دژپسند گفت: هدف از مولدسازی دارایی‌ها لزوما مربوط به اموال صرف دولت نیست بلکه منظور مجموعه قوای حاکمیتی است.

مولدسازی داراییها لزوما مربوط به اموال دولت نیستبه گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، فرهاد دژپسند در نشست هم اندیشی مولدسازی دارایی‌های دولت با بیان اینکه به دنبال تکمیل شبکه تعاملی اقتصاددانان جوان در وزارت اقتصاد هستیم، گفت: برای تصمیم سازی باید صراحت لازم در راستای اثر بخشی وجود داشته باشد.

وی با بیان اینکه مولد سازی دارایی‌های دولت یک بحث جدید نیست، گفت: در سال ۹۴ با ابراز نارضایتی رهبر معظم انقلاب از اجرای اقتصاد مقاومتی بررسی‌هایی در این خصوص در ستاد هماهنگی اقتصاد مقاومتی انجام شد.

به گفته دژپسند، ما به دنبال این بودیم که قیمت تمام شده خدمات دولت را مشخص کنیم، فرض کنید یک واحد آموزشی دولتی در حال خدمت رسانی است سوال این است که آیا هزینه اموال در این ارائه خدمت محاسبه شده است یا نه و باید گفت تا زمانی که این اتفاق نیفتد مقایسه درستی با بخش خصوصی انجام نمی‌شود.

وی افزود: برخی می‌گویند ابتدا باید رشد اقتصادی صورت گیرد و بعد مالیات ستانی از بخش خصوصی انجام شود نکته درستی است، اما توجه کنید فروش دارایی‌های راکد ارتباطی به رشد ندارد.

دژپسند گفت: هدف از مولدسازی دارایی‌ها لزوما مربوط به اموال صرف دولت نیست بلکه منظور مجموعه قوای حاکمیتی است.

وزیر اقتصاد در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به عملکرد زیر مجموعه‌های وزارت اقتصاد گفت: وظیفه مهم خزانه داری کل کشور نظارت مالی است تا از این طریق نیاز به منابع مالی به حداقل برسد. توجه کنید امسال تلاش کردیم بدون فشار به مؤدیان خوش حساب، درآمد مالیاتی را افزایش دهیم.


بیشتربخوانید:افزایش ۵۰ درصدی جذب سرمایه گذاری خارجی در امسال / بانک ها مشتاق واگذاری اموال مازاد هستند 


وی با بیان‌اینکه، به دنبال واگذاری اموال مازاد دولتی و واریز درآمد به خزانه نیستیم گفت: می‌خواهیم دارایی‌های دولت را برای رشد اقتصادی اهرم کنیم.

دژپسند گفت: برخی می‌گویند وقتی برای آپارتمان ۱۵۰ مشتری وجود ندارد چه طور املاک چند هزار متری قرار است به فروش برسد در جواب باید گفت در این راستا یا افراز املاک انجام می‌شود و یا املاک برای پروژه‌های تولیدی استفاده می‌شوند.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه، در این راستا باید نظام انگیزشی نیز ایجاد شود گفت: همین الان ۳ هزار میلیارد تومان از شرکت‌های دولتی در بورس عرضه شده و تا آخر سال نیز این فرایند ادامه خواهد داشت.

وی افزود: ارزش گذارای اموال دولتی از طریق کارشناسان دادگستری انجام می‌شود و نتیجه به هیئت واگذارای ارائه و در نهایت تصمیم گیری می‌شود.

وزیر اقتصاد  در پایان گفت: در اعتبارات هزینه‌ای بودجه آموزش، بهداشت هم وجود دارد در این صورت سوال این است که اگر منابع این مولدسازی صرف آموزش و بهداشت شود اشکالی دارد؟ توجه کنید که بر اساس قانون اساسی جنس دولت از نوع دولت حداقلی نیست که صرفاً با مالیات اداره شود.

تراکنش‌های بانکی را پایش می‌کنیم


فرهاد دژپسند در حاشیه این نشست ، در جمع خبرنگاران با بیان اینکه برای نهایی کردن لایحه مولد سازی دارایی دولت تصمیم گرفتیم این موضوع را به شور بگذاریم، گفت: جلسه‌ای با حضور صاحب نظران جوان در حوزه اقتصاد برگزار شد شبهه‌ای مبنی بر اینکه شرایط مالی دولت باعث شده به این موضوع پرداخته شود ایجاد شده است، اما باید تاکید کنم بحث مولدسازی دارایی‌ها از سال ۹۴ آغاز شده است.

او ادامه داد: مولدسازی دارایی‌ها فقط به منزله درآمدزایی نیست و اهداف مهمتری از جمله رشد اقتصادی را دنبال می‌کند. ما می‌خواهیم از دارایی‌ها به عنوان اهرمی برای رشد اقتصادی استفاده می‌کنیم.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به بحث درآمد‌های مالیاتی دولت گفت: امسال نسبت به ۲۰ سال اخیر رشد درآمد‌های مالیاتی بی‌نظیر بود و توانستیم از طریق تراکنش‌های بانکی فرار مالیاتی را به تور بیاندازیم. البته هرگز عین تراکنش بانکی مبنای مالیات نیست بلکه پایش می‌شود. همچنین با بنگاه‌های بزرگ مقیاس برای دریافت مالیات صحبت کرده‌ایم.

دژپسند همچنین درباره مولدسازی دارایی‌های دولت در سال ۹۹، گفت: تمام ۴۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان مصوب در بودجه سال آینده برای درآمد دولت از دارایی‌ها فقط به بحث مولد سازی دارایی‌ها بر نمی‌گردد و واگذاری و خصوصی سازی‌ها هم شامل آن می‌شود.

او با اشاره به لایحه مولدسازی و مدیریت دارایی‌های دولت، اظهار داشت: این لایحه فراتر از دوره کوتاه مدت است و به دنبال آن هستیم که از طریق آن اهداف بلند مدت اقتصادی را برآورده سازیم. سعی ما این است که تا پایان سال لایحه نهایی شود.

دژپسند تاکید کرد: برای تأمین منابع دولت تبصره ۱۲ در بودجه گنجانده شده است و لایحه مولدسازی دارایی‌ها تنها با هدف تأمین درآمد نیست.

او درباره چگونگی افزایش اطمینان بخش خصوصی به دولت در واگذاری‌ها اظهار داشت: اولین موضوع این است که مراقبت‌ها را افزایش می‌دهیم و با شفافیت بیشتر عمل می‌کنیم. موضوع مهم در واگذاری‌ها این است که قیمت گذاری‌ها از طریق گروه کارشناسان انجام و در هیأت واگذاری ارائه می‌شود و در این هیأت است که درباره قیمت تصمیم نهایی گرفته خواهد شد.

دژپسند ادامه داد: موضوع دیگر این است که  بر اساس مقررات و قوانین موجود از واگذاری‌های انجام شده دفاع خواهیم کرد و اطمینان را به بخش خصوصی می‌دهیم که معامله آن‌ها به سهولت  سست نمی‌شود.

دژپسند افزود: خصوصی سازی دستور صریح مقام معظم رهبری است و رئیس جمهور و قوای سه گانه هم به آن تاکید دارند و تمام این موضوعات در لایحه مولد سازی دارایی‌های دولت در نظر گرفته می‌شود.

وزیر اقتصاد همچنین درباره وضعیت هپکو اظهار کرد: هپکو به دولت برنگشته است لغو واگذاری انجام شده، اما در حال حاضر هپکو در بورس در حال عرضه سهام است.

دژپسند در مورد اینکه آیا احتمال ابطال واگذاری ایران ایر تور به دلیل ابهاماتی که در فرآیند قیمت گذاری آن اعلام شده وجود دارد گفت: واگذاری ایران ایر تور باطل نمی‌شود هیأت واگذاری تمام فرآیند واگذاری این شرکت را بررسی کردند و ابهامات رفع شده‌اند.

وزیر اقتصاد همچنین درباره رشد ۵۰ درصدی جذب سرمایه گذاری خارجی گفت: خدا را شکر می‌کنم که علیرغم تهدید‌ها و تحریم‌های دشمن میزان سرمایه گذاری خارجی مصوب ۵۰ درصد رشد پیدا کرده است.

او گفت: میزان سرمایه گذاری‌های خارجی با ۴.۵ میلیارد دلار، رشد ۵۰ درصدی داشت.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار