به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حالا که ویروس کرونا هر لحظه به ما نزدیکتر میشود و سرمای زمستان هم زمینه انواع سرماخوردگیها و ویروسها را فراهم کرده، بهترین راه پیشگیری و مراقبت از خودمان است. علاوه بر رعایت نکات بهداشتی، غذاهایی که میخوریم هم اهمیت زیادی دارند. انواع سوپ و آشها که منبعی از انواع ویتامینهاست بهترین وعدههای غذایی برای بالا بردن سیستم ایمنی بدن ما هستند. آش شوربا هم یکی از این غذاهاست که به دلیل موادغذایی زیاد و مقوی که در آن هست، برای جلوگیری از انواع سرماخوردگیها بسیار مفید است.
مواد لازم:
گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم
پیاز متوسط: دو عدد
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
برنج نیم دانه و ماش و لپه: از هر کدام ۱/۳پیمانه
سبزی آش خرد شده: ۳۵۰ گرم
شلغم درشت: یک عدد
طرز تهیه و دستور پخت:
۱. گوشت را به همراه نمک، فلفل و زردچوبه در کاسهای بریزید. یکی از پیازها را در گوشت رنده کنید و ورز دهید و از مخلوط به دست آمده قلقلیهای کوچک درست کنید و کنار بگذارید. برنج، ماش و لپه را خوب بشویید و با مقداری آب روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید. پیاز باقی مانده را ریز خرد کرده و اضافه کنید. گوشتها را در آش در حال جوش بیندازید. نمک، فلفل و زردچوبه را به آش اضافه کنید. شلغم را با رنده ریز رنده کنید و به همراه سبزی آش به آش اضافه کنید.
نکاتی برای پخت کباب ترش و کته کباب
کباب ترش هم یکی از انواع کباب است که پخت آن از گذشته تا به امروز در بین مردم شمال کشور رایج بوده است که البته در مورد اصل و نسب آن توافق جمعی وجود ندارد. البته گروهی این غذا را یک خوراک گیلانی میدانند و معتقدند کباب ترش ابتدا در گیلان درست شده، ولی در حال حاضر این غذا در همه نقاط شمال کشور و در رستورانهای شمالی درست میشود.
در این مقاله شما را با فوت کوزه گری پخت کباب ترش شمالی، کبابی خوشمزه با شما در میان میگذاریم.
اصل و نسب کباب ترش
کباب یک غذای اصیل ایرانی است که پخت آن از زمانهای دور در بین ایرانیها رواج داشته است. برخی معتقدند پخت کباب از زمان مغولها در ایران رایج شد و برخی دیگر بر این باورند پخت کباب از زمان ناصرالدین شاه رواج پیدا کرد. کباب ترش در هر نقطه از شمال به صورت خاصی تهیه میشود؛ یعنی شمالیهای نواحی مختلف سبزیهای گوناگونی داخل آن میریزند، ولی بهطور کلی در دستور پخت این غذا گردو، رب انار و فلفل حتما دیده میشود.
سبزیهای محلی کباب ترش چیست؟
مردم گیلان برای درست کردن کباب ترش از سبزی محلی «چوچاق» استفاده میکنند و علاوه بر این سبزی به مواد اولیه کباب، جعفری هم اضافه میکنند. بعضی از کدبانوهای شمالی در ترکیب این غذا گردو، سیر و روغن زیتون هم بهکار میبرند. سبزی کباب ترش در مناطقی از شمال متفاوت با گیلان است و در آن سبزی محلی «خالواش» و «بینه» میریزند. گاهی برای درست کردن کباب ترش به جای سبزی محلی از نعناع، جعفری و گشنیز هم استفاده میشود و بعضی وقتها آشپزها به جای این سبزیها فقط به ترخون و مرزه بسنده میکنند.
برای طرز تهیه کته کبابی از هر نوع کبابی میتوانید استفاده کنید، اما در شمال کشور بیشتر از کباب ترش استفاده میشود.
مواد لازم برای کباب ترش:
گوشت راسته گوسفندی | 1 کیلو گرم |
رب انارترش | 150 گرم |
رب نارنج | 50 گرم |
سبزی چوچاق | 70 گرم |
گلپر | 1 گرم |
مغز گردو | 100 گرم |
سیر له شده | 10 گرم |
پیاز خلالی | 200 گرم |
فلفل سیاه | به مقدار لازم |
طرز تهیه کباب ترش:
کباب ترش با کته میل میشود و بیشتر به کته کباب شمالی مشهور است. در این مجموعه شما را با طرز تهیه کته کباب شمالی آشنا میکنیم.
ابتدا مغز گردو را چرخ کنید و به گوشتها اضافه کنید خوب ورز بدهید و استراحت بدهید دقت کنید هنگام ورز دادن دست تان را خیس کنید تا گردوها به دست شما نچسبند و با گوشت یکدست شوند.
سپس پیاز را خلالی خرد کنید و فلفل سیاه و گلپر و چوچاق و سیر له شده و رب انار و رب نارنج را اضافه کنید و خوب چنگ بزنید سپس با گوشت مخلوط کنید و هم بزنید (در ترکیبات کباب ترش نباید از نمک استفاده کنید و باید نمک را در زمان درست کردن روی آتش به آن اضافه کنید. درست کردن این نوع کباب روی زغال طعم آن را بهتر میکند.) و آن را داخل یخچال چند ساعت استراحت بدهید و به سیخ بکشید و با حرارت ملایم کباب کنید. در آخر آن را گردو و دانه انار تزیین کنید. با کته برنج میل کنید.
مردم شمال کباب ترش را با کته میخورند و در پخت کته از روغن و کره استفاده نمیکنند. در کنار کباب ترش زیتون پرورده، سیر ترشی، دوغ، اشپل ماهی به صورت شور، باقلا، ماست موسیر و کره محلی هم سرو میشود. دوغ هم نوشیدنی محبوب کبابخوران است. برای بهتر شدن طعم دوغ میتوان مقدار کمی گلپر به آن اضافه کرد.
نکاتی در مورد پخت کباب ترش
• شمالیها در این غذا از سبزی چوچاق استفاده میکنند، اگر این سبزی در دسترستان نیست میتوانید به جای آن از نعنا و گشنیز و جعفری استفاده کنید.
• طعم ترشی کباب ترش را میتوانید بسته به ذائقه تان تغییر دهید، اگر طعم ترشی بیشتر را دوست دارید از رب انار ترش و اگر زیاد به ترشی علاقه ندارید از رب انار ملس و شیرین استفاده کنید.
• میتوانید به جای رب انار از رب نارنج هم استفاده کنید، اما توجه داشته باشید که رب نارنج خیلی ترش است و مقدار کمی از آن را باید استفاده کنید.
• بهترین زمان برای اضافه کردن نمک به کباب زمانی است که کباب روی زغال کمی خود را بگیرد، در این حالت کباب ترد میشود. اما در صورت اضافه کردن نمک در ابتدای پخت کباب آب میان بافتی خود را از دست داده و سفت میشود.
• دقت کنید که آتش منقل کم باشد، در صورت زیاد بودن شعله آتش رب انارهایی که روی گوشتها آغشته هستند میسوزند و کباب طعم بدی به خود میگیرد.
• میتوانید به جای کباب کردن گوشتها، آنها را در یک تابه و مقداری روغن هم سرخ کنید.
• هرچه ترش کباب فلفل بیشتری داشته باشد و تندتر باشد لذیذتر است.
• در سس حاوی رب انار و گردو و سبزی میتوانید از یک قاشق غذاخوری روغن زیتون هم استفاده کنید.
• کباب ترش را باید وقتی هنوز کمی آبدار است از روی آتش برداشت، پس مواظب باشید کبابتان زیاد خشک نشود.
• در این غذا میتوانید به جای رب انار، خود انار را ساییده و به گوشت اضافه کنید.
• کباب ترش با کته خیلی خوشمزهتر از زمانی است که برنج به صورت چلو پخته شود و در نواحی شمالی کشورمان معمولاً کباب ترش را با کته و سیر ترشی میخورند.
• کباب ترش را میتوانید همراه با ترشی، زیتون، سیر ترشی میل کنید.
• این کباب را هم مانند سایر کبابها با دوغ نوش جان کنید.
طرز تهیه کته برنج:
ابتدا برنج را پاک کنید و بشویید سپس داخل قابلمه بریزید و به اندازهای که ۱ بند انگشت سبابه روی برنج آب باقی بماند آب سرد بریزید؛ و خیلی کم نمک بریزید، زیرا این برنج آبکش نمیشود و نمک اضافی از آن خارج نمیشود. بهتر است نمک کم کم اضافه شود. مقداری روغن داخل آن هم بریزید و هم بزنید و روی گاز قرار بدهید و آن را به حال خود رها کنید آن را اصلا هم نزنید و زمانی که آب خیلی کمی کف قابلمه است برنج را مانند برنج دمپختی در وسط جمع کنید و چند سوراخ روی آن بزنید و دمکنی قرار بدهید و، زیرا آن را خیلی کم کنید.
نکته برای پخت کته:
• برای پخت کته، از برنج ایرانی استفاده کنید، زیرا عطر و طعم عالی دارد.
• برای قالبی شدن کته از قابلمه نچسب (تفلون) استفاده کنید.
• اگر میخواهید کته شما قالبی بیرون بیاید در آخر آن را وسط قابلمه جمع نکنید و بگذارید صاف باشد و در آخر مقداری روغن دور آن و روی آن بریزید تا برنج اطراف آن سرخ شود.
جوجه کباب را در چه موادی بخوابانیم؟ + نکات کلیدی
سس جوجه کباب از مواد متفاوتی تشکیل شده است. هر کدام از مواد خواباندن جوجه کباب خوشمزگی خودش را دارد. در این مطلب چند نمونه از مواد جوجه کباب را آورده ایم.
جوجه کباب یک غذای بین المللی است، نه ایرانی. به طوری که مردم هر کشور با خواباندن مرغ در مایهای مخصوص و کباب کردن تکههای آن روی آتش، جوجهکباب مخصوص خود را تهیه میکنند. اما نکته اینجاست که چه مایهای. مثلاً هندیها به تکههای مرغ شان ادویه تندوری میزنند و آنها را در تنور کباب میکنند به طوری که پس از پخت، جوجه کبابشان رنگی کاملاً قرمز پیدا میکند.
مردم مدیترانه مایه جوجه کباب را با زیتون چرخ شده و فلفل دلمهای کبابی و له شده تهیه میکنند.
ژاپنیها از سس تریاکی و آمریکاییها از سس مخصوص باربیکیو استفاده و پس از گذاشتن چند ساعته تکههای مرغ در این مایه، آنها را کباب میکنند.
برای تهیه جوجهکباب ایرانی، تکههای مرغ حتماً در زعفران خوابانده میشوند. البته طرز تهیه این غذا بسیار سلیقهای است.
برای تهیه جوجه کباب، فقط از سینه مرغ استفاده نکنید بلکه مخلوط تمام قسمتها میتواند طعم بهتری به این غذا بدهد. مخلوط ران و سینه انتخاب بهتری خواهد بود.
همین طور که میدانید سس جوجه کباب از مواد متفاوتی تشکیل شده است. هر کدام از مواد خواباندن جوجه کباب خوشمزگی خودش را دارد. در این مطلب چند نمونه از مواد جوجه کباب را آورده ایم.
تجربه نشان داده است که افزودن مواد غذایی مانند روغن زیتون، خامه، ماست موسیر یا حتی سس مایونز (هر یک به تنهایی) در مایه جوجه کباب، طعمی منحصر به فرد ایجاد میکند.
بسیاری از افراد برای طعم دادن به تکههای مرغ، پیاز و فلفل دلمهای را خرد میکنند و تکههای گوشت را در آنها میخوابانند در حالی که بهتر است آنها را رنده کنید تا مزه واقعی شان به خورد گوشت برود.
مواد لازم برای جوجه کباب:
فیله مرغ | 1/5 کیلو گرم |
سس خردل | 2 قاشق غذاخوری |
سس مایونز | 2 قاشق غذاخوری |
ماست | 2 قاشق غذاخوری |
آب لیموترش تازه | 3 قاشق غذاخوری |
پیاز | 3 عدد |
زعفران دمکرده | به مقدار لازم |
نمک، فلفل سیاه | به مقدار لازم |
روغن مایع | به مقدار لازم |
طرز تهیه جوجه کباب با سس مایونز:
ابتدا فیلههای مرغ را خرد کنید و بشویید سپس با زعفران دم کرده مخلوط کنید و روی ظرف سلفون بکشید و برای یک ساعت داخل یخچال قرار بدهید.
فیلهها را از یخچال بیرون آورده و با روغن مایع مخلوط کنید، برای خواباندن مرغ در سس مایونز، ابتدا سس آن را آماده کنید به این صورت که: سس خردل، سس مایونز، ماست، آب لیموترش، نمک و فلفل سیاه را اضافه و هم بزنید و در انتها پیازهای خلالی ریز شده را اضافه کنید و دوباره برای چند ساعت داخل یخچال میبگذارید.
بعد از به سیخ کشیدن، فیلهها به آرامی روی ذغال کباب کنید.
چگونه جوجه کباب را ترد کنیم
نکاتی برای تهیه جوجه کباب با سس مایونز:
زعفران دم کرده را همان ابتدا به فیلهها اضافه کنید تا طعم و رنگ زعفران به خاطر پیاز و بقیه مواد از بین نرود.
روغن مایع را بعد از زعفران اضافه کنید تا روی فیلهها را کاور کند و چرا که آبلیمو و نمک زمان استراحت در یخچال، بافت فیلهها زا سفت میکند.
با توجه به ذائقه همراه با پیاز، فلفل دلمهای هم میتوانید اضافه کنید.
برای انواع جوجه کباب؛ مثل بال کباب، جوجه با استخوان و یا قسمتهای دیگر مرغ میتوانید از این مواد استفاده کنید.
خواباندن مرغ در سس مایونز هم طعم آن را دلپذیرتر میکند و هم بافت آن را نرم تر!
به جای زردچوبه در جوجه کباب از زعفران استفاده کنید.
برای سس جوجه کباب:
برای سس جوجه از ترکیب رب گوجه و روغن زیتون و سیر له شده و نمک و فلفل و پاپریکا و آویشن و پودرچیلی استفاده کنید.
جوجه را هر چه بیشتر داخل این سس قرار دهید طعم بهتری پیدا میکند.
موقع کباب کردن از سس باقیمانده روی جوجهها بزنید.
هنگام سرو سماق و پیاز و گوجه فرنگی و فلفل کبابی فراموش نشود.
یکی از لذیذترین کوفتههای ایرانی، کوفته کدو سبز است که میتوانید به سهولت با دستور زیر آنرا در منزل درست کنید. ”کوفته کدو سبز” هم برای خودش گزینهای است هر خانمی حداقل برای یک بار هم که شده، کوفته درست کرده است.
اما کوفتههایی که درست کرده ایم، اکثرا شبیه به هم هستند. فکر نمیکنم تا حالا به کوفته با کدو سبز فکر کرده باشید، دراین پست طرز تهیه کوفته کدو سبز رابه شما آموزش داده ایم.
میزان سرو: ۴ نفر
مواد لازم برای کوفته کدوسبز:
روغن زیتون ۳ قاشق سوپخوری
سیر ریز خرد شده ۲ حبه
کدو سبز رنده شده ۲ شماره
نمک یک قاشق چایخوری
فلفل سیاه پودر شده یک دوم قاشق چایخوری
تخم مرغ یک شماره
برگ ریحان ریز خرد شده ۳ قاشق سوپخوری
پودر سوخاری یک پیمانه
پنیر پارمزان رنده شده یک چهارم پیمانه
مواد لازم سس کوفته کدوسبز:
فلفل قرمز ریز خرد شده ۲ قاشق سوپخوری
گوجه فرنگی پوست کنده و پوره شده ۲ پیمانه
فلفل سیاه پودر شده به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
طرز تهیه کوفته کدوسبز:
دو قاشق سوپ خوری روغن زیتون را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید.
سیر ریز خرد شده را حدود یک دقیقه در روغن تفت دهید.
کدو سبز رنده شده را اضافه کنید و حدود ۱۰ دقیقه تفت دهید.
نمک و فلفل سیاه بیافزایید و ظرف را از روی حرارت بردارید.
تا حد ممکن آب کدو سبز رابا فشار دادن آن بگیرید.
تخم مرغ، برگ ریحان ریز خرد شده، پودر سوخاری و پنیر پارمزان رابه آن اضافه و مخلوط کنید.
موارد را ورز دهید و سپس گلولههای کوچکی را ازآن جدا کنید ودر سینی فر بچینید.
آنها را حدود ۱۰ دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد «۳۵۰ درجه فارن هایت» قرار دهید تا طلایی و برشته شوند.
برای تهیه سس فلفل قرمز ریز خرد شده رابا گوجه فرنگی پوره شده در مخلوط کن، مخلوط کنید تا صدف و یکدست بشوند.
سپس این مخلوط رابه یک قاشق سوپ خوری روغن زیتون روی حرارت متوسط اضافه کنید و حدود ۵ دقیقه بپزید.
نمک و فلفل سیاه بزنید.
کوفتهها رابه ظرف مناسبی انتقال داده و سس را روی انها بریزید ودر صورت تمایل با برگ ریحان تازه تزیین و سرو کنید.
پیتزا ماکارونی یکی از لذیذترین غذاهایی اسـت کـه میتوانید برای یک ناهار لذیذ بـه آسانی و بـه سرعت درست کنید.
مواد لازم برای پیتزا ماکارونی:
یک بسته ماکارونی
مایه ماکارونی حاوی «گوشت چرخ کرده ۲۵۰گرم. نصف فلفل دلمه ای. پیاز. رب. قارچ. نمک وفلفل اویشن
پنیرپیتزا
ژامبون درصورت دلخواه
طرز تهیه پیتزا ماکارونی:
سس بشامل «۲۵ گرم کره و ۲ قاشق آرد خیلی کم تف بدهید بعد یک و نیم لیوان شیر را بـه صورت بـه مرور بـه آن اضافه کرده و با همزن دستی تندتند روی حرارت هم میزنیم شیر و حتما بـه مرور اضافه میکنیم تا آرد گلوله نشود روی حرارت متوسط میماند و همچنان هم بزنیم تا بـه غلظت ماست برسد نمک و فلفل و آویشن مقداری اضافه کنید و خاموش میکنیم سس مـا آماده اسـت.
ابتدا ماروکانی را بعد از پخت آبکشی کنید حواستان باشد کمی نرمتر بردارید بعد داخل ظرف مورد نظر بریزید و بعد کمی مایه گوشتی بعد پنیر گودا «درصورت دلخواه» بعد کمی پنیر پیتزا و باز ماکارونی و دوباره مایه گوشتی و بعد سس بشامل و در آخر ماکارونی و با پنیر پیتزا روی آن میپوشانیم اگر دوست داشتید
میتوانید روی آن کمی فلفل دلمه ساتوری کنید و بریزید و داخل فر ۲۰۰ درجه بـه مدت ۳۰ دقیقه میگذاریم و در آخر ۱۰ دقیقه گریل را روشن میکنیم تا طلایی شود.
مابع: ایرنا؛ بیتوته ؛ پارس ناز
انتهای پیام/