افراد با کشف زودرس سرطان در مراحل ابتدایی می‌توانند آن را به موقع درمان کنند.

به گزارش خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، سرطان، اغلب علائم خاصی ندارد، بنابراین افراد باید فاکتور‌های خطر را محدود کنند و تحت غربالگری‌های مناسب قرار بگیرند. اغلب غربالگری‌های سرطان مخصوص گروه‌های سنی خاص است و پزشک شما می‌داند که کدام غربالگری بسته به سنتان انجام می‌شود. بهترین راه برای مبارزه با سرطان‌ها، پیشگیری (حذف یا کاهش عوامل خطر) و تشخیص زودهنگام است.

کشف زود هنگام سرطان در مراحل ابتدایی موجب می‌شود که به موقع بتوان آن را درمان کرد. سرطان و سایر بیماری‌های خوش‌خیم ممکن است با علائمی همراه باشند، که در  ادامه به این علائم اشاره می‌کنیم، اما برای تشخیص قطعی فرد باید به پزشک متخصص مراجعه کند.

هر گونه تغییر در زگیل یا خال‌های موجود در بدن

خال‌های چند رنگ که لبه‌های نا منظم یا خون ریزی دارند، ممکن است سرطانی باشند. خال‌های بزرگ نگران کننده هستند و باید ارزیابی شوند. برداشتن یک خال کاری اغلب ساده است و خال مشکوک باید برداشته شود.

اشکال در بلع غذا

اشکال در بلع غذا مشکلی شایع به ویژه در سالمندان است و علل فراوانی دارد. مشکلات بلعیدن باید همیشه مورد بررسی قرار بگیرد. سختی در بلع غذا‌های جامد را می‌توان با سرطان مری مرتبط دانست.


بیشتر بخوانید: سرطان یک بیماری نیست!


توده یا برآمدگی در سینه‌ها یا هر نقطه دیگری از بدن

بیشتر تومور‌های سینه غیر سرطانی هستند، اما همه توده‌های سینه باید به طور کامل بررسی شوند.

زخم‌های پوستی که پس از دو هفته بهبود نیافته‌اند

به طور کلی زخم‌ها به سرعت التیام پیدا می‌کنند، بنابراین افراد باید با مشاهده زخم‌های پوستی که پس از دو هفته بهبود نمی‌یابند، به پزشک مراجعه کنند.


بیشتر بخوانید: شایع‌ترین سرطان‌ها در مردان و زنان ایرانی


خون ریزی یا ترشح غیر طبیعی از مجاری طبیعی بدن

اگر منبع مشخصی برای کاهش خون مداوم وجود داشته باشد، این کم‌خونی به توضیح نیاز دارد. بسیاری از سرطان‌ها می‌توانند کم‌خونی را موجب شوند، اما سرطان روده اغلب کم خونی فقر آهن به دنبال دارد.

سرفه‌های مداوم یا خونی همراه با گرفتگی مزمن صدا

هر فردی که بیش از یک ماه سرفه می‌کند یا خون در مخاط سرفه‌اش می‌بیند، باید به پزشک مراجعه کند.

سرفه مداوم

تغییر در عادت دفع مدفوع یا ادرار یا مشاهده خون در مدفوع و ادرار

به طور کلی تغییرات عمده در عادات روده‌ای که به راحتی از طریق تغییرات غذایی توضیح داده نمی‌شوند، باید ارزیابی شوند. پزشک همیشه باید وجود خون در مدفوع را بررسی کند. بواسیر اغلب خون ریزی مقعد را موجب می‌شود، اما در هر صورت امکان سرطان هم وجود دارد، بنابراین حتی زمانی که فرد به بواسیر مبتلاست، باید به پزشک مراجعه کند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.