به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه با روزنامه ایتالیایی «لا استامپا» گفته است مسکو بر این اعتقاد است که تنها از طریق گفتوگو میتوان به آمریکا کمک کرد تا اختلافات موجود با ایران را برطرف کند.
وی گفت: با توجه به آخرین چرخه تنشهای میان آمریکا و ایران در سال جاری میلادی، موضع ما مشخص خواهد شد. ما هر کاری را که مغایر با اصول منشور سازمان ملل باشد و منجر به افزایش تنش در منطقه میشود، محکوم میکنیم. حمله پنتاگون به فرودگاه بغداد در ۳ ژانویه که ترور قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس ایران را به دنبال داشت، نقض آشکار قوانین بین المللی بود.
وزیر خارجه روسیه با اشاره به اینکه فرودگاه بغداد یک منطقه غیرنظامی است، تأکید کرد که «این اقدامات از جانب آمریکاییها فراتر از حد است.»
او گفت: روسیه خواستار غلبه بر اختلافات موجود فقط از طریق گفتگو و بر سر میز مذاکره است. این همان مفهوم روسیه از امنیت جمعی در منطقه خلیج فارس است، که تابستان گذشته ارائه شد؛ بنابراین، برخلاف طرحهای متخاصم که از سوی تعدادی از کشورها ترویج داده شده است، ما به [کشورهای] منطقه دستورکار سازنده و یکپارچه را پیشنهاد میدهیم و خواستار تشکیل سازوکارهایی برای پاسخگویی به چالشها و تهدیدها هستیم.
وزیر خارجه روسیه در ادامه اظهار کرد اجرای مداوم ابتکار عمل روسیه میتواند گامی مهم در جهت بهبود اوضاع در کل خاورمیانه و ارتقاء اعتماد متقابل در منطقه باشد.
تنشها بین ایران و آمریکا پس از ترور ژنرال ارشد ایرانی قاسم سلیمانی در ۳ ژانویه افزایش یافت. تهران در پاسخ به این اقدام به پایگاه نظامی عین الاسد که میزبان نیروهای آمریکایی در عراق بود، حمله موشکی کرد.
همچنین ماه گذشته، ایران اعلام کرد که به تمام تعهدات باقیمانده تحت برنامه جامع اقدام مشترک (JCPOA) را پایان میدهد. با این وجود، تهران گفت آماده است در صورت برداشته شدن تحریمها به اجرای تعهدات خود بازگردد و قصد دارد همکاری خود را با آژانس بین المللی انرژی اتمی (IAEA) ادامه دهد.
وزیر خارجه روسیه معتقد است واشنگتن رویکرد پذیرفته شده بین المللی در مورد حل و فصل مسئله خاورمیانه را نادیده میگیرد؛ اقدامی که به حل مناقشه اسرائیل و فلسطین کمک نمیکند.
لاوروف به این روزنامه گفت: آمریکا با روش همیشگی و معمولی خود پیشنهاد کرده است که یکی از طولانیترین مناقشات کنونی در جهان را حل و فصل کند. در عین حال، واشنگتن اساساً مبنای حقوق بین المللی در جهان را که برای دستیابی به صلح در خاورمیانه به رسمیت شناخته شده و شامل قطعنامههای شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل و همچنین ابتکار عمل صلح عرب است، نادیده گرفته است.
به گفته وزیر خارجه روسیه، طرح جدید آمریکا موسوم به «معامله قرن»، حل همه مسائل کلیدی مربوط به اوضاع سرزمینهای فلسطین را با اعطای امتیازات یک طرفه به نفع اسرائیل وابسته میکند.
لاوروف در ادامه به لا استامپا گفت: چنین رویکردی تاثیری در اصلاح اوضاع نخواهد داشت و همین دلیل میشود که طرح به اصطلاح معامله قرن از سوی فلسطینیان کاملاً رد شود.
وزیر امور خارجه روسیه اظهار داشت برای حل و فصل مناقشه اسرائیل و فلسطین، لازم است مذاکرات چند جانبه انجام شود و واسطههای بین المللی (روسیه، سازمان ملل، آمریکا و اتحادیه اروپا) میتوانند با میانجیگری این مسئولیت را بر عهده بگیرند.
وی گفت: ما اطمینان داریم که برای یک پیشرفت واقعی در جهت حل اختلاف دو طرف، اول از همه، تلاشهای واقعی فلسطینیها و اسرائیلیها ضروری است و دوم، متعادلترین و بی طرفانهترین حمایت بین المللی از این روند مورد نیاز است. در این زمینه، ما از موضع منعکس شده در بیانیه پایانی آخرین جلسه وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه عرب در مورد لزوم مذاکرات چند جانبه در باره خاورمیانه با حضور مذاکره کنندگان بین المللی حمایت میکنیم.
وزیر امور خارجه روسیه افزود: ما معتقدیم که واسطههای چهارگانه بین المللی، که تنها ساز و کار شناخته شده شورای امنیت سازمان ملل برای پیشبرد موضوع صلح خاورمیانه است، میتواند این نقش را به عهده بگیرد.
به گفته لاوروف، روسیه به عنوان یکی از چهار واسطه، برای کمک به دستیابی به صلح و سازش آماده است.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا و بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی روز سه شنبه (۸ بهمن) در کنفرانسی مشترک در کاخ سفید از طرح شوم به اصطلاح صلح خاورمیانه موسوم به معامله قرن رونمایی کردند. آنها در این دسیسه جدید خود از فلسطینیها هم خواستند تا به این توافق پایبند باشند.
بر اساس معامله قرن، ترامپ قصد دارد تا بخشهای بیشتری از کرانه باختری را به اشغال صهیونیستها درآورد. همچنین بر اساس این طرح، قدس پایتخت رژیم صهیونیستی شناخته شده است.
انتهای پیام/