به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در یک رابطه خانوادگی، عاطفی و نزدیک و سالم، صداقت، درستی و قابل اعتماد بودن از ضروریترین اجزای رابطه هستند. دانستن این موضوع که میتوانید روی همسر خود حساب کنید، حس امنیت به شما میدهد، چرا که او در همه حال با شما صادق است. از طرف دیگر اگر در ترس دائمی از اینکه همسرتان به دلایلی به شما دروغ بگوید، زندگی کنید، هرگز نمیتوانید در رابطه تان آرامش داشته باشید و همواره در تنش، تردید و انزجار بسر خواهید برد.
اثرات دراز مدت عشق ورزیدن به کسی که به او اعتماد ندارید، برای اعتماد بنفس شما و نیز رابطه تان مخرب خواهد بود. یکی از مخربترین راه هائی که زوجین میتوانند عشق، شور و حرارت رابطهی خود را بکشند و صمیمیت را از بین ببرند، بازگو نکردن حقیقت است این امکان وجود دارد که کسانی که به کرات حقیقت را «دستکاری» میکنند، نسبت به دنیا این نگرش را داشته باشند که: «من حق دارم گاهی اوقات واقعیت را نگویم.» یا اینکه «اگر واقعیت را بگویم اوضاع خراب میشود، اما یک دروغ کوچک میتواند نجاتمان دهد.» حتی ممکن است فکر کنند «خودش نمیگذارد من واقعیت را بگویم. اگر حقیقت را بشنود عصبانی میشود و روزگار را به کامم تلخ میکند.»
این افراد، به بی صداقتی خود تنها به عنوان یک استراتژی به منظور رسیدن به منافعشان نگاه میکنند. به عبارت دیگر، اشکالی در سیستم ارزشی آنها وجود دارد. حتی ممکن است شخصیت این افراد زیر سوال برود. افراد دروغگو که به سادگی بی قانونی میکنند، عموما در دسته افراد مبتلا به شخصیت ضد اجتماعی قرار میگیرند. وقتی شما با یک دروغگو زندگی میکنید، در نهایت میبینید که دروغهای او را میپوشانید و خودتان هم مانند او به یک دروغگو تبدیل میشوید. پس اهمیت زیادی دارد همسری انتخاب کنید که صادق و رو راست است.
پیدا کردن همسری که درست و صادق باشد به معنای جستجوی کسی است که با خود صادق باشد. انسانهای زیادی وجود دارند که به شما دروغ نمیگویند، اما به خودشان دروغ میگویند. صداقت از خود شخص شروع میشود. بدین معنی که میبایست از کسانی که استاد خود فریبی هستند، برحذر باشید. ممکن است به خود بقبولانید که همسرتان انسان صادقی است، اما بیاد بیاورید که او از رویارویی و پذیرفتن خیلی از مشکلات خود اجتناب میورزد. در اینجا موضوع این نیست که او دروغگو است، میتوان گفت که او چندان با خودش صادق نیست. آیا طرف مقابلتان تحت عنوان معامله و تجارت به مشتریان و یا همکاران خود دروغ میگوید؟ آیا حقیقت را راجع به زندگی خود از خانواده اش پنهان میکند؟ آیا کارهایی را که شما فکر میکنید از روی بی صداقتی است، توجیه میکند؟ چنانچه در صداقت نامزدتان مردد هستید، حس احترام خود را نسبت به او از دست خواهید داد و مشکل خواهید توانست که به رفتار او در قبال خود اعتماد کنید.
۱- هیچ قسمتی از شخصیت خود را از شما پنهان نخواهد کرد.
۲- اینطور نیست که به خاطر دفاع از خود، فقط آنچه را که شما دوست دارید بشنوید، به شما بگوید.
۳- بدون اینکه مجبور باشید با سیاست و یا با زور حقیقت را از او بیرون بکشید، خودش تمام حقیقت را با شما در میان خواهد گذاشت.
۴- به دنبال همسری باشید که در رابطه با احساسات خود رک و صادق باشد و اعمال و گفتارش با یکدیگر همخوانی داشته باشد.
صداقت عاطفی به معنای بیان واکنشهای عاطفی مثبت یا منفی نسبت به وقایع زندگی به خصوص بیان واکنشهای عاطفی در مورد رفتارهای همسر است. بعضی افراد در ابراز واکنشهای مثبت چندان مشکلی ندارند، ولی ابراز واکنشهای منفی برایشان سخت است. در این مورد، باید مهارتهای مناسب ارتباطی و نحوه بیان خواستهها آموزش داده شود تا بتوانند احساسات خود را به راحتی بیان کنند.
شاید سۆال شود که تا چه حد میتوان گذشته خود را به همسر گفت. واقعیت آن است که در این مورد نمیتوان حکم کلی داد، اما هر موردی که بتواند بر زندگی مشترک سایه بیندازد، هر عاملی که ممکن است دانستن آن باعث جواب منفی طرف مقابل شود و هر موردی که اگر بعدها آشکار شود اختلافات شدید را در پی خواهد داشت، باید با صداقت بازگو شود.
صداقت درباره زمان حال به در میان گذاشتن وقایع زندگی روزمره با همسر مربوط میشود. این مسئله به خصوص در فعالیتهایی که بر همسر اثر میگذارند حیاتیتر و لازمتر است. در زندگی موفق، زن و شوهر به هم وابستگی متقابل پیدا میکنند و این ارتباط برای برنامهریزی روزانه و هماهنگ ساختن فعالیتها ضروری است. اما در زندگی ناموفق، هر یک درگیر کارهای خاص خود میشوند و برنامههای روزانه خود را دارند. به این حالت «زندگی دوم محرمانه» گفته میشود. در واقع، یکی از طرفین درگیر شکلی از زندگی کاملاً خصوصی میشود که طرف دیگر از آن خبر ندارد.
این نوع صداقت مربوط است به توضیح طرحها و برنامههایی که دختر و پسر برای زندگی آیندهشان طراحی کردهاند، یعنی پرداختن به اهداف و فعالیتهای بعدی در زندگی مشترکشان. در این باره گفتگو و توضیح درباره جزئیات طرحها و تقاضای مساعدت، همفکری، همکاری و همراهی از همسر، یک راهکار مهم محسوب میشود.
اگر طرف مقابل شما یک دروغگوی درمان ناپذیر باشد، به سۆالات زیر صادقانه پاسخ نخواهد داد. به احساسات خود اعتماد کنید و مراقب حرکات و رفتارهایش باشید تا دریابید پاسخ هایش منعکس کننده صداقت او هستند و اینکه آیا میتوان به او اعتماد کرد یا خیر.
۱- آیا فکر میکنید که زن و شوهر باید در رابطه با همه چیز با یکدیگر صادق باشند، یا اینکه میتوانند، چیزهائی را برای خود خصوصی نگه دارند؟ به عنوان مثال…؟
۲ – آیا در روابط خانوادگی کسی به شما دروغ گفته یا خیانت کرده؟ چه اتفاقی افتاد؟ چه احساسی در شما بوجود آمد؟
۳ – آیا هرگز در روابط خانوادگی دروغ گفته یا خیانت کرده اید؟ چه اتفاقی افتاد؟ آیا دوباره این کار را انجام خواهید داد؟
۴- چنانچه بخواهید دروغ بگوئید، در مورد چه چیزهائی در رابطه تان دروغ خواهید گفت؟ وضعیت شغلی، روابط با دوستان یا….
۵- اگر از اطرافیانتان بپرسیم که آیا صادق و قابل اعتماد بودید یا خیر، چه جواب خواهد داد؟ چرا؟
۶- فکر میکنید اساساً چه کارهائی «درست» و چه کارهائی «غلط» هستند و انجام دادن چه کارهائی برای شما مسئلهای نیست (تقلب در پرداخت مالیات بردرآمد، لوازم اداره یا محل کار را به خانه آوردن، ریختن زباله و آشغال در خیابان، برداشتن پولی که پیدا کرده اید و…)؟