به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه،قباد محمدی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در خصوص دستاوردهای حوزه غذا و دارو بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، گفت : بعد از پیروزی انقلاب یک جو کلی در کشور راه افتاد و آن اتکا به جوانان این وطن و تقویت روحیه خودباوری بود در سایه این خودباوری مردم، نخبگان و دانشمندان توانستند در تمامی زمینهها تحولات بزرگی را ایجاد کنند.
او یکی از این تحولات را در حوزه دارو، تجهیزات پزشکی، مواد غذایی و حوزه مواد آرایشی و بهداشتی دانست و گفت : ما امروز میتوانیم در منطقه در زمینه تکنولوژی، ساخت دارو، مواد غذایی حرف اول را بزنیم به طوری که ما هماکنون صادرات مواد اولیه به کشورهای روسیه، آذربایجان، ترکمنستان، ارمنستان و سایر کشورهای همسایه را داریم.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: قبل از انقلاب کارخانه داروسازی که متکی به توان داخلی باشد در کشور نداشتیم، اما امروز خوشبختانه در جایجای این کشور کارخانههای داروسازی متکی به توان داخل در حال فعالیت هستند.
او به فعالیت سه کارخانه داروسازی در استان اشاره و گفت: داروهایی که با کیفیت خیلیخوبی در این کارخانهها با توان فرزندان همین استان تولید میشود، کل کشور را پوشش میدهد.
محمدی افزود: یکی از این کارخانهها در زمینه فورمالاسیون مواد اولیه و ۲ کارخانه دیگر در زمینه تولید مواد اولیه فعالیت میکنند و حدود ۲۰۰ محصول دارویی در استان چه در زمینه ماده اولیه چه محصول نهایی تولید میشود، البته برخی از این محصولات انحصاری است و تنها در اختیار استان کرمانشاه است.
این مسؤول افزود: هفت کارخانه تولید و تجهیزات پزشکی داریم که در این زمینه صادراتی نیز به کشورهای همسایه داریم.
او با اشاره به فعالیت ۲۸۱ کارخانه مواد غذایی در استان، گفت: ۲۱ کارخانه محصولات آرایشی بهداشتی در استان در حال فعالیت است که نه تنها با پوشش کرمانشاه، صادراتی به کشورهای همسایه، اقلیم کردستان، عراق و سوریه هم داریم.
محمدی از مصرف خودسرانه داروها بهعنوان یک مشکل که روز به روز در حال افزایش است یاد کرد و افزود: متاسفانه یکی از معضلات استان که جز یکیدو استان اول کشور هستیم مصرف مواد نیروزا غیرمجاز است که در اکثر ورزشگاهها توسط مربیان ناآگاه تجویز میشود.
او با بیان اینکه طی یکسال گذشته بیش از ۲۰۰ جلسه آموزشی در این راستا برگزار شده، گفت: با همکاری ادارهکل ورزش و جوانان استان از ۶۰۰ باشگاه ورزشی در سطح استان همواره بازدید مشترک به عمل میآید و موارد متخلف به مراجع قضایی معرفی میشوند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه به پنج حوزه مدیریتی این معاونت اشاره و گفت: حوزه مدیریتی دارو و مواد تحت کنترل، تجهیزات پزشکی، غذا و مواد آرایشی بهداشتی، آزمایشگاه کنترل غذا دارو و تجهیزات پزشکی و حوزه مدیریتی فرآوردهای طبیعی، سنتی و مکمل که هر کدام زیرشاخهها و ادارههای زیرمجموعه دارند در این زمینه فعال هستند.
او در خصوص کمبود دارو در استان، گفت: کمبود دارو چه قبل از تحریم و چه بعد از تحریم همیشه در استان بوده و هست، متاسفانه هیچ حوزهای اندازه حوزه دارو تحت تاثیر تحریم قرار نگرفته است.
محمدی گفت: با وجود اعمال تحریمهای ظالمانه، خوشبختانه مشکلی که آسیب به بیمار برساند، نداشتهایم علت آن توان داخلی است، جوانان این مرز و بوم محصولات دارویی و تجهیزات مصرفی در داخل تولید میکنند.
او افزود: بیش از ۹۷ درصد از داروهای مصرفی در داخل کشور ساخته میشود، سه درصد باقیمانده که وارد نمیشود کمبود داریم سعی میشود جبران کنیم.
محمدی بیشترین مصرف داروها در استان را از نوع آنتیبیوتیکها عنوان کرد و افزود: اداره تحقیق، توسعه و آموزش مردمی داریم که کار آن فرهنگسازی مصرف دارو با بررسی و رصد نسخه پزشکان و داروخانهها است.
این مسؤول افزود: طی چند سال اخیر شرکتهای دانشبنیان در تمامی حوزهها طبق سیاستگذاریهای صحیحی که در سطح کلان مملکت صورت گرفته در حال توسعه هستند به گونهای که در زمینه دارو الان به جایی رسیدهایم که خوشبختانه هر داروی جدیدی که در دنیا ساخته میشود ظرف حداکثر ۲ سال به دست جوانان ایرانی ساخته میشود.
محمدی،گفت: واکسن آنفولانزا و انسولین قلمی تولید داخل تا یک سال آینده وارد بازار میشود.
او به حضور بیش از ۶۰ دانشجو بینالمللی در دانشکده داروسازی استان و ۵۰۰ دانشجو ایرانی اشاره کرد و افزود: آینده بسیار خوبی در انتظار صنعت دارویی، تجهیزات پزشکی و مواد غذایی کشور است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از مردم خواست از مصرف خودسرانه دارو جدا خودداری کنند و گفت: مردم به محصولات تولید داخل اعتماد داشته باشند تا به توسعه صنعت داخلی کمک کنند .
انتهای پیام/د