به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، تحقیقات نشان میدهد بیشتر مردم به طور منظم خواب کافی شبانه ندارند. اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که صبحها صدای زنگ ساعت را پشت هم قطع میکنند و به سختی از خواب بیدار میشوند، به احتمال زیاد کارهایی که شبها قبل از خواب انجام میدهید، خواب شبانهی شما را مختل میکنند. در ادامه میخواهیم ببینیم چه چیزی باعث خستگی شدید صبحگاهی ما میشود و برای راحت بیدار شدن از خواب صبح چه کارهایی میتوانیم انجام دهیم.
۱- غذایی میخورید که معدهی شما را اذیت میکند
اگر مشکل گوارشی خاصی مثل رفلاکس اسید معده دارید باید بدانید که مصرف مواد غذایی چرب، تند و مرکبات قبل از خواب میتواند باعث مشکلات گوارشی شود.
اگر شبها شام تان را زودتر بخورید و غذای سبک تری انتخاب کنید احتمالا صبحها احساس بهتری خواهید داشت.
۲- قبل از خواب مایعات زیاد میخورید
فرقی نمیکند نوشابه باشد یا چایی؛ شکی نیست که خوردن نوشیدنی قبل از خواب میتواند خواب شبانهی شما را مختل کند. علت اصلی این مسأله کافئین موجود در چنین نوشیدنیهایی است. نوشیدنیهای گازدار هم مثانه را تحریک میکنند و باعث میشوند شبها مجبور شوید در میانهی خواب تان به دستشویی بروید.
مصرف الکل در اوایل شب یا قبل از خواب هم خواب راحت شبانه را از شما میگیرد. علت این مسأله آن است که مصرف الکل مانع از رسیدن به مرحلهی رِم خواب میشود، این در حالی است که راحتترین خواب تان را در این مرحله تجربه میکنید. در نتیجه مصرف الکل باعث میشود قادر به خوابیدن نباشید.
۳- داروهایی مصرف میکنید که شما را خسته میکنند
مصرف بعضی داروها در هنگام شب میتواند روی میزان انرژی ما در زمان صبح تأثیر بگذارد. بعضی داروها مثل آنتی هیستامینها و مسکنها باعث میشوند روز بعد خواب آلوده باشیم.
۴- از تخت تان برای کارهایی به غیر از خوابیدن استفاده میکنید
متأسفانه همهی ما از تخت خود استفادههایی غیر از خوابیدن میکنیم. اما چیزی که احتمالا نمیدانید این است که استفاده از تخت برای انجام کار یا تماشای فیلم در هنگام شب میتواند روی احساس ما در روز بعد تأثیر بگذارد.
وقتی از تخت مان برای کاری غیر از خوابیدن استفاده میکنیم، این کار باعث میشود تخت ما کاری غیر از خواب را برای ما تداعی کند. برای مثال، وقتی در تخت تان فیلم تماشا میکنید یا وظایف شغلی تان را انجام میدهید، به ذهن تان یاد میدهید که تخت تان جایی برای تماشای فیلم یا کار کردن است.
تخت شما باید محرکی قوی برای خواب باشد و برای این منظور باید در آن کاری جز خوابیدن انجام ندهید.
۵- قبل از خواب ذهن تان را آرام نمیکنید
اگر شبها با ذهنی مغشوش به رختخواب میروید، باید بدانید که شما تنها کسی نیستید که این مشکل را دارد. این مسألهی عجیبی نیست، به ویژه وقتی بعد از یک روز سخت و پر مشغله تنها چیزی که میخواهید این است که بتوانید بخوابید. اما اگر هنوز ذهن تان درگیر و مشغول باشد، رفتن به رختخواب ایدهی خوبی نیست، چون فعال بودن ذهن خوابیدن را برایتان سختتر میکند؛ بنابراین بهتر است قبل از رفتن به رختخواب کمی استراحت کنید و آرامش بگیرید. میتوانید تمام کارهایی که روز بعد باید انجام دهید را یادداشت کنید تا با این کار یکی از نگرانیهای ذهنی تان را کم کنید.
اگر هم نگرانیای دارید که فکر میکنید ممکن است باعث شود شب خواب تان نبرد، آن را هم یادداشت کنید. تا قبل از رفتن به رختخواب، باید ذهن تان را آرام و آمادهی خوابیدن کنید.
۶- در رختخواب گوشی تان را چک میکنید
قبل از اختراع تلفنهای همراه هیچ کسی با گوشی به رختخواب نمیرفت. اما حالا بیشتر ما نمیتوانیم هیچ شبی را در رختخواب بدون چک کردن پیغامها یا شبکههای اجتماعی بگذرانیم.
اما مشکل این است که نوری که از صفحهی تلفن همراه تان ساطع میشود و پیغامها و نوتفیکیشنهای گوشی (و همینطور وسوسهی چک کردن و جواب دادن به آن ها) خوابیدن را سخت میکنند.
وقتی تلفن همراه تان در دسترس باشد وسوسه میشوید که آن را چک کنید و این مسأله نگرانی و اضطراب تان را قبل از خواب بیشتر میکند. تلفن همراه تان را بیرون از اتاق خواب تان یا در طرف دیگر اتاق بگذارید و آن را سایلنت کنید.
۷- روتین شبانهی لذت بخشی ندارید
فارغ از اینکه روزی که سپری میکنید چقدر پر مشغله، مأیوس کننده یا خسته کننده است، باید قبل از خواب مدت زمانی را به انجام یک کار لذت بخش اختصاص دهید، چون این کار کمک میکند روز بعد حال خوبی داشته باشید. این کار لذت بخش میتواند یک حمام گرم باشد که به شما کمک میکند آرامش بگیرید. در مجموع، کاری را پیدا کنید که هر شب بتوانید انجامش دهید و به شما احساس لذت و آرامش دهد.
منبع: روزیاتو
انتهای پیام/