کارشناس اقتصادی گفت: در صورت نپرداختن مالیات پروانه وکالت وکلا دیگر تمدید نمی‌شود در نتیجه فرار مالیاتی آن‌ها ممکن نیست.

محمد امین حسین آبادی کارشناس مسائل اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص فرارهای مالیاتی وکلا اظهار کرد: امروزه بحث فرار مالیاتی وکلا بسیار مطرح است و در ذهن عامه ی مردم اینطور جا افتاده است که تعداد زیادی از وکلا از زیر پرداخت مالیات در می روند.

وی بحث فرار مالیاتی وکلا را بی پایه و اساس دانست و ادامه داد: تمامی وکلا موظف به دفاع از حقوق موکل خود و رعایت جوانب اخلاقی در چهارچوب هستند؛ همچین ادعایی از نظر اخلاقی صحیح نیست زیرا وقتی در ابتدای کار وکیل به تعهدات اخلاقی قسم می خورد, امکان برگشت از این قسم در اواسط کار نه تنها اخلاقی نیست بلکه امکان ان کم است.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به تمدید پروانه وکیل بیان کرد: فرار مالیاتی به معنای فرار وکیل در برابر پرداخت مالیات است که این حرف کاملا اشتباه است زیرا در صورت نپرداختن مالیات پروانه وکالت وکیل تمدید نمی شود؛ پس می توان نتیجه گرفت ادعای فرار مالیاتی وکلا, ادعایی کاذب است.

حسین ابادی به تعامل اداره های مالیات با وکلا اشاره کرد وگفت: دو نوع دعوی داریم که دعوی نوع اول مالی و دعوی نوع دوم غیر مالی است که تمبر باطل شده نسبت به این دعاوی و مهر آن در دفترچه وکلا زده می شود و یکسری هزینه های مربوطه آن درج می شود که متاسفانه حدود چندسالی می شود که کارمندان مالیاتی اظهار دارند زمانی که برای یک پرونده غیر مالی تمبری زده می شود ما نمی دانیم برای این پرونده چقدر حق الوکاله گرفته می شود.

وی افزود: با توجه به فرمول ها و رقم مالیات مطرح شده از سوی وزرات امور اقتصادی و  دارایی موظف به پرداخت مالیات هستیم اما این ارقام ارائه شده از سوی وزارت اقتصاد در هر منطقه از تهران متغیر است که این متغیر بودن وکلا را اذیت می کند.


بیشتربخوانید:معضل حساب‌های بی هویت همچنان ادامه دارد 


حسین آبادی ادامه داد: قانونی در خصوص معافیت مالیاتی داریم که می گوید اگر درآمد وکیل کمتر از یک سقفی باشد از مالیات معاف می شود اما در تهران ثابت نبودن رویه و عدم هماهنگی وکلا را اذیت می کند؛ هم چنین اداره مالیات برای هر سقفی از مالیات اعتراض را حق قانونی وکیل می داند اما متاسفانه شایعه ای مبنی بر معافیت مالیاتی وکلا یا فرار مالیاتی آن ها به وجود آمده است که منجر به عصبانی شدن مردم شده است. 

وکلا چگونه مالیات می پردازند؟

وی در پایان گفت: وکلا در ۲ مرحله مالیات پرداخت می کنند؛ در مرحله اول زمانی که می‌خواهند تمبر ابطال کنند و وارد محکمه شوند و در مرحله دوم خرداد ماه که اظهار نامه مالیاتی پر می کنند.وکلا زمانی که می خواهند از جانب موکل خود وارد دادگاه شوند و وکالت نامه خود را ارائه بدهند موظف به باطل کردن تمبر هستند که این باطل کردن تمبر به معنای پرداخت مالیاتی است که به ما اجازه می دهد وارد دادگاه شوند واز موکل خود دفاع کنند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار