به گزارش حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، واردات انواع سموم کشاورزی و حشرهکشها به کشور سالانه چندین میلیون دلار ارز از کشور خارج میکند. از سویی تولید سمهایی که ضرری برای انسان و دام نداشته باشد فناوری بالایی را میطلبد.
در کشورمان یک شرکت دانشبنیان با تکیه بر دانش و فناوری بومی توانسته به تولید چند گونه از سموم کشاورزی و همچنین حشرهکشها دست پیدا کند.
احد قبادی، مدیرعامل یک شرکت دانشبنیان و فعال در تولید مواد شیمیایی گفت: سم کلریدازون علفکش تخصصی مزارع چغندر قند و سم پیری پروکسی فن در این شرکت تولید میشود.
این فعال فناور درباره محصول «پیری پروکسی» گفت: پیری پروکسی فن حشره کش هورمونی است که با اختلال در توازن هورمونی جوانی حشرات مضر از دگردیسی و تکامل آنها جلوگیری و حشرات ماده را عقیم میکند که در نتیجه باعث نابودی حشره و تخمها و جنین میشود.
او ادامه داد: از این سم برای مبارزه بالشتک ها، شپشکها، سپردارها و پسیل مرکبات و نیز عسلک پنبه استفاده میشود و برای انسان و زنبور عسل و دام کاملا بیخطر است.
قبادی افزود: علاوه بر محصول ذکر شده حشره کش سایپرمترین، سم کلرپریفوس، سم دیازینون، سم دلتامترین، کنه کش پروپارژیت و تعدادی دیگر از این دسته محصولات در این شرکت تولید میشود.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان به اشتغالزایی ایجاد شده اشاره کرد و گفت: در این شرکت به صورت مستقیم برای ۴۰ نفر شغل ایجاد شده است.
این فعال فناور درباره صادرات محصولات نیز گفت: محصولات این شرکت چند سالی است که به صورت مداوم به کشور ترکیه صادر میشود و تنها امسال حدود ۵۰۰ هزار دلار ارز آوری برای کشور داشته است.
او توضیح داد: برای تولید محصولات نیاز به مواد اولیه وجود دارد که عموما از طریق واردات تامین میشود که عمدتا ساخت کشور چین است.
قبادی به واردات محصولات مشابه به کشور و همچنین اختلاف قیمتها اشاره کرد و گفت: نمونه مشابه محصولات تولیدی به کشور وارد میشود که عمدتا ساخت کشورهای آلمان، ژاپن و چین است که در محصول کلریدازون قیمت نهایی این شرکت حدود ۳۰ درصد ارزانتر نوع خارجی است.
انتهای پیام/