به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از آبادان،شکرالله سلمانزاده رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان پیش از ظهر امروز در نشست خبری که به مناسبت دهه مبارک فجر برگزار شد، گفت: یکی از اتفاقات بزرگ حوزه سلامت بعد از انقلاب اسلامی شکلگیری اجرای نظام شبکه بود و این اتفاق باعث شد که مراقبتهای اولیه سلامت که پیش از این ناعادلانه بود به دورترین نقاط کشور نیز منتقل شود.
او افزود: ما پیش از انقلاب حتی یک خانه بهداشت در روستاهای کشور نداشتیم ولی با نظام منحصر به فرد شبکه که در ایران بنیانگذاری شد، شاهد ارائه خدمات زنجیروار به سراسر مردم کشور در دورافتادهترین نقاط هستیم.
رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان با اشاره به شکلگیری نظام شبکه، شاخصهای سلامتی در ایران به شکل اعجابآوری بهبود یافت، بیان کرد: امید به زندگی در کشور از ۵۵ به ۷۳ سال افزایش یافت و اینکه پوشش واکسیناسیون کشور که تنها ۲۰ درصد بود امروز در دانشکده علوم پزشکی آبادان به ۱۰۰ درصد رسیده است.
سلمان زاده ادامه داد: ۹۰ درصد علت مرگومیر پیش از این مربوط به بیماریهای واگیر و عفونی بود که امروز دیگر نشانی از آنها وجود ندارد و این از برکات اجرای نظام شبکه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی است.
او عنوان کرد: امروز شاهد آن هستیم که ۳۰ مرکز بهداشتی شهری و ۲۰ مرکز روستایی در حال خدمت هستند؛ ضمن اینکه ۱۲۴ خانه بهداشت نیز در محدوده فعالیت این دانشکده خدماترسانی میکنند.
این مقام مسئول دانشکده علوم پزشکی آبادان با بیان اینکه با شکلگیری نظام شبکه میزان مرگ و میر مادران باردار به حداقل رسیده است، افزود: در حال حاضر ۳ مرکز آموزشی- درمانی در دانشکده علوم پزشکی آبادان فعال هستند و این یک افتخار بزرگ برای این مجموعه است؛ ضمن اینکه امسال ۴۳ پزشک متخصص و فوق تخصص به این دانشکده اضافه شدند تا بیماران برای پیگیری درمان خود نیاز نداشته باشند به شهرهای دیگر سفر کنند.
سلمانزاده ادامه داد: برای نخستین بار امآرآی دولتیای که محدودیت وزنی ندارد با کیفیتی بالا در بیمارستان آیتاله طالقانی آبادان فعال شد؛ ضمن اینکه سی تی اسکن در بیمارستان ولیعصر (عج) خرمشهر و شهید بهشتی آبادان نصب شده است و همچنین جراحی لاپراسکوپی که بدون باز شدن شکم است در بیمارستان آیتاله طالقانی آبادان انجام میشود.
او گفت: یکی از برکات انقلاب اسلامی در حوزه «پژوهش» برای ما راهاندازی دانشکده علوم پزشکی آبادان بود که در حال حاضر با ۱۰۰ عضو هیئتعلمی و یک هزار و ۷۰۰ دانشجو به عنوان تنها دانشکده علوم پزشکی در مناطق آزاد و تنها دانشکدهای که رشته پزشکی دارد، در حال فعالیت است.
رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان با اشاره به اینکه سال جاری را با بحران سیل آغاز کردیم، تصریح کرد: فعالیتهای بسیار خوبی در حوزههای بهداشتی، درمانی و فرهنگی برای سیلزدگان از سوی دانشکده علوم پزشکی آبادان انجام شد و چه در زمان سیل و چه پس از سیل با اقدامات صورت گرفته خوشبختانه شاهد اپیدمی شدن حتی یک مورد بیماری هم نبودیم.
سلمان زاده با تأکید بر این موضوع که دانشکده علوم پزشکی آبادان در بحث بسیج ملی کنترل فشار خون از سوی وزارت بهداشت تقدیر شد، گفت: افرادی که فشار خون بالا داشتند کماکان پیگیری خواهند شد.
او افزود: با وجود سیل عظیمی از زوار که امسال در پیادهروی اربعین به مرز شلمچه آمده بودند پایگاههای مراقبت ما به صورت ۲۴ ساعته هوشیار بود و هیچگونه بیماری خاصی از عراق وارد کشور نشد، و فوریتهای پزشکی ما نیز در این ایام خدمات قابل تقدیری را ارائه دادند، ضمن اینکه به بیمارستان صحرایی دانشکده علوم پزشکی آبادان در روزهای پیادهروی اربعین بیش از ۱۰۰ هزار نفر مراجعه و دریافت خدمت ثبت شد.
رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان اظهار کرد: در بحث کرونا ویروس نیز مجموعه دانشکده علوم پزشکی آبادان به صورت کامل هوشیار فعالیت خود را دنبال میکند و در مبادی ورودی و بندرهای ما مراقبت سندرومیک به صورت جدی انجام میشود ضمن اینکه فوریتهای پزشکی و بیمارستانهای دانشکده علوم پزشکی آبادان با بخشهای ایزوله آمادگی کامل را برای پذیرش بیماران احتمالی خواهند داشت و هیچگونه نگرانی در این خصوص وجود ندارد. در این بین لازم است که آرامش حفظ شود و شاهد انتشار اخبار کاذب نباشیم.
سلمان ز اده گفت: در مباحث «عمرانی» نیز با وجود مشکلات اقتصادی عمومی و تحریمهای ناجوانمردانه علیه کشورمان کارهای خوبی صورت گرفته است و به عنوان مثال به دنبال آن هستیم که در بهمن و یا اسفند امسال پروژههایی مثل اورژانس بیمارستان شهید بهشتی آبادان، بخش دیالیز جدید همین بیمارستان، مجتمع خوابگاهی دانشجویان، ستاد مرکز بهداشت آبادان، مجموعه اتاق عمل و آزمایشگاه بیمارستان شهید معرفی زاده شادگان، بخش داخلی زنان و سیتیاسکن بیمارستان ولیعصر (عج) خرمشهر و مرکز روستایی جدید این شهرستان را به بهرهبرداری برسانیم.
او همچنین به موفقیتهایی همچون تصویب گروه بهداشت، اعتباربخشی آموزشی بیمارستانها و دانشکده پزشکی، کسب رتبههای مختلف در جشنوارههای متفاوت، ارتقای رتبه معاونت غذا و داروی دانشکده علوم پزشکی آبادان از ۳ به ۲ نیز اشاره کرد.
انتهای پیام/ د