به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دانههای ذرت به دلیل مقدارزیاد فیبر، احساس سیری طولانی ایجاد میکند، اما شاخص گلیسمی پایینی دارد و قندهای موجود در آن به دلیل جذب تدریجی، به شکل چربی در بدن جمع نمیشود. همچنین این دانهها منبع غنی از ویتامینها به خصوص ویتامینهای گروه B است.
انجماد «ذرت»
پس از جداکردن برگ و کرکهای ذرت، قابلمهای متناسب با اندازه ذرت انتخاب کنید و آب را به جوش آورید. مقدار آب باید به حدی باشد که ذرت در آب غوطه ور شود. در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید ذرت در آب جوش چند دقیقه بپزد. البته توجه داشته باشید که منظور از پختن ذرت به اندازهای نیست که دانهها له و جدا شود. در واقع دانههای ذرت شیرین بافتی نرم دارند و پیش از اینکه ساختار آن به هم بخورد باید از آب جوش خارج شود و فورا در ظرفی حاوی آب سرد قرار گیرد تا کاملا خنک شود. اگر تعداد زیادی از ساقههای ذرت را آماده میکنید و نمیتوانید همه را در ظرف آب سرد بگذارید، حتما پس از بیرون آوردن از قابلمه، روی آنها آب سرد بریزید. پس از اینکه ذرت سرد شد، ساقه را به شکل طولی روی سطح میز بگیرید و با چاقوی تیزی از کنار ساقه مرکزی، از بالا به پایین دانهها را برش بزنید. این کار را به آرامی انجام دهید تا دانهها نرم نشوند. دانهها را روی سینی بریزید و اجازه دهید کاملا خنک شود. سپس در پاکتهای مخصوص بسته بندی به مقدار نیاز برای یک نوبت مصرف، دانهها را بریزید و در فریزر بگذارید. مقدار زیادی از دانهها را در یک پاکت نریزید، زیرا علاوه بر اینکه ممکن است قسمتهای میانی دیرتر منجمد شود و بوی نامطبوعی بگیرد، هنگام مصرف نیز برای جدا کردن مقداری از آن دچار مشکل میشوید یا دانهها نرم میشوند.
ذرت منجمد را میتوان در شرایط مطلوب بسته بندی چندین ماه تا حتی یک سال نگهداری کرد.
کنسرو کردن «ذرت»
یک روش عالی و سریع برای کنسروکردن ذرت این است که ساقه هارا پس از تمیز کردن در قابلمهای حاوی آب جوش فقط به مدت ۲ دقیقه بگذارید و فورا بیرون بیاورید. بلافاصله آنها را در ظرفی از آب یخ غوطه ور کنید تا دانهها پخته نشود. ساقه ذرت را به شکل طولی در ظرفی بگذارید و با چاقوی تیزی از بالا به پایین دانهها را برش بزنید؛ البته طوری که دانه در حد امکان سالم بماند. بطریهای شیشهای مد نظر را در ظرفی از آب گرم بگذارید تا گرم شود. دانههای ذرت را در بطری به اندازهای بریزید که حدود ۳ سانتی متر تا در بطری خالی باشد. آب جوشیده را روی دانهها بریزید، اما به مقداری که همان فاصله تا در ظرف خالی بماند. در صورت تمایل میتوانید یک قاشق چایخوری نمک نیز بریزید. دانهها را با یک قاشق کوچک کمی هم بزنید تا حبابهای هوای درون بطری خارج شود سپس در فلزی آن را محکم ببندید. بطریها را در قابلمه زودپز بچینید و مقداری آب بریزید طوری که چند سانتی متر از سطح بطریها پایین ترباشد. همچنین بهتر است کف قابلمه را پارچه یا صفحه گریل بگذارید تا مستقیم با حرارت در تماس نباشد. پس از جوش آمدن آب، در زودپز را ببندید و اجازه دهید حدود یک ساعت ذرتها کاملا پخته شود. البته میتوانید این کار را در قابلمه معمولی نیز انجام دهید، اما به زمان بیشتری برای پخت نیاز خواهد بود.
پس از این زمان، بطریها را روی سطح چوبی یا پارچهای بگذارید تا خنک شود. حدود ۱۲ ساعت اجازه دهید بطریها به همین حالت بماند. سپس در محیط خشک و خنک و بدون نور نگهداری کنید. اگر در بطریها کاملا محکم بسته شده باشد، هوا به درون بطری نفوذ نمیکند و کنسرو سالم میماند.
منبع: خراسان
انتهای پیام/