برخی عادات روزانه وجود دارد که ممکن است کمتر مورد توجه قرار بگیرد، اما آثارمنفی برسلامت و طول عمرانسان دارد.

کاهش عمر با عادت‌های ناسالمبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، عادت‌های روزانه که خیلی هم مورد توجه قرار نمی‌گیرد سهم قابل توجهی در حفظ سلامت ما دارد.

کار‌هایی مانند ورزش، نوشیدن آب کافی، رعایت بهداشت دهان و دندان، خواب کافی و دنبال کردن یک رژیم غذایی سالم می‌تواند طول عمر ما را تضمین کند. در ادامه با برخی عادات رایج که می‌تواند طول عمر انسان را کاهش دهد بیشتر آشنا می‌شویم.

مصرف غذای ناسالم
دنبال کردن یک رژیم غذایی ناسالم بیش ازمجموع سیگار کشیدن و فشار خون بالا موجب مرگ افراد می‌شود. رژیم غذایی نقش قابل توجهی درافزایش طول عمر ایفا می‌کند. مصرف ناکافی غذا‌های کامل ومصرف بیش ازحد غذا‌های فراوری شده که در رژیم غذایی غربی می‌تواند آثار منفی بر سلامت انسان داشته باشد. نکته قابل توجه این است که تنها محدود کردن مصرف محصولات حیوانی مانند گوشت قرمز و نوشیدنی‌های شیرین کفایت نمی‌کند بلکه باید به مصرف کافی مواد غذایی مغذی مانند میوه و سبزیجات و غلات کامل نیز توجه داشت. طبق یک مطالعه در مجله انجمن پزشکی آمریکا، مصرف بیش از حد غذای شور باعث ۹.۵ درصد از کل مرگ‌های ناشی از رژیم می‌شود. نمک زیاد می‌تواند به قلب یا کلیه آسیب برساند.

شستن نادرست دست‌ها
شست وشوی نادرست دست می‌تواند شما را مستعد میکروب کند. به گفته مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا، نه تنها بسیاری از بیماری‌های ناشی از غذا توسط دست‌های شسته نشده گسترش می‌یابد، بلکه شستن دست‌ها با آب و صابون می‌تواند مرگ و میر ناشی از بیماری اسهال را کاهش دهد. شستن مناسب دست می‌تواند بسیاری از موارد بیماری‌های خطرناک تنفسی را هم از بین ببرد.

نشستن زیاد
یک سبک زندگی کم تحرک با چاقی دیابت، بیماری قلبی و برخی انواع سرطان پیوند خورده است که می‌تواند عمر انسان را کاهش دهد. اگر کمترازسه ساعت از روز خود را در حالت نشسته سپری کنید و تماشای تلویزیون را به کمتر از دو ساعت در روز کاهش دهید، می‌توانید تقریبا ۲.۵ سال به عمر متوسط خود اضافه کنید.

خواب بی کیفیت

خواب بی کیفیت می‌تواند در تشکیل پلاک در سرخرگ‌ها و افزایش التهاب در رگ‌های خونی نقش داشته باشد. به طورهمزمان، خواب بی کیفیت، سطوح هورمونی که این سلول‌های التهابی را کنترل می‌کند، کاهش می‌دهد. این موضوع می‌تواند زمینه را برای سکته مغزی فراهم کند.

خواب نامنظم

می‌تواند فرد را در معرض خطر مواردی مانند بیماری قلبی، نارسایی قلبی، دیابت سکته مغزی و حتی زوال عقل قرار دهد.

مصرف کم آب
آیا به این نکته توجه داشته اید که گاهی اوقات، فکرمی کنیم گرسنه هستیم، اما در واقع این احساس تشنگی است که با گرسنگی اشتباه گرفته می‌شود. بدن ممکن است با کم آبی مزمن سازگار شود و ارسال سیگنال‌های تشنگی را متوقف کند. در این شرایط به آن میزان که باید احساس تشنگی را تجربه نمی‌کنید. از این رو، آب رسانی به بدن حتی در صورت احساس نکردن تشنگی اهمیت دارد.
آب به تنظیم دمای بدن کمک و از مغزونخاع محافظت همچنین، آب امکان رشد و بازتولید را برای سلول‌های بدن فراهم می‌کند. درغیر این صورت، شما با خطر پیری زودرس مواجه خواهید شد.

رعایت نکردن بهداشت دندان
مطالعات متعدد پیوند بین بیماری لثه با برخی انواع سرطان، بیماری قلبی دیابت و بیماری کلیوی را نشان می‌دهد.

بیماری لثه و بیماری ریوی نیز با یکدیگر پیوند خورده اند که انتقال باکتری‌های مضر از دهان به ریه‌ها از دلایل احتمالی این پیوند است.

استفاده زیاد از فناوری‌های جدید
صرف زمان زیاد در استفاده از نمایشگر‌ها مانند تلویزیون، رایانه، تبلت و گوشی هوشمند می‌تواند به افت سلامت و کاهش طول عمرانسان منجر شود.

نور آبی که از نمایشگر دستگاه‌های الکترونیکی مانند رایانه، گوشی هوشمند و تلویزیون ساطع می‌شود می‌تواند به مغزوسلول‌های شبکیه چشم آسیب برساند.

اگر مجبور به استفاده از این وسایل هستید، زمان‌های استراحت کوتاه را برای خود در نظر بگیرید و از جای خود بلند شوید و مقداری پیاده‌روی کنید.

زندگی با روابط کم اجتماعی

مطالعات نشان می‌دهد خطر مرگ زودرس در کمین افرادی است که روابط اجتماعی ندارند.

دانشمندان در تجزیه و تحلیل داده‌های ۷۰ تحقیق مختلف، دریافتند که احساس تنهایی خطر مرگ زودرس را تا ۲۶ درصد افزایش می‌دهد، حال آن که زندگی کردن به تنهایی این رقم را به ۳۲ درصد می‌رساند.
افزون بر این محققان دریافتند که انزوا طلبی با خطر ابتلا به چاقی مفرط ارتباط مستقیم دارد.

نگرش منفی به زندگی
نگرش منفی به زندگی، به دلایل مختلف می‌تواند به طول عمر کوتاه‌تر منجر شود. براساس یک مطالعه ۳۰ ساله از کلینیک مایو، افرادی که به عنوان خوش بین طبقه بندی می‌شدند، تمایل به زندگی طولانی‌تر از افرادی داشتند که به عنوان بدبین شناخته می‌شدند.

مصرف ظروف پلاستیکی

بیس فنول (BPA) که در پلاستیک یافت می‌شود می‌تواند باعث رشد سلول‌های سرطانی در بدن انسان و همچنین کاهش تعداد اسپرم در موش‌ها شود.

در این گزارش همچنین آمده است که مقدار BPA در پلاستیک وقتی مواد در معرض گرمای زیاد قرار می‌گیرند افزایش می‌یابد.

 

منبع: خراسان

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار سلامت ، طول عمر
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار