به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان، آتشنشانی شغلی سخت و طاقتفرساست که آتشنشانان در هنگام سختی شهروندان در کنارشان هستند و این فرشتگان نجات بدون هرگونه ترس در دل حادثه حضور پیدا میکنند و با ایثار و از خودگذشتگی برای آرامش مردم به دل آتش میزنند.
سمنان به عنوان یکی از شهرهای در حال توسعه کشور مطرح است و نقص در تجهیزات ایمنی برای ارائه خدمات به شهروندان به هیچ عنوان پذیرفته نیست و باید به این نکته توجه داشت که ایمنی از ضرورتهای زندگی در شهرهای بزرگ محسوب میشود و نکته مهم در پیشگیری از حوادث، آموزش و آگاهسازی مردم است .
شغل آتشنشانی شغلی است که به صورت مستقیم با جان افراد در ارتباط بوده و با توجه به اهمیت و سرعت عمل در زمان وقوع حوادث، لازم است به مشاغلی مانند آتشنشانی اهمیت بیشتری داده شود.
چندی قبل انتشار تصاویری از عملیات اطفای حریق در یکی از واحدهای مسکن مهر سمنان در فضای مجازی، دغدغه به روز رسانی تجهیزات آتش نشانی در این شهر را بار دیگر مطرح کرد در حریقی که در بلوار فضیلت سمنان رخ داد آتش نشانان بلافاصله عملیات قطع جریان برق و آب را برای ایمن سازی محیط انجام دادند و شروع به اطفای حریق کردند.
آنچه در این تصاویر مشاهده میشود نبود تجهیزات موثر برای اطفای آتشی است که در طبقه چهارم رخ داده چرا که آنچه در تصاویر شهروند خبرنگاران به نظر می رسد این است که آبی که از شلنگهای آتش نشانی خارج میشود تا طبقه دوم بیشتر نمیرسد.
سمنان سالها است که از شهر سنتی و ساختمانهای کوتاه تبدیل به شهری با ساختمانهای بلنده شده است و در این بین با رشد قارچ گونه ساختمانهای بیش از سه طبقه، جای خالی نردبانهای اطفای حریق بیش از پیش احساس میشود و این در حالی است که آتش نشانی مرکز استان سمنان تجهیزات اطفای حریق ساختمانهای بلند مرتبه نظیر نردبانهایی با ارتفاع بالا را ندارد که همین امر باعث اختلال در روند امدادرسانی میشود.
ساخت هزاران مجتمع مسکن مهر در اطراف شهر و نوسازی بافتهای فرسوده در داخل شهر، سمنان را در سالهای اخیر به شهری گران قیمت در حوزه زمین و مسکن تبدیل کرده است با این همه سمنان شهری بدون نردبان اطفای حریق این ساختمانها است.
سید محمد ناظم رضوی شهردار سمنان در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان، گفت: نردبان بالابر امداد و نجات برای آتش نشانی این شهر با وجود ساختمانهای بلند ضروری است، اما هزینه زیاد آن امکان خرید آن را غیرممکن کرده است.
او افزود: پارسال قیمت نردبانهای بالابر برای امداد و نجات و مهار آتش در ساختمانهای بلند مرتبه ۴۰ میلیارد ریال بود که این رقم به دلیل افزایش قیمت ارز امسال حدود پنج برابر شده و به بیش از ۱۷۰ میلیارد ریال است.
اگر آتشسوزی در طبقات بالای ساختمانهای بیش از سه طبقه اتفاق رخ دهد آتشنشانان باید از راه پلهها برای خاموش کردن آتش اقدام کنند که این موضوع علاوه بر کاهش سرعت امداد رسانی، برای سلامت و ایمنی آتش نشانان هم خطرناک است.
نبود نردبان هیدرولیکی برای اطفای حریق در ساختمانهای بلند مرتبه سبب شد، شهرداری سمنان برای خرید نردبان امداد و نجات، به منظور مهار آتش در این ساختمانها با رئیس جمهور هم مکاتبه کند.
سعید اسمعیل پور رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری سمنان نیز در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان، گفت: برای خرید نردبان امداد و نجات با مسئولان کشور مکاتبههای زیادی شد، اما تاکنون این پیگیریها به نتیجه نرسیده است؛ بنابراین ما دست به دامان شخص رئیس جمهور شده ایم.
او با بیان اینکه سمنان شهر معین کمک رسانی به مناطق همجوار است و خرید تامین این نردبانها نه تنها برای سمنان بلکه برای تهران و سایر شهرستانهای همجوار سمنان الزامی به نظر میرسد، تاکید کرد: امکانات و نردبانهای دستی آتشنشانی سمنان برای اجرای عملیات مهار آتش ساختمانها حداکثر تا دو طبقه کفایت میکند.
رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری سمنان تصریح کرد: قیمت نردبان مهار آتش برای ساختمانهای چندطبقه دست کم ۳۰ میلیارد ریال بود که این رقم اکنون به دلیل فشارهای خارجی و تحریم به ۱۸۰ میلیارد ریال افزایش یافته است.
اسمعیل پور با بیان اینکه ۲ پایگاه آتشنشانی در مسکن مهر و میدان کشاورز سمنان در حال ساخت است، گفت: این ۲ طرح مهم امداد و نجات و مهار آتش در زمان بروز آتشسوزی تاکنون ۴۵ درصد در مجموع پیشرفت ساخت دارد.
او افزود: متوسط عمر تجهیزات پایگاههای آتشنشانی سمنان ۱۲.۵ سال است و کیفیت این تجهیزات به نسبت ابزارهای مهار آتش دیگر مراکز استانها چندان مطلوب نیست که باید به روزرسانی شود.
رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری سمنان تصریح کرد: خرید خودروی پیشروی آتش نشانی، خودروی مهار، افزایش تعداد پایگاههای آتش نشانی در سمنان از پنج مرکز فعلی به هفت مرکز و بکارگیری ۲۵ نفر آتش نشان جدید از برنامههای در حال پیگیری برای ارتقای سطح خدمات رسانی در آتش نشانی سمنان است.
در آتش سوزی بلوار فضیلت سمنان خانم ۳۵ سالهای هنگام فرار از آتش از طبقه چهارم به پایین سقوط کرد این در حالی است که این فرد از حادثه حریق و سقوط جان سالم بدر برده است . این آتش سوزی تلنگری بود که بار دیگر لزوم تامین و تجهیز آتش نشانی سمنان را به همه گوشزد کند و از همه مهمتر مسئولان و دیگر ساکنان طبقات دوم به بالای مجتمعهای مسکونی در سمنان یا هر کدام از شهرهای این استان باید توجه کنند که حوادثی از این دست همیشه با پایان خوش همراه نیست.
منوچهر فخری معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری سمنان نیز در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان، با اشاره به تغییر الگوی ساختمانها در کشور گفت: نبود نردبان و پله هیدرولیک در ایستگاهها یک مسئله جدی است که باید پیگیری و تهیه شود.
او افزود: باید به عمر مفید ساختمانها مخصوصا در بافتهای فرسوده که از مسائل مشکل ساز هستند توجه ویژه شود.
فخری با بیان اینکه کمبود نیروی انسانی باید افزایش یابد ادامه داد: از نیروی جوان در جمع آتش نشانها بکارگیری شود.
این مقام مسئول در ادمه با اشاره به کم بودن حقوق آتش نشانها گفت: شغل آتش نشانی شغل سخت و طاقت فرسایی است در صورتی که درآمد کمی دارد و این مسئله باید به طور جدی پیگیری و حل شود.
پس یادمان نرود با توجه به افزایش ساختمانهای چندطبقه در استان سمنان تجهیز ایستگاههای آتش نشانی به تجهیزات مناسب بیش از هر زمان دیگری احساس میشود و باید به این نکته توجه داشت که افزایش و به روز رسانی تجهیزات ایستگاهها میتواند خطرات احتمالی را کاهش و دغدغه مردم را نیز کمتر نماید.
این نکته را نیز فراموش نکنیم که انتظارات شهروندان نیز از سازمانآتش نشانی مانند دیگر سازمانهای امنیتی مانند نیروی انتظامی و غیره در تامین ایمنی، امنیت و آرامش شهر بسیار زیاد شده است، قطعا این سازمان به گونهای دیگر در تامین امنیت شهرها دخیل و از این حیث قابل اهمیت هستند بنابراین باید تلاش شود امکانات و تجهیزات آنها بهروزرسانی شود.
گزارش از محمدرضا هوشمند
انتهای پیام / ر