مسعود الماسی، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، گفت: ۳۰ تن شکر سیاه در ۳ شهرستان صومعه سرا، لنگرود و املش گیلان برداشت و به بازار مصرف عرضه شده است.
او افزود:۷۰ خانوار در این سه شهرستان در کنار کشت برنج به کشت نیشکر اشتغال دارند و این محصول ارزشمند در ۳۰ هکتار از اراضی سه شهرستان، صومعه سرا، لنگرود و املش گیلان کشت میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: پیش بینی میشود امسال ۱۲ میلیارد ریال کشاورزان نیشکر کار گیلان از فروش این محصول با ارزش در آمد کسب کنند.
الماسی، با بیان اینکه ۱۷ کارگاه شکر پزی در این استان فعالیت دارد، ادامه داد: کشت نیشکردر گیلان قدمت دیرنه دارد و شهرستان صومعه سرا با سطح زیر کشت ۲۲ هکتار بالاتر میزان کشت این محصول را به خود اختصاص داده است.
احمد پادیاب، رئیس جهاد کشاورزی شهرستان صومعه سرا هم در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، گفت: شهرستان صومعه سرا به علت جلگه بودن و داشتن زمین مساعد شرایط خوبی را برای کشت محصول نیشکر دارد.
او افزود: در گذشته صد هکتار از اراضی شهرستان صومعه سرا به کشت نیشکر اختصاص مییافت، اما امروزه بدلیل رونق صنوبر و برنج و همچنین مشقتهای فرواری نیشکر کشت این محصول غنی و با ارزش به ۲۲ هکتار کاهش یافته است.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان صومعه سرا گفت: در این شهرستان ۷۵ خانوار در روستاهای قاضده، کلسر، سنگجوب، چمثقال، کاوکده، ازگم وشکر باغان به کشت نیشکر اشتغال دارند و سالانه ۲۵ تن شکر سیاه و فرا وردهای حاصل از آن شامل، دوشاب و خامه به ارزش اقتصادی ۱۰ میلیارد ریال برداشت میکنند.
احمد پادیاب افزود: کشت نیشکر در شهرستان صومعه سرا قدمتی دیرینه دارد تا جایی که یکی از روستاههای شهرستان صومعه سرا بنام شکر باغان تمام اراضی آن به کشت نیشکر اختصاص مییافت واز آنجا که وسعت کشت نیشکر در این روستا زیاد بود نام روستا بنام شکر باغان نامگذاری شده است.
او گفت: در کشت نیشکر از هیچ نوع کود و یا سمی استفاده نمیشود و محصول به دست آمده کاملا ارگانیک میباشد.
اسماعیل حقی، نیشکر کار روستای قاضده شهرستان صومعه سرا که ۶ هزار متر نیشکر کاری دارد در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، گفت: کار کشت، پخت و فراوری نیشکر را از پدر خود فرا گرفته است و پدر بنده سالیان متمادی در کشت و فراوری نیشکر اشتغال داشته و در امر آموزش کشت و فراوری این محصول در روستای قاضده و روستاههای همجوار تاثیر گذار بوده است.
او افزود: علاوه بر کشت نیشکر در پخت و فرواری محصول فعالیت دارد و نیشکر زراعت شده مردم منطقه را فراوری میکند.
این کشاورز صومعه سرایی گفت: امسال از سطح زیر کشت نیشکر ۶۰۰ کیلو شکر سیاه برداشت و به ارزش اقتصادی ۲۵۰ میلیون ریال به بازار عرضه کرده است.
این تولید کننده نیشکر، با بیان اینکه نیشکر در اواخر فروردین هرسال پس از آماده سازی زمین کشت میشود ادامه داد گیاه نیشکر در در اواخر آذر ماه برداشت و تا نیمه اسفندماه ادامه دارد.
حقی افزود: پخت نیشکر حدود ۸ ساعت به طول میانجامد و محصول حاصل از پخت دوشاب و خامه است که خریداران بسیار زیادی دارد و اکثر مردم استان با فواید این محصول آشنا هستند و برای خرید در کارگاه حضور مییابند و علاوه بر تماشای مراحل پخت که بسیار جذاب و دیدنی است از محصول نیشکر و فراورده آن خرید میکنند.
محمد کریمی، یکی دیگر از نیشکر کاران روستای قاضده شهرستان صومعه سرا که ۱۵ سال در امر کاشت و فراوری نیشکراشتغال دارد در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، گفت: ۷ هزار متر از اراضی خود را به کشت نیشکر اختصاص داده است و در کنا ر کشت برنج به این امر اشتغال دارد.
او افزود: امسال ۳۰۰ میلیون ریال از محل فروش نیشکر در آمد کسب کرده است و چند سالی است که فرزند و برادر زاده خود هم در امر کاشت و فراوری نیشکر با وی همراهی میکنند.
محمد عدالت طلب، پزشک عمومی و طب سنتی گیلان در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، در مورد خواص نیشکر گفت نیشکر خواص طبی زیادی دارد و میزان کالری که در این محصول نسبت به شکر وجود کمتر است.
او افزود: املای ویتامینها به خصوص ید، سدیم، کلسیم، پتاسیم، و آهن که در نیشکر وجود دارد برای بیماری هایی، چون کم خونی، فاویسم و ضعف جسمانی مفید است.
عدالت طلب ، با بیان اینکه نیشکر خاصیت ضد سودایی دارد ، با تشریح بر اینکه سودا مادهای است که اگر در بدن افزایش یابد باعث ایجاد برخی از بیماریهایی مثل اعصاب روان وکبد میشود، گفت: این محصول با پاکسازی کردن بدن باعث درمان این بیماریها میشود علاوه بر این خاصیت ضد شویندگی دارد و در دستگاههای تنفسی، اداری و گوارش مفید است.
این پزشک عمومی و طب سنتی گیلان، دیگر خواص نیشکر را هم کاهش نفخ و قلنج عنوان و تصریح کرد: با توجه به خاصیت این محصول افرادی که مبتلا به بیماری دیابت هستند از آنجا که رغبت زیادی برای مصرف شیرینی دارند میتوانند با جایگزین کردن این محصول نه تنها قند خون آنها افزایش نمییابد بلکه به مرور زمان به کاهش قند خون کمک میکند.
انتهای پیام/م.ع
گزارش از : علی کاظمی