به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، این روزها درخواست برای کیسه سیمان زیستتخریبپذیر افزایش یافته است؛ به همین منظور یک شرکت داخلی در تلاش است تا ظرفیت تولید خود را بالا ببرد به طوریکه هند از این شرکت درخواست انتقال فناوری دارد. این شرکت توانسته است ماهانه حدود ۳ میلیون کیسه سیمان زیستتخریبپذیر را صادر کند.
ممنوعیت استفاده از کیسههای پلیمری موجب شده تا شرکتهای تولیدکننده سیمان به دنبال جایگزین مناسب برای این کیسههای پلاستیکی باشند. در حال حاضر قیمت هر بسته کاغذی سیمان به حدی بالا است که ارزش اقتصادی استفاده از کیسههای کاغذی افت کرده است. در این شرایط، این شرکت گونی بافته شده از نخ زیستتخریبپذیر حاوی نانوذرات جهت بستهبندی سیمان را در خط تولید خود دارد محصولی که به شدت مورد توجه بازار داخل و خارج قرار دارد.
مدیر تحقیق و توسعه این شرکت معتقد است تقاضا برای این محصول بسیار بیشتر از ظرفیت تولید است و تاکنون ۲۳ شرکت تولید سیمان در داخل کشور و مشتریان متعددی از کشورهای همسایه از این محصول استفاده کرده اند.
بیشتر بخوانید: استفاده از جاذب نانو برای تصفیه آلودگی نفتی از محیط
او درباره بازار صادرات این کیسههای سیمان میگوید؛ دو ماه قبل ۵ میلیون کیسه به عراق صادر کردهایم و مقرر شد برای فصل بهار ۵ میلیون کیسه دیگر به این کشور صادر کنیم. سفارش ۱۲ میلیون کیسه از سوریه دریافت کردهایم، همچنین ۳۰۰ هزار کیسه به تاجیکستان و ۲۵۰ هزار کیسه به ترکمنستان فرستادهایم. سفارشات متعددی از شرکتهای دیگر در کشورهای همسایه داده شده است که در حال حاضر ظرفیت تامین این حجم از سفارش را نداریم در نتیجه به دنبال توسعه خط تولید و افزایش ظرفیت تولید هستیم.
به اعتقاد او استفاده از کیسههای کاغذی صرفه اقتصادی ندارد و این کیسههای زیستتخریبپذیر از نظر قیمت ۲۵ درصد هزینه کیسههای کاغذی است، بنابراین جذابیت اقتصادی بالایی برای شرکتهای تولیدکننده سیمان دارد.
این محصول نسل جدیدی از نانوکامپوزیتها با پایه پلیپروپیلن است که براساس فناوری نانو به تولید رسیده و از آن برای تولید نخ، پارچه و کیسه مخصوص سیمان، گچ و آرد استفاده میشود.
انتهای پیام/