دانشیار گروه روانشناسی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: مخاطب شناسی، دلیل اصلی نفوذ سردار سلیمانی در دل‌های مردم و توانایی برقراری ارتباط با تمامی اقشار جامعه است.

به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، عیسی مراد، دانشیار دانشگاه علامه طباطبایی در دومین نشست تخصصی جنبش استادی ایران در آفرینش قدرت نرم اسلامی ایرانی اظهار کرد: بحث اصلی قدرت نرم مربوط به علوم سیاسی و روابط بین الملل است اما از نظر متدولوژی و رفتار شناسی زوایای روانشناسانه اجتماعی آن قابل بحث و تامل است.

این استاد روانشناسی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: بشر معاصر دچار خلا‌ءهای مختلف روانی، فرهنگی و اجتماعی شده است و در خصوص چیستی این خلا‌ءها استدلال‌هایی وجود دارد و بحث‌های روانشناختی زیادی مطرح است.

او بیان کرد: شهیدان به عنوان الگو و نماد انسان‌هایی که خلا‌ءها را رفع کرده اند؛ شناخته می‌شوند و از آن‌ها نمونه‌های بسیاری در فرهنگ کشور و ملت وجود دارد، اما در این میان شهید سپهبد سلیمانی به عنوان یک سنبل ویژه معرفی می‌شود.

وی افزود: در بحث قدرت نرم سالهاست در دنیا کار‌های زیادی صورت گرفته است. از این میان ۴ حوزه مختلف در بحث نرم مطرح است؛ یک بعد علم و دانش و فناوری است؛ حوزه دیگر بعد اعتقادی و معنویت، تعهد و اخلاق و فرهنگ و دین است. بعد سوم حوزه سیاسی، اقتصادی و بین المللی است و حوزه چهارم که بسیار هم مهم است حوزه شناخت و فراشناخت است که کمک می‌کند به روش شناسی جریاناتی که به صورت ملی و بین المللی در حال انجام است اشراف پیدا کنیم.

بشر معاصر حال خوبی ندارد

او با بیان اینکه بشر معاصر حال خوبی ندارد و این نتیجه خلائی است که دامنگیر دنیای معاصر است، افزود: به نظر می‌رسد بشر امروز تنهاست، احساس پوچی و بی خدایی و تنهایی و سردرگمی و حیرانی دارد و از همه بدتر آنست که گم شده و خود از این گم شدن بی خبر است.

عیسی مراد عوارض احساس پوچی و حیرانی انسان را بروز بیماری‌های معنوی بیان کرد و گفت: رسیدن به تعارض هایی، چون اعتیاد و خودکشی و بیماری‌های فکری و فرهنگی را از عوامل بروز نگرانی‌های امروز بشر است؛ ریشه این تعارض‌ها ناشی از ناهماهنگی شناختی است.

عضو گروه روانشناسی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به فاصله گیری بشر از سبک زندگی بهنجار گفت: متاسفانه بشر امروز تفکر انحصاری اش بیشتر از تفکر اجتماعی است و دچار اختلالات شخصیتی فوق العاده زیاد است. اختلالات شخصیتی، چون نارسیستی و هیستریونیستی از اختلالی است که در کشور ما هم زیاد است.

او تاکید کرد: بشر آرامش حقیقی را امروز ندارد؛ زمانیکه به هنر روی می‌آورد، دچار ابتذال است و زمانی که به سوی جریانات فکری گام برمی دارد، دچار واماندگی و اوتیسم اجتماعی می‌شود.

این استاد دانشگاه ادامه داد:  اکنون بشر با ابتلا به بیش از ۴۰۰ اختلال روانی در برونداد اجتماعی دچار مشکل بوده و درگیر نگرانی‌های بسیاری است که نتیجه وجود خلاء است.

او افزود: جنگ نرمی که امروزه از آن یاد می‌کنیم در حقیقت شامل محتوایی از مجموع عناصر پیام گیرنده و پیام دهنده و ابزار انتقال و مولفه‌هایی ویژه است. به نظر می‌رسد مهم‌ترین نقصان ما در این عرصه ناشی از فراشناخت است و علت اصلی آن متودولوژی معیوبی است که راه رسیدن به مقاصد را دور کرده است.

استاد روانشناسی دانشگاه علامه طباطبایی در ادامه به منابع سرشار قرآن در متدولوژی و انتقال سلامت فرهنگی اشاره کرد و گفت: باور‌های معیوب و نگران کننده ، حاصل نقصان در روش شناسی است. ریشه انقلاب ما بر اساس فرهنگ پایه گذاری شده و اساس انقلاب فرهنگی امام خمینی هم بر پایه آموزه‌های قرآنی است اما گرفتاری ما نه در آموزه‌های فرهنگی قرآنی است، بلکه در روش شناسی است.
بیشتر بخوانید: ارتقا و خوانش مجدد هویت انقلابی، پیامد مهم شهادت سردار سلیمانی
او با تحلیل روانشناسانه از شخصیت شهید سپهبد قاسم سلیمانی تاکید کرد: مخاطب شناسی، دلیل اصلی نفوذ بسیار زیاد ایشان در دل‌های مردم و توانایی برقراری ارتباط با تمامی اقشار جامعه است.

عیسی مراد افزود: امروز با بحث شکاف میان نسل‌ها مواجه هستیم و گسستگی معنایی به خصوص میان نسل قدیم و نسل دهه ۷۰ و ۸۰ و حتی ۶۰ دیده می‌شود که حاصل نقصان در شیوه گفتمان و متودولوژی برقراری اتحاد شناختی با مخاطب است.

این استاد روانشناسی بر لزوم ایجاد هماهنگی شناختی در بحث قدرت نرم و دوری از انحصار درونی و بروز استقلال و درک متقابل و استفاده از علوم شناختی برای حرکت به آینده تاکید کرد.

او در پایان با بیان تاثیر ارتباط میان پذیرش‌های مغز با آنچه در رفتار‌ها اتفاق می‌افتد و میزان سازگاری بشر در ایجاد روح امید و اعتماد سازی گفت: شهید سپهبد سلیمانی تجسم واقعی عملگرایی با پیشینه تئوری علمی قابل قبول در اوج معنا و معنویت بودند.
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار