که مردم ایران و عراق از شهادت ایشان رقصیدند؛ آیا چنین بود!؟ تعداد مردمی که برای سردار در ایران و عراق پای صحنه آمدند برای خودمان و عراق غیرقابل باور بود.

وزیر امور خارجه کشورمان دوران کنونی روابط بین الملل را دوران تغییر مفاهیم محتوایی و ساختاری دانست و تصریح کرد: این تحول به نفع ما و به ضرر قدرت‌های سلطه گر است. این تحول به معنای فراموش شدن واقعیت‌های قبلی نیست، بلکه به این مفهوم است که واقعیت‌های قبلی دیگر تنها مولفه و علائم تصمیم گیری نیست. در زمان های گذشته قدرت با قایق‌های توپ‌دار، تعداد تانک و ابزار نظامی تعریف می‌شد و تنها مولفه قدرت نیز همین بود. اما امروز ضمن اینکه ابزار نظامی مهم است و ضرورت تقویت نظامی غیرقابل تردید است، اما فقط محدود به این نیست.

او ادامه داد: مزیت نسبی کشورهایی مثل ایران در سایر عوامل قدرت است که به آن عوامل معنای قدرت می‌گوییم، یعنی قدرت که بر اساس باورها، انگاره‌ها و اعتقادات نهادینه شده است. این یک تحول بنیادین مفهوم قدرت در روابط بین الملل است که ناشی از فرهنگ ایستادگی و خودباوری مردم بوده است. مردم ولی نعمت ما هستند چون ما و شما از همین مردم هستیم. ما به جایی وابسته نیستیم. خدا را شکر ما ارتش آمریکا نیستیم، ارتش روسیه و چین نیستیم. هر چند که ما همکاری نزدیکی با روسیه و چین داریم.

ظریف گفت: شرایط امروز به گونه‌ای است که کشوری که ۶٧ میلیارد دلار سلاح از آمریکا خریداری کرده، آدم بی سر و پایی مثل ترامپ می‌گوید که اگر دو هفته از شما حمایت نکنم، مجبورید تا فارسی صحبت کنید. آیا کسی می‌تواند این حرف را به ما بزند؟ چرا؟ چون ما از مردم قدرت خود را می‌گیریم. دیپلماسی باید هر زمان از قدرت دفاعی بهره بگیرد و هر زمان هم باید در خدمت قدرت دفاعی باشد. نباید عوامل معنایی قدرت را فراموش کنیم.

او افزود: امروز مراکز قدرت جابجا شده، یک زمانی در نظام بین‌الملل هر اتفاقی که می‌افتاد از اروپا یا غرب نشأت گرفته بود، باقی در حاشیه بودند. یک زمانی بعد از اینکه تحولات پیشرفت کرد، اتفاق مهمی هم در حاشیه می‌افتاد، اما تصمیم گیری باید در مرکز صورت می‌گرفت. اما در نیمه دوم قرن بیستم اتفاقات مهمی در سایر نقاط دنیا می‌افتاد، اما این اتفاقات از غرب هدایت می‌شد.

ظریف با بیان اینکه امروز جهان وارد یک دوره جدید شده است، خاطرنشان کرد: این دوره دو مشخصه دارد. اول اینکه یک دوره انتقالی است. تحول در قدرت و دارندگان قدرت را در بردارد. نکته دوم این است که مرکز قدرت از غرب جابجا شده و دنیا پساغربی شده است. پساغربی بودن دنیا به مفهوم هیچ کاره بودن غرب نیست، نه، یعنی غرب دیگر همه کاره نیست. این را باید درک کنیم. باید درک کنیم که آمریکا دیگر قدر قدرت نیست. امام هم فرمودند که آمریکا هیچ غلطی نمی‌تواند بکند. بر همین مبنا بود که امام به گورباچوف پیام دادند. باید این واقعیت‌ها را بپذیریم.

او ادامه داد: رژیم صهیونیستی در زمان برنامه ریزی برای فرآیند صلح «اسلو» و «مادرید» در سال ۹۱، این تصمیم را گرفتند تا ایران را جایگزین اعراب برای دشمنی اسرائیل کنند و از این طریق با اعراب صلح داشته باشند. این مطلب از زبان سفیر سابق رژیم صهیونیستی در دوران پیش از انقلاب در ایران مطرح شده است.

رئیس دستگاه دیپلماسی عنوان کرد: مسئولین رژیم صهیونیستی طی ۱۰ سال گذشته روند مشابهی را در جهان عرب آغاز و هزینه زیادی هم برای آن پرداخت کردند و در آن با کمک آمریکا و متاسفانه با کشور‌های عربی فرآیند بسیار منحوسی آغاز کردند تا ایران را تهدید اصلی منطقه به جای اعراب در جنگ با اسرائیل قلمداد کند. تا اعراب حداکثر خواسته‌های رژیم صهیونیستی را بپذیرند. عکس العمل‌های واقعا سخیف و شرم آور از سوی برخی کشور‌های عرب بیانگر این واقعیت است که حتی در برابر سقف خواسته‌های رژیم صهیونیستی توان مقاومت ندارند.

او افزود: اما برای شارع عربی کاملا واضح شد که این جابجایی دشمنی جابجایی دروغین بود. یعنی همانطور که برجام توانست چهر‌های که آمریکا و اسرائیل در جهان نشان داد و امنیتی سازی و جنگ طلب بودن ایران را نابود کند، همانطور طرح منحوس معامله قرن می‌تواند چهره دشمن انگاری جمهوری اسلامی در جهان عرب را به شرطی که درست عمل کنیم را وارونه سازد.

ظریف با بیان اینکه ما به برکت خون شهدا و شهید سلیمانی وارد دوره جدیدی شده‌ایم، تصریح کرد: دوره و فرصتی که در آن در نزدیک به ۴۰۰ شهر هند برای سردار سلیمانی مراسم گرفتند و عزاداری کردند. شناسایی این قدرت به معنی صرفنظر کردن از قدرت دفاعی نیست، به معنی خودباوری بیشتر است. پشت ما به یک جامعه ۸۰ میلیونی گرم است که هر چه داریم از آن‌ها داریم. چقدر علیه شهید سلیمانی تبلیغ کردند. آقایی که خودش را وزیر خارجه می‌داند توییت کرد و فیلمی را گذاشت که مردم می‌رقصند. آیا مردم رقصیدند؟ تعداد مردم عراق که به خیابان برای مراسم تشییع آمدند برای ما غیرقابل باور بود.

ظریف افزود: هدف ما باید خدمت گذاری به مردم باشد نه ایجاد یک دوقطبی که در آن ابزار قدرت خود را خرد کنیم تا دشمن از آن سواستفاده کند. هیچ مقام و انتخاباتی ارزش آن را ندارد که این امتیاز را به دشمن بدهیم. بدانیم که آنچه بر ما آمده بر دیگران هم پیشتر گذشته است.

رئیس دستگاه دیپلماسی گفت: ما باید از همه ابزارهایمان استفاده کنیم. ابزار مقاومت برتر از ابزار دیگر است. اگر حضور مردم در پای صندوق رای نبود، ما قدرت مذاکره با شش قدرت را نداشتیم. ما معتقدیم که خوب مذاکره کردیم. نه به خاطر خودمان. کسانی که مذاکره را می‌کوبند، در اصل مردم را می‌کوبند. آنچه که ما باید بپذیریم این است که این فشار‌ها نمی‌تواند مردم ما را به زانو در بیاورد. آنچه وظیفه من به عنوان وزیر خارجه است این است که این قدرت را به یک دستاورد ماندگار برسانم. اما باید به این نکته توجه کنیم که مذاکره اصلا به مفهوم تسلیم نیست.

او ادامه داد: ما اگر به آمریکا اعتماد داشتیم که توافق ۱۵۰ صفحه‌ای نمی‌شد، می‌شد دو صفحه توافق. روابط بین‌الملل اصلا بر اساس اعتماد نیست و هیچ کشوری این روابط را بر اساس اعتماد پایه گذاری نمی‌کند. خروج ترامپ از برجام از روی قدرت نیست، از روی ضعف است. اگر یک قلدر نتوانست از قدرت هیکل خود استفاده کند شروع می‌کند به مشت و لگد زدن. الان آمریکا کاری کرده که دنیا دیگر به دلار اعتمادی ندارد. فقط ما نیستیم. دیگران هم چنین تلاشی را انجام می‌دهند. این‌ها واقعیات درازمدت استفاده آمریکا از این قدرت است. اصل استراتژی ایران این بوده که ما همیشه روی پای خود بایستیم، و به مردم تکیه کنیم. اما تکیه کردن به مردم هم نباید به این معنی باشد که ما فقط از جیب مردم خرج کنیم.

وزیر خارجه کشورمان همچنین پس از پایان سخنان خود در جمع دانشجویان دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش حاضر شده و به سوالات آنها پاسخ داد.

ظریف در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان درباره نحوه تاثیرگذاری پویش صلح هرمز گفت: ایران از سال ۶۴ که اوج جنگ نفتکش‌ها بود، اولین نامه را به دبیرکل سازمان ملل نوشتیم که پیش نویس آن را من نوشتم و آقای ولایتی امضا کرد. بعد‌ها ما طرح‌هایی درباره امنیت منطقه ارائه کردیم. یعنی سیاست ایران برقراری امنیت در منطقه است. رئیس جمهور هم طرح صلح هرمز را ارائه کردند که سه کشور منطقه از آن استقبال کردند. طرح ما شامل شش کشور منطقه و انشالله یمن بعد از استقرار این کشور خواهد بود. دوستان دیگری هم حمایت ضمنی کردند.

او ادامه داد: اما سه کشور در منطقه هستند که دنبال آرامش نیستند و امید دارند که پای آمریکا را به منطقه باز کنند و به هزینه آمریکا به هدف خود برسند. یعنی نگاهی در منطقه وجود دارد که درست در نقطه مقابل نگاه ما قراردارد که اعتقاد دارد امنیت خریدنی است. البته آمریکا‌یی‌ها نشان دادند که فقط پول این‌ها را می‌خواهند. اما باور این موضوع برای آن‌ها هنوز سخت است. آغوش گشوده ایران را منطقه باید بپذیرد. به نفع منطقه و خودشان است.

وزیر خارجه کشورمان درپاسخ به سوال دیگری درباره تاثیرات پاسخ موشکی ایران به اقدام تروریستی رژیم آمریکا در حمله به پایگاه عین الاسد آمریکا پس از شهادت سردار سلیمانی گفت: من پاسخ موشکی را فقط پاسخ به آمریکا نمی‌دانم. بلکه همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند این فقط یک سیلی بود. اما پاسخ اصلی را مردم می‌دهند و در واقع پاسخ اصلی مردم خروج آن‌ها از منطقه است. ما در صحنه نظامی هم از آمریکا نمی‌ترسیم چرا که پشتوانه ما مردم است.

ظریف درباره سقوط هواپیمای اوکراینی و حواشی پیش آمده درباره این حادثه اظهار کرد: ایران درباره سقوط هواپیما کمال شفافیت را خواهد داشت.   طبق مقررات بین‌الملل ما می‌توانیم بررسی‌ها و تحقیقات را هدایت کنیم. اما بدخواهان ایران این امکان را نمی‌دهند و باید پاسخگو باشند. آن‌ها وظیفه دارند که به ما ابزار خواندن جعبه سیاه را بدهند، اما استنکاف کرده‌اند و ما این را پیگیری خواهیم کرد. بیشترین خسارت را در این ضایعه ما دیدیم بهترین دانشجویان را از دست دادیم. بسیار دردناک و سخت است و همه ما در این درد شریک هستیم. ما در این زمینه طبق مقررات بین المللی و انکس ۱۳ عمل کردیم و در این زمینه از دولت اوکراین، شرکت بوئینگ به عنوان سازنده نیز دعوت کردیم البته کشور‌های دیگر هم می‌توانند برای حضور در این تحقیقات حاضر باشند.

او در پایان و در پاسخ به آخرین سوال درباره روابط ایران و جیبوتی خاطرنشان کرد: روابط ما با جیبوتی تحت فشار‌های خارجی سرد شد، ما آمادگی برای بهبود اوضاع داریم. حضور ما در آفریقا فقط محدود به آنجا نیست، و ما در آفریقا علی الخصوص به لحاظ دریایی حضور داریم. جیبوتی برخلاف تصورات کشور مهمی است و ما کماکان در کنار مردم جیبوتی هستیم.

انتهای پیام/

برچسب ها: ارتش ، دانشگاه دافوس
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۹
در انتظار بررسی: ۲
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۰۲ ۱۵ بهمن ۱۳۹۸
آره تو یکی که راست میگی
تعادل روحی نداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۸ ۱۵ بهمن ۱۳۹۸
کسی حرف مزاکره بزنه هیچی دیگه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۴ ۱۴ بهمن ۱۳۹۸
با این رویه که شما پیش گرفتید ما فقط وابسته به غربیم . اما اگه گوشاتون رو باز کنید و پیامهای رهبر رو بشنوید دیگه به غرب وابسته نخواهیم بود . ما مخالف ارتباط با جهان نیستیم اما وابستگی و چشم به دهان دشمن دوختن رو نمیخواهیم . یه کم در عمل هم عزت نفس داشته باشید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۹ ۱۴ بهمن ۱۳۹۸
چراشماهرکسی ازروی منطق حرف می زنددلواپس می شوید
Iran (Islamic Republic of)
حسن ...
۲۱:۲۰ ۱۴ بهمن ۱۳۹۸
آقای ظریف آن موقعی که برجام در حال تصویب بود قرار بود برجام تحریم های اقتصادی را بردارد و به بهبود شرایط زندگی مردم کمک کند آنوقت الان هدف از برجام شد نشاندن دادن جنگ طلب بودن آمریکا و صلح طلب بودن ایران ؟ کدام کشوری چوب آمریکا را نخورده است که ما بخواهیم جنگ طلب بودن آمریکا را به او نشان دهیم ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۸ ۱۴ بهمن ۱۳۹۸
حرف زدن تنها در مورد سردار کافی نیست توی عملتون این رو نشون بدید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۳ ۱۴ بهمن ۱۳۹۸
سردار دلها توباشهادت به اوج نرسیدی بلکه شهادت باتو به اوج رفت وابرو گرفت روحت شاد سردار دلها
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۳ ۱۴ بهمن ۱۳۹۸
آقای ظریف ما الان بجای غرب ، دو دستی چسبیدیم به شرق.... این شعار انقلاب نبود... عدالت اجتماعیم اونچیزی نبود که امام خمینی راجبش بارها صحبت کردن... متاسفم برای همه ی مسئولین بی کفایت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۱ ۱۴ بهمن ۱۳۹۸
این من بودم که پای میز وایساده بودم تا تحریما برداشته شن
این من بودم که خواستم نشون بدم دیدین امریکایی ها چه قدر بد قولن که به برجام برنگشتن آخرشم دیدین ترامپ جنبه توییت نداره گفت بهمون نه مرسی!
من خودم نخواستم برم امریکا چون حتی اگه بهم ویزا میدادنم من اونو مایه شرمساری خودم میدونستم...
خودم نخواستم برم عربستان با این سعودیا بشینم مثلا در ظاهر درمورد تبعات طرح معامله قرن اظهار نظر کنم
و حالا هم مردم بدونین من نمیخوام اصلا وابسته جایی باشم .....
و کلی کار دیگه که فقط و فقط برای برگردوندن عزت به شما مردم عزیز کردم ...
من بودما من بودم این کارارو کردم یه وقت ناراحت نشینا مردم ...اگر بدونم ذره ای کوتاهی کردم تو تاریکی شب برگه استعفامو مینویسم میرم بی سر و صدا ....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۳ ۱۴ بهمن ۱۳۹۸
فقط شما یه زحمت بکشین کاری نکنید خون ایشون پای مال بشه
Iran (Islamic Republic of)
حقیقت
۲۱:۳۳ ۱۴ بهمن ۱۳۹۸
سیاست چیزیه که هیچی نیست و همه چی هست طوری که باید وفادارترین سربازها هم روزی فدای سیاست بشن
Iran (Islamic Republic of)
مکتب سلیمانی و مکتب روحانی
۱۸:۵۴ ۱۴ بهمن ۱۳۹۸
خودتان را با سردار مقایسه کنید بعد قضاوت کنید کدام مکتب برای کشور و مردم سود داشته و جلوی ضررها و خسارت ها را گرفته مکتب سلیمانی یا مکتب روحانی یک مکتب مردم را پیروز و سربلند کرد و مکتبی دیگر معطل و بلاتکلیف گذاشت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۱ ۱۴ بهمن ۱۳۹۸
یک کم مرد عمل باشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۶ ۱۴ بهمن ۱۳۹۸
در عوض آقای ظریف تا دلت بخواد تحریم هستیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۹ ۱۴ بهمن ۱۳۹۸
کی پای میز بود ؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۶ ۱۴ بهمن ۱۳۹۸
امیدوارم آیندگان این سرزمین فقط به بازوی خودشون متکی باشن..
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۱ ۱۴ بهمن ۱۳۹۸
از برجام چه خبر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۶ ۱۴ بهمن ۱۳۹۸
خون سردار خون یک ملت مقاوم هست نه یک ملت شکست خورده آقای وزیر مواظب باشید با قاتل شهید عزیزمان مذاکره در خارج نکنی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۹ ۱۴ بهمن ۱۳۹۸
اقای ظریف شما چکار کردی
Iran (Islamic Republic of)
سیدمحمد
۱۴:۲۶ ۱۴ بهمن ۱۳۹۸
وزار ت امور خارجه باید حرف دل مردم را بزند/خیری تو اروپا و آمریکا نیست
Iran (Islamic Republic of)
l
۱۴:۲۶ ۱۴ بهمن ۱۳۹۸
وزار ت امور خارجه باید حرف دل مردم را بزند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۱ ۱۴ بهمن ۱۳۹۸
دوباره اروپاییها اومدن ایران برای چاپیدن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۲ ۱۴ بهمن ۱۳۹۸
دیپلماسی کشور نیاز به امثال سرداردلها دارد. نه افراد غرب گدا و فرصت طلب. غیر از اینست؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۸ ۱۴ بهمن ۱۳۹۸
سردار یکی بود تو دنیا کجا دیگ مث اون هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۷ ۱۴ بهمن ۱۳۹۸
این کشور نیاز به هیچ دیپلماتی ندارد ... این کشور نیازمند افراد دلسوز انقلابی و جهادی دارد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۴ ۱۴ بهمن ۱۳۹۸
بسیار درست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۹ ۱۵ بهمن ۱۳۹۸
دقیقا همینطوره
Iran (Islamic Republic of)
حمید
۱۳:۰۹ ۱۴ بهمن ۱۳۹۸
یکی از برکاتش اینه که خائنین بعدش بهتر شناسایی میشن کسانی که عاشق و دلداده آمریکا هستن و خون سردارشون رو زیر پا میگذارن و به قاتلینش التماس مذاکره میکنن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۸ ۱۴ بهمن ۱۳۹۸
هرکسی نداند خودت و خدا میدانید چه میکنی و چه نیتی داری ، خدا همه ما را هدایت کند .
آخرین اخبار