حضور داوطلبان غیرایرانی در کنکور همانند دانش آموزان ایرانی نیست؛ این داوطلبان باید دارای شرایطی باشند تا بتوانند در کنکور ۹۹ شرکت کنند.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،در سال‌های اخیر حضور اتباع خارجی در کنکور سراسری، پررنگ شده است. حضور این داوطلبان در کنکور و پذیرش در دانشگاه‌ها همانند دانش آموزان ایرانی نیست. این داوطلبان برای ثبت نام باید دارای شرایطی باشند و قوانینی را رعایت کنند تا بتوانند در کنکور سراسری ۹۹ شرکت کنند. اما این داوطلبان علاوه بر دارا بودن یک سری شرایط و رعایت برخی قوانین در تمام رشته‌های دانشگاهی نمی‌توانند پذیرش شوند و هر ساله لیست رشته‌ها و مناطق ممنوعه برای اتباع خارجی اعلام می‌شود که در این گزارش به بیان این دو مسئله می‌پردازیم.

۱. داوطلبان شرکت کننده اتباع غیر ایرانی، باید علاوه بر شرایط عمومی و اختصاصی این آزمون، بند مربوط را در تقاضانامه ثبت نام اینترنتی، علامت گذاری کنند.

۲. فقط اتباع غیر ایرانی مقیم ایران و دارای اقامت قانونی مجاز به ثبت نام و یا شرکت در آزمون سراسری بوده و در صورت شرکت اتباع غیر ایرانی مقیم سایر کشور‌ها پذیرش آنان لغو می‌شود.

۳. کلیه داوطلبان تحصیل دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی در رشته‌ها و مقاطع و دوره‌های مختلف تحصیلی مشمول شرایط و ضوابط این شیوه نامه هستند.

۴. حداکثر مدت تحصیل مجاز در مقاطع کارشناسی پیوسته برای آن دسته از متقاضیان تحصیل که در چارچوب ضوابط و مقررات سازمان سنجش و آموزش کشور در دوره‌های دانشگاه پیام نور پذیرفته شده اند، ۵ سال و در صورت افزایش سنوات، تمدید نیمسال تحصیلی به مدت دو نیمسال طبق تصمیم گیری کمیسیون موارد خاص دانشگاه پیام نور خواهد بود.

شرایط و ضوابط ثبت نام اتباع غیر ایرانی در کنکور سراسری ۹۹+لیست رشته‌های ممنوعه

۵. متقاضیان تحصیل غیرایرانی مجاز به انتخاب رشته در مناطق غیر مجاز تردد و اسکان اتباع غیر ایرانی مندرج در پایگاه اینترنتی سازمان سنجش  نیستند و در صورت قبولی در کد رشته مناطق غیرمجاز قبولی و پذیرش آنان در آزمون‌ها، ورودی همان سال لغو می‌شود و دانشگاه‌های و موسسات آموزش عالی از پذیرش این دسته از متقاضیان معذور خواهند بود.

۶. متقاضیان تحصیل غیرایرانی پذیرفته شده در مناطق غیرمجاز می‌توانند با حد نصاب نمره علمی رشته تحصیلی منطقه مجاز کارنامه قبولی و کاربرگ انتخاب رشته‌های تحصیلی آزمون سراسری ادامه تحصیل دهند. دانشگاه‌های محل پذیرش اولیه جزو مناطق غیر مجاز محسوب می‌شوند و ملزم به ارجاع پذیرفته شده‌گان غیر ایرانی طی مکاتبه مستقیم به سازمان سنجش و آموزش کشور هستند.

۷. تحصیل در هر یک از رشته‌های تحصیلی باید واجد شرایط مقررات و ضوابط پذیرش بوده و محل تحصیل خود را با توجه به ضوابط مربوط انتخاب کنند در غیر اینصورت قبولی آنان لغو شده و از ثبت نام و ادامه تحصیل آنان ممانعت به عمل می‌آید.

۸. در صورت مغایرت شرایط پذیرش و ثبت نام متقاضیان تحصیل با مهر، مهلت ثبت نام و تاثیر با تایید و تشخیص اداره کل امور دانشجویان غیر ایرانی از ادامه پذیرش و تحصیل متقاضی جلوگیری به عمل می‌آید.

۹. پذیرش متقاضیان تحصیل در رشته‌هایی که منجر به ایجاد تعهدات برای جمهوری اسلامی ایران شود (از جمله تعهدات استخدامی) و رشته‌های خاص و غیر مجاز مندرج در پایگاه اینترنتی سازمان آموزش سازمان سنجش ، ممنوع است.

۱۰. جمهوری اسلامی ایران هیچ تعهدی در خصوص صدور مجوز اقامت برای خانواده متقاضیان تحصیل به استثنای همسر و فرزندان دانشجویان ندارد.

۱۱. متقاضیان تحصیل همانند پذیرفته شدگان ایرانی تابع ضوابط و مقررات آموزشی و دانشجویی موسسه آموزش عالی محل قبولی خود خواهند بود.


بیشتر بخوانید: نحوه شرکت دانشجویان انصرافی در کنکور سراسری ۹۹


۱۲. پرداخت شهریه تحصیلی تمام متقاضیان پذیرفته شده در آزمون سراسری دوره روزانه (در کلیه رشته‌ها و مقاطع تحصیلی غیر پزشکی) طبق مصوبات هیئت امنای دانشگاه‌های تحت پوشش وزارت علوم حداکثر تا ۸۰ درصد شهریه دوره نوبت دوم و در گروه پزشکی بر اساس مصوبات وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی است.

۱۳. پذیرش اتباع ایرانی ورودی آزمون‌های سراسری دوره‌های بدون آزمون (پذیرش صرفا بر اساس سوابق تحصیلی) در مقطع کاردانی، کارشناسی و دکترای حرفه‌ای ملزم به دارا بودن مدرک دیپلم از مدارس ایران و نیز مدارس بین المللی در داخل ایران است که باید مورد تائید وزارت آموزش و پرورش قرار گیرد.

۱۴.  متقاضیان تحصیل پذیرفته شده در مرحله اول ثبت نام در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی ملزم به ارائه یکی از مدارک اقامتی معتبر زیر است:

- گذرنامه دارای حداقل ۶ ماه مجوز اقامت. دفترچه پناهندگی سیاسی استفاده صادره از سوی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران.

- کارت هویت ویژه اتباع غیر ایرانی دارای اعتبار در همان سال براساس اعلام اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور.

- آخرین کارت آمایش معتبر بر اساس اعلام اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور.

۱۵. پذیرش و ثبت نام اولیه متقاضیان تحصیل فرزندان طلاب مرکز جامعه المصطفی (ص) العالمیه بر اساس گذرنامه و اقامت صادره آن مرکز بلامانع بوده و ثبت نام قطعی و ادامه تحصیل آنان منوط به اخذ گذرنامه و روادید تحصیلی و اقامت قانونی است.

۱۶. متقاضیان غیرایرانی در هر مقطع تحصیلی، فقط یک بار مجاز به تحصیل بوده و تکرار مقطع تحصیلی در دوره‌های روزانه، شبانه، پیام نور، فراگیر پیام نور، جامع علمی کاربردی، بدون آزمون، دانشگاه آزاد و سایر موسسات آموزش عالی ایران ممنوع است. چنانچه در حین تحصیل متقاضیان تحصیل ورودی دوره‌های آزمون سراسری محرز شود که دانشجو دارای مدرک کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای بوده و با گواهی مدرک مقطع تحصیلی قبلی مجدد با شرکت در آزمون مربوطه در مقطع تحصیلی تکراری پذیرفته شده است؛ از تحصیل ایشان ممانعت به عمل آماده و اخراج می‌شود. دانشگاه محل تحصیل در این خصوص ملزم به اخذ تعهد از دانشجو در مرحله پذیرش و ثبت نام اولیه است.

۱۷. تحصیل متقاضیان در موسسات آموزش عالی و یا مراکز جامعه المصطفی (ص) و مرکز آموزش عالی اهل بیت (ع) به صورت هم زمان ممنوع است.

۱۸. دانشجویان غیر ایرانی به دلیل تابعیت غیر ایرانی مشمول قانون نظام وظیفه نیستند.

شرایط و ضوابط ثبت نام اتباع غیر ایرانی در کنکور سراسری ۹۹+لیست رشته‌های ممنوعه

۱۹. کلیه اتباع غیر ایرانی متقاضی ثبت‌نام و شرکت در آزمون سراسری سال ۹۹ در صورت دارا بودن شرایط و ضوابط اعلام شده لازم است در زمان ثبت نام با مراجعه به سایت اینترنتی سازمان سنجش و ورود به لینک مربوطه نسبت به تکمیل اطلاعات درخواستی اقدام کنند که پس از تکمیل اطلاعات مورد درخواست در سایت، به این دسته از داوطلبان، کد پیگیری ۱۳ رقمی داده خواهد شد که داوطلبان باید این کد را در محل مخصوصی که بند ۳۱ تقاضانامه ثبت‌نام اینترنتی پیش‌بینی شده است، درج کنند.

* داوطلبان غیرایرانی که شرایط فوق را دارند با مراجعه به سایت سازمان سنجش پس از تکمیل اطلاعات، کد پیگیری ۱۳ رقمی را دریافت می‌کنند.

رشته‌های ممنوعه برای داوطلبان اتباع خارجی

پذیرش اتباع غیرایرانی در رشته‌هایی که منجر به ایجاد تعهدات استخدامی برای جمهوری اسلامی ایران شود و همچنین رشته‌های تحصیلی: فیزیک اتمی، فیزیک هسته ای، فیزیک مولکولی (پلاسما)، فیزیک ذرات بنیادی، مهندسی پلاسما، مهندسی ایمنی (گرایش بازرسی فنی و حفاظت هواپیما)، مهندسی تعمیر و نگهداری (هلیکوپتر و هواپیما) مهندسی هوا فضا، مهندسی هوانوردی (خلبانی، ناوبری هواپیما، تعمیر و نگهداری هواپیما، خلبانی هلیکوپتر و مراقبت پرواز)، علوم نظامی، الکترونیک هواپیمایی، تعمیر و نگهداری هواپیما، مخابرات هواپیما، مراقبت پرواز، فناوری اطلاعات IT (گرایش مخابرات امن)، مهندسی فناوری ماهواره و مهندسی کامپیوتر (گرایش رایانش امن) ممنوع است.

مناطق ممنوعه برای انتخاب محل تحصیل اتباع غیرایرانی

هر یک از اتباع غیرایرانی که متقاضی شرکت در آزمون‌های سراسری هستند، منحصراً باید واجد شرایط و ضوابط اعلام شده در دفترچه‌های راهنمای هر یک از آزمون‌های ذی‌ربط باشند و در زمان انتخاب رشته، محل تحصیل خود را با توجه به شرایط و ضوابط مربوط انتخاب کنند.

اتباع غیرایرانی مقیم، مجاز به انتخاب رشته در مناطق ممنوعه نیستند؛ بدیهی است در صورت پذیرش و اعلام قبولی داوطلبان غیرایرانی در رشته‌ها و مناطق ممنوعه، پذیرش آنان در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی آن مناطق لغو گردیده و امکان بررسی جهت رشته‌های مناطق مجاز به هیچ عنوان مقدور نیست و از ثبت نام آنان ممانعت به عمل می‌آید.

تبصره: آن دسته از اتباع غیرایرانی که دارای دفترچه مخصوص مدرک اقامت ویژه صادره از سوی پلیس مهاجرت و گذرنامه نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران هستند، محدودیتی برای تردد و یا سکونت در هیچکدام از شهر‌ها و یا مناطق کشور را ندارند.

جدول مناطق ممنوعه برای تردد و اقامت اتباع غیرایرانی

شرایط و ضوابط ثبت نام اتباع غیر ایرانی در کنکور ۹۹

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
اسدالله شعبانی
۰۷:۵۲ ۱۲ تير ۱۳۹۹
به نظر من بهتره بگیم پذیرش اتباع غیرایرانی مقیم ایران در کنکور سراسری تا پذیرش اتباع غیرایرانی در کنکور سراسری انگاری به بی خانمان ها دارید جای غذاوخواب و

به نظر من بهتره بگن پذیرش اتباع غیرایرانی مقیم ایران در کنکور سراسری تا پذیرش اتباع غیرایرانی در کنکور سراسری انگار بعضی ها به بی خانمان ها می خوان جای خواب و غذا و استراحت بدن نمردیم و معنی رفتن به دانشگاه رو هم ....