رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: توسعه کشت فشرده گلخانه‌ای در این استان با توجه به شرایط اقلیمی و محدودیت منابع آبی در بخش کشاورزی ضروری است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، و به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان، غلام حیدر زورقی در نشست شورای اداری سیب و سوران که با حضور استاندار سیستان و بلوچستان برگزار شد اظهار داشت: یک هکتار گلخانه معادل ۱۶ هکتار فضای باز محصول تولید می‌کند.

او با بیان اینکه برنامه بخش کشاورزی افزایش تولید در واحد سطح بوده تا کشاورزی معیشتی به کشاورزی اقتصادی تبدیل شود، گفت: امسال هفت هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی زراعی و باغی استان به سیستم آبیاری نوین مجهز شده که نسبت به سال گذشته افزایش قابل توجه‌ای داشته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان افزود: برای توسعه سیستم‌های نوین آبیاری دولت ۸۵ درصد هزینه‌های اجرایی را پرداخت می‌کند و هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد.

او بیان کرد: صرفه‌جویی در مصرف آب و انرژی، سرعت بالای رویش گیاه، بکارگیری کود همزمان با آبیاری، جلوگیری از رشد بی‌رویه علف‌های هرز، برداشت راحت‌تر و افزایش کمی و کیفی محصولات از مزایای روش‌های آبیاری نوین به شمار می‌رود.

زورقی اظهار داشت: سیستان و بلوچستان جزو استان‌های کم بارش و از نظر منابع آبی در محدودیت قرار دارد که بکارگیری سیستم‌های نوین آبیاری ضرورت بخش کشاورزی این استان است.

او تصریح کرد: متقاضیان با داشتن مجوز برداشت آب و مدارک کامل زمین می‌توانند از طریق سامانه طرح توسعه ساماندهی نوین آبیاری نام‌نویسی‌تا نسبت به اجرای سیستم برای اراضی زراعی و باغات آنان از سوی سازمان جهاد کشاورزی اقدام شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: سیل اخیر حدود ۷۵۰ میلیارد تومان به بخش کشاورزان جنوب این استان خسارت وارد کرده است.

او اظهار داشت: حدود ۲۵ هزار هکتار از بخش زراعت سیستان و بلوچستان در سیلاب اخیر از بین رفته که از این میزان ۱۰ هزار هکتار آن سبزی و صیفی آماده برداشت بوده که این موضوع سبب شد تا خسارت‌ها سنگین شود.

زورقی ادامه داد: هفت هزار هکتار از باغات بویژه باغات موز سیستان و بلوچستان در سیل اخیر از بین رفته است.

اوافزود: سیل هشت هزار رأس دام را با خود برد که ۹۳۰ رأس از آن‌ها دام سنگین و بقیه دام سبک بوند و ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار از استخر‌های پرورشی میگو نیز تخریب شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: همچنین در سیل اخیر قنوات، لوله کشی آب و شبکه‌های آبیاری تحت فشار خسارت دیده‌اند.

انتهای پیام/گ

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار