به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، بدون شک هیچ ایرانیای نیست که با شنیدن سرود «ای ایران،ای مرز پرگوهر»، احساس غرور و بزرگی نکرده باشد و نیرویی حماسی، سراپای وجودش را در بر نگرفته باشد. شعر این سرود غرورانگیز متعلق به حسین گل گلاب است که آهنگ آن را روح الله خالقی، آهنگساز نامدار ایرانی ساخته است.
اما در مورد چگونگی ساخت این سرود بد نیست بدانید که در شهریور ۱۳۲۳ زمانی که نیروهای انگلیسی و دیگر متفقین، تهران را اشغال کرده بودند، حسین گل گلاب در خیابان هدایت از نزدیک شاهد صحنهای بود که موجب کلید خوردن ساخت این سرود شد. گلاب شاهد صحنه کتک زدن و فحاشی یک سرباز انگلیسی به یک بقال ایرانی بود که به گفته او حتی این سرباز نظامی به یک افسر نظامی که به قصد مداخله وارد ماجرا شده بود، نیز سیلی محکمی زد.
گل گلاب، پس از دیدن این صحنه، با چشمان اشکآلود به دیدن روح الله خالقی، موسیقیدان نامدار ایرانی رفت و ماجرا را تعریف کرد. او به خالقی گفت که کار ما به اینجا رسیده که سرباز اجنبی توی گوش نظامی ایرانی میزند؟» روح الله خالقی در جواب گل گلاب گفت: ناراحتی تأثیری ندارد. بیا کاری کنیم و سرودی بسازیم. همان جا مرحوم گل گلاب شروع به زمزمه شعری میکند که با تکمیل آن خالقی موسیقی را مینویسد. بنان نیز آن را میخواند. ظرف یک هفته، تصنیفای ایران با یک ارکستر بزرگ ساخته میشود.
عزت الله ضرغامی، رئیس اسبق سازمان صدای و سیمای کشورمان با انتشار توئیتی به نظر رهبر انقلاب در مورد این سرود زیبا پرداخت. ضرغامی در این توئیت نوشت: «سرودای ایران،ای مرزپر گهر از زیباترین و ماندگارترین هاست. خیلی دوست داشتم آن را با تصاویر رزمندگان و مدافعان واقعی ایران پخش کنم. از رهبر انقلاب پرسیدم. فرمودند: خیلی هم خوب است. امروز ملی مذهبیهای واقعی حاج قاسم سلیمانیها هستند.»
انتهای پیام/