به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی رئیس قوه قضائیه عصر امروز در جمع قضات و کارکنان دستگاه قضائی استان بوشهر با تبریک دهه فجر و گرامیداشت یاد شهدای استان بوشهر و قوه قضائیه بیان کرد: کار قضایی و رسیدگی به حل و فصل خصومات کار سختی است. کشف حقیقت زحمت دارد و قاضی باید با حوصله به دعاوی رسیدگی کند.
او افزود: مقام معظم رهبری فرمودند که در کشور هیچ مشکلی وجود ندارد؛ مگر آنکه برای آن راه حل وجود داشته باشد، در واقع ما هیچ مشکلی در کشور نداریم که نتوان آن را حل کرد.
رئیس دستگاه قضا افزود: ما در قوه قضائیه مشکلات زیادی داریم؛ اما برخی از مشکلات چنان روشن است که نیاز به کار پژوهشی خاصی ندارد. رفع همه مسائلی که امروز در دستگاه قضایی به عنوان دغدغه به شمار میرود، مشکل است، اما هم امکان رفع و هم امکان دفع این مشکلات وجود دارد.
رئیسی با اشاره به قابل حل بودن مشکل اطاله دادرسی، تاکید کرد: گزارشهایی به دست ما رسیده که نشان میدهد همت والا برای رفع مشکل اطاله دادرسی تاثیرگذار بوده است؛ به گونهای که شرایط در استان بوشهر یا استانهای دیگر با چند ماه قبل از آن از لحاظ آمار، کیفیت و اقدامات متفاوت بوده است.
او با اشاره به فعالیت مخلصانه شهید سلیمانی، گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی شهید سلیمانی را نه به عنوان یک شخص بلکه به عنوان یک مکتب به ما معرفی میکنند و از مردم میخواهند شهید سلیمانی را به عنوان یک مکتب بررسی کنند. شهید سلیمانی دارای شاخصهای مهمی بود که یکی از آنها اخلاص و خستگی ناپذیری وی بود.
رئیس قوه قضائیه تاکید کرد: بیشتر فرزندان خانوادههای مدافعان حرم با شهید سلیمانی آشنا بودند و شهید سلیمانی پناه آنها بود. او فقط سرداری برای میدان بجنگد نبود؛ بلکه به فکر خانوادهها و فرزندان مدافعان حرم نیز بود.
رئیسی با یادآوری خاطرهای از شهید سلیمانی افزود: زمانی که من در آستان قدس بودم، ایشان به من گفتند که آیا میتوانید برای خانوادههای فاطمیون کاری بکنید؟ من گفتم اگر در مشهد باشند، امکانش هست؛ اما اوگفت که در تهران یا شهرهای دیگر هستند که خداوند لطف کرد و به برکت حضرت رضا (ع) ۴۰ تا ۵۰ ساختمان از مجموعه آستانه برای فروش آماده بودند که برای زمان قبل از من، یعنی زمان مرحوم آیت الله طبسی بود که ادامه کار به عهده من قرار گرفته بود و ما میخواستیم آنها را بفروشیم؛ اما پس از صحبتهای سردار، فهرستی از خانوادههای شهدای فاطمیون در اختیارمان قرار گرفت و ۵۰ خانواده از فاطمیون در آنجا ساکن شدند.
او تاکید کرد: شهید سلیمانی هر کاری از دستش بر میآمد، برای این خانوادهها انجام میداد که البته خداوند متعال این اقدامات را بی اجر نمیگذارد و همه آنها را حساب میکند. ما، هم میتوانیم بگوییم که من فقط مسئول این قسمت هستم و هم میتوانیم به راهروهای دادگستری برویم و ببینیم چه کسی نیازمند کمک است و برای رفع آن تلاش کنیم.
رئیس قوه قضائیه ادامه داد: بحث الان من، مربوط به انجام کارهای اداری نیست؛ این موضوعی که بیان میکنم فراتر از آن است. من میخواهم شما عاشقانه کار کنید و به دنبال حل مشکلات مردم باشید. سخن من درباره خدمت کردن به این مردم است.
رئیسی گفت: ما مردمانی شجاع، با بصیرت، مخلص و شجاع داریم که اهل کار، فعالیت و مجاهدت هستند و باید برای حل مشکلات آنها تلاش کرد.
او تصریح کرد: نگاه و نظر تمام دستگاه قضایی به مسائل و پیگیری امور، باید گره گشایی از زندگی مردم باشد و به فرصت اشتغال در قوه قضائیه باید به عنوان یک فرصت که برای خدمت به مردم و اصحاب دعوا و مراجعین به دادگستری پیش آمده، نگاه کرد و در سازمانها و ادارات دولتی نیز باید همین گونه باشد.
رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه نگاه ما باید نگاه سال ۵۷ باشد، افزود: آنان که در دوران موسوم به ۵۷ در نظام اداری حضور داشتهاند، خدمتگزاری در آن دوران را بهخوبی به یاد دارند. در آن دوران همه با تمام وجود، آنچه که از ایشان برمیآمد را انجام میدادند.
رئیسی ادامه داد: این نگاه، نگاهی است که میتواند بسیاری از گرهها را در دادگستری و سازمانهای اداری کشور باز کند و یک نگاه کاملا انقلابی است.
او افزود: انقلابی بودن یعنی کسی که با انگیزه انقلابی و برای حفظ ارزشهای انقلاب، مسئولیت پذیر است و با همه ظرفیتهایی که در اختیار دارد، سعی میکند در جهت انجام وظیفه بر اساس آنچه قانون و انقلاب به عهده او گذاشته، کار کند و هیچ مانعی را برای خود مانع تلقی نکند.
رئیس قوه قضائیه گفت: در ایام دهه فجر باید بازنگاهی به آنچه دیگران و شهدا و جانبازان انجام دادهاند، صورت گیرد و آن روحیه انقلابی ۲۲ بهمن ۵۷ باید در تک تک کارگزارانی که به نام نظام، انقلاب و حکومت در جای جای این نظام فعالیت میکنند، وجود داشته باشد تا مردم مزه شیرین خدمت را از دستان باکفایت مدیران بچشند.
رئیسی در واکنش به تصویری که قبل از سخنرانی وی در سالن پخش شد و نشان میداد برخی ساختمانها در دادگستری استان بوشهر آسانسور ندارند، بیان کرد: باید کار را در بخشهایی از دادگستریها که فاقد این امکان است، شروع کرد و ظرف چند ماه به نتیجه برسد. این موضوع قابل انجام است و مشکل و پیچیدگی خاصی ندارد.
او با اشاره به مسئله بهرهمندی از مزایا و بهرهوری عنوان کرد: بهرهوری باید واقعی باشد و به آمار بسنده نکنیم. آمار نشانی از عملکرد است؛ اما تمام عملکرد آمار نیست. ممکن است پروندهای باشد یا یک کارمند کارهای ارزشمندی انجام داده باشد که باید به او مزایایی تعلق گیرد و بهرهوری باید کاملا با عملکردهایی که در حوزه کمیت و کیفیت است، مورد توجه قرار گیرد. هیچ زمان در دادگستری نباید کیفیت را فدای کمیت کرد. کار با کیفیت انجام دادن، بهتر از دهها کار بی کیفیت است.
رئیس قوه قضائیه درباره شورای حل اختلاف گفت: لایحه این شورا تهیه و به دولت ارائه شده است و وزیر دادگستری نیز آن را پیگیری میکند. فکر کردیم که کار به این دوره مجلس میرسد؛ اما نرسید و موجب شد که یک طرح دوفوریتی از سوی مجلس داده شود و یکسال دیگر برای شورای حل اختلاف زمان گرفتهاند.
رئیسی ادامه داد: برای کارکنانی که باید وضعیت کارمندی آنها روشن شود و همچنین کسانی که قصد دارند افتخاری کار کنند، مواردی را پیش بینی کردهایم. در صحبتها مطرح شد که همه کارمند شوند؛ این موضوع چه ضرورتی دارد؟ کسی که کار و کسب در بیرون دارد و حاضر است افتخاری حل و فصل دعاوی را انجام دهد که کارمند ما نیست؛ بلکه میخواهد افتخاری کار میکند؛ پس چه ضرورتی دارد کارمند قوه قضائیه شود؛ اما کسانی که در دبیرخانه و بخشهای مختلف اداری هستند، کارمند اداری محسوب میشوند.
او تصریح کرد: در مورد تصویب قانون شورای حل اختلاف کار را دنبال میکنیم که بسرعت انجام شود. در قوه قضاییه کار انجام شده؛ ولی باید از طریق دولت هم کار آماده شود و در دولت هم دنبال میشود که مجلس بعد از انتخابات که کار را آغاز کرد، لایحه را در دستور کار قرار دهد و جزو اولین کارهای مجلس دور بعد باشد.
رئیس دستگاه قضا گفت: قاچاق کالا خنجری است که بر پشت تولید میخورد و تولید را دچار توقف میکند و با قاچاق کالا از افزایش تولید، رونق تولید و تولید ملی خبری نیست.
رئیسی ادامه داد: حتما مساله قاچاق کالا نه به صورت سازمانی و اداری بلکه به صورت واقعی و جدی به ویژه در مورد قاچاق سازمان یافته باید دنبال شود.
او عنوان کرد: هم در دادگستری، هم در همه بخشهای دیگر در کشور، اعم از نیروی انتظامی، گمرکات همه باید به سامانههای متصل بهم در مورد قاچاق کالا مجهز شوند و چنین روندی میتواند از قاچاق کالا پیشگیری کند. قاچاق کالا ضربه جدی به افزایش تولید و رونق تولید و تولید ملی میزند و باید حتما این مسئله دنبال شود. البته نه به عنوان امری که هر چند وقت یکبار در اخبار بیاید که فلان جا فلان محموله قاچاق کالا کشف شد؛ بسیار خوب از کسی که پیگیری کرده متشکریم؛ اما مساله را باید به صورت ریشهای پیگیری کرد.
رئیس قوه قضائیه در ادامه به مساله صیادی اشاره کرد و گفت: در بندر عباس صیادان گلهمند بودند. من در ساحل با آنها صحبت کردم. امروز هم در خدمت مسئولان به دیدار صیادان کنار ساحل رفتیم و مستقیم با صیادان صحبت کردیم و درد دل آنها شنیدیم. یکی از مسائل آنها صیادی به روش «ترال » بود و میگفتند این کار همه چیز را تهدید میکند و زمینه بسیاری از اقدامات اقتصادی و صیادی را ازبین میبرد. برخورد با این نوع حرکت یک کار جدی است که هم باید در حوزه نیروهای انتظامی دنبال شود و هم مسئولان سیاسی کار را دنبال کنند.
رئیسی افزود: وزارت جهاد کشاورزی ماموریت و مسئولیت جدی دارد که نگذارد فضا برای صیادانی که کار قانونمند انجام میدهند و کاملا وضعیت اکوسیستم دریا را رعایت میکنند و برای آبزیان مشکل ایجاد نمیکنند، نامطلوب شود. انشاءالله استاندار در جلسه شورای تامین این مساله را مطرح کنند و مسئولان مربوطه تقسیم کار نمایند و با این پدیده برخورد شود و وزارت جهاد کشاورزی و سازمان بازرسی نیز موضوع را دنبال کنند.
او بیان کرد: در بحث قاچاق کالا امروز به بندر رفتیم و با قریب به هزار خودرویی که آنجا نگهداری میشود و زمان ماندگاری آنها قریب به دو سال است، مواجه شدیم. ظرف چند ماه که به اعتقاد بنده زمان آن از سه ماه نباید بگذرد، وضعیت این پرونده و خودروهای مربوط به آن باید مشخص شود. البته پرونده در استان بوشهر نیست و رئیس کل دادگستری عنوان کردند که رسیدگی پرونده به صورت احاله به تهران محول شده است. هم دادستان کل و هم دفتر بنده موضوع را پیگیری کنند که وضعیت این پرونده مشخص شود.
رئیس قوه قضائیه گفت: با همت قضات قرار داریم که پرونده معوقه در کشور نداشته باشیم و قرارمان با همکاران این است که کاری که خوب آغاز شده، سرانجام خوبی هم داشته باشد و ما شاهد باشیم که پروندهها در دادگستری بهروز باشند.
رئیسی درباره نکات مطرح شده از سوی قضات و کارکنان دادگستری بوشهر در زمینه منطقه محروم، بیان کرد: استان بوشهر به نسبت استانهای دیگر به دلیل وضعیت آب و هوا در تابستان شرایط خاصی دارد. بعضی از شهرها محرومیت بیشتر و برخی دیگری برخورداری بیشتری دارند. باید یک تقسیم بندی عادلانه در این زمینه صورت گیرد. از نظر بنده استان بوشهر نسبت به برخی از استانها محروم و غیربرخوردار محسوب میشود؛ ولی در خود استان نیز همه شهرستانها یک نمره ندارند و برخی مناطق سختی بیشتر و برخورداری کمتری دارد.
او گفت: با اینکه مزایایی به صورت عادلانه به بخشهایی که محرومیت دارد، تعلق بگیرد، حتما موافق هستیم و این موضوع در جلسه بررسی میشود؛ به نحوی که استان بوشهر از مزایای مناطق محروم بهرهمند شود.
رئیس دستگاه قضا با اشاره به وضعیت موضوع ته لنجی خواستار ساماندهی این موضوع شد و گفت: ساماندهی آنچه که مورد درخواست ملوانان است، موضوعی بسیار مهم است که به یک اقدام جدی، نیاز دارد.
رئیسی ضمن تشکر از زحمات کارکنان و قضات دادگستری بوشهر و رئیس کل دادگستری این استان، نسبت به برخوردها در استان بوشهر افزود: رسیدگیها، به خصوص رسیدگیهای خاصی که موجب اطاله شده است، بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
او با تاکید بر اینکه حل مساله اطاله دادرسی در مجموعه عدلیه و قوه قضائیه کاملا امکانپذیر است، عنوان کرد: این مساله علل درون سازمانی دارد که مربوط به قوه قضائیه است؛ ولی علل برون سازی از جمله کارشناسیها مربوط به سازمانهای دیگر است؛ اما حل این مشکل برای ما امکانپذیر است و از دست مسئولان مختلف در بخشهای قضایی برمیآید.
رئیس قوه قضائیه گفت: نکته دیگر درباره حل مشکلات اداری است. همکاران ما به بخشهای مختلف استان سفر و وضعیت شهرستانها را بررسی کردهاند؛ گزارشها آماده است؛ امشب در جلسه شورای عالی قوه قضاییه مشکلات را بررسی میکنیم و مواردی را در استان تصمیم میگیریم و ممکن است بخشهایی نیز در تهران پیگیری شود.
انتهای پیام/ک