به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه،ابراهیم شکیبا معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در خصوص اقدامات معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه طی یکسال اخیر، گفت : ۱۰۵ پروژه عمرانی از جمله ۶ مرکز روستایی، ۹ مرکز شهری، ۵۱ خانه بهداشت، ۱۸ پایگاه سلامت شهری و ۲۱ پانسیون پزشک در این مدت ساخته و یا تکمیل شده است.
او با اشاره به جذب ۱۷۰ نفر بهورز طی ۲ مرحله برای اشتغال در خانههای بهداشت، از کاهش ۵۰ درصدی میزان بروز تب مالت طی چهار سال اخیر خبر داد و گفت : میزان بروز از ۶۹ در ۱۰۰ هزار نفر در سال ۹۴ به ۳۵ در سال ۹۷ کاهش یافت، البته هنوز از میانگین کشوری بالاتر است، اما جایگاه برتر در بین استانهای غربی را داشتهایم و از وزارتخانه بابت این مداخله موثر مورد تقدیر قرار گرفتهایم.
کاهش بیش از ۵۰ درصدی میزان بروز سالک از دیگر مواردی بود که معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه به آن اشاره کرد و گفت: در سال ۹۴ میزان بروز ۱۸.۶ در ۱۰۰ هزار نفر بوده که تا پایان آذرماه امسال به کمتر از ۶ در ۱۰۰ هزار رسید و در این مورد نیز از سوی وزارت متبوع در خصوص اقدامات کنترلی سالک مورد تقدیر قرار گرفتهایم.
او به اتمام چهار پروژه روستای سالم در سطح استان (پاطاق، حوری آباد، نسمه وسراب هرسم) با برگزاری جشنوارههایی در سطح روستاهای منتخب با مشارکت مردمی و همکاری بین بخشی اشاره و گفت: طی این یکسال ۲۳۱ هزار و ۸۶۳ سفیر سلامت خانوار و آموزش به آنان در خصوص خودمراقبتی، خطرسنجی سکتههای قلبی، مغزی و سرطان، سبک زندگی سالم و مراقبتهای دوران بارداری در راستای اجرای برنامه خودمراقبتی فردی، تربیت شدند.
تربیت ۴ هزار و ۶۱۶ داوطلب سلامت محله، تربیت ۴۸ هزار و ۷۳۸ سفیر سلامت دانشآموز و ۲ هزار ۴۶۳ سفیر سلامت دانشجو و طلبه از دیگر موارد قابل ذکر بود که این مسؤول از آن یاد کرد.
او به طرح رایگان سلامت دهان دانشآموزان ۶ تا ۱۴ سال به انجام ۶۹ هزار و ۱۰۸ مورد فیشور سیلانت و انجام ۸۶ هزار و ۷۷۵ مورد ترمیم دندان پوسیده اشاره و گفت: انجام ۱۶ هزار و ۶۲۵ مورد جرمگیری برای مادران باردار و شیرده، انجام ۳۰۰ هزار وارنیش فلوراید برای کودکان ۳ تا ۱۴ ساله (هر ۶ ماه یکبار) و انجام بیش از ۲۳۲ هزار مورد کشیدن دندان عفونی و غیرقابل نگهداری به صورت رایگان ازدیگر اقدامات انجام شده این معاونت طی یکسال اخیر است .
انتهای پیام/د