به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، محمدرضا عدالتخواه، رئیس کل دادگستری استان همدان در بازدید از زندان مرکزی همدان بابیان اینکه باید در بخش قضائی طرحهای نوینی به منظور حبس زدایی داشته باشیم، گفت: نباید انسانی که خطایی را مرتکب و سپس پشیمان شده تا ابد راه آزادی بر او بسته شود.
او با اشاره به اینکه به منظور کاهش جمعیت کیفری تاکنون پروندههای بسیاری بررسی شده و به دنبال باز کردن راه برون رفت از زندان برای زندانیان با در نظر گرفتن دو شرط مهم هستیم، گفت: یکی از این شروط چنگ زدن به ریسمان محکم و مطمئنی است که تحت عنوان حبل المتین به زندانیان معرفی شده و موجب نجات خواهد شد و شرط دوم تنبه است به طوری که شخصی که مرتکب تخلف و جرمی شده برگردد و به اشتباه خود پی ببرد ما نیز راه را برایش باز میکنیم.
رئیس کل دادگستری استان همدان با قدردانی از مسئولان زندان همدان به دلیل اقداماتی که به منظورطرح حبل المتین انجام شده ادامه داد: مقاله نویسی در مورد جمله «زندگی به جای زندان» برای زندانیان برگزار شود تا موجب تفکر و تعمق در معنای آن شود.
عدالت خواه با اشاره به ستاد تألیف قلوب و فعالیت در آن اظهار داشت: مصلحین یعنی کسانی که به کار صلح و سازش بین زندانیان مشغول هستند و در کمیته معتذرین نیز به دنبال ایجاد پل ارتباطی بین زندانی و شاکی هستیم تا روند اخذ رضایت برای آنان راحتتر شود که البته اقدام و حرکت ما مشروط به این است که زندانی ابتدا بت درون خود را بشکند تا آماده عذرخواهی شود.
اوادامه داد: در زندانهای تابعه استان همدان کمیته معتذرین اقدامات مهمی انجام داده و در تویسرکان ۶۰ نفر ثبت نام کردهاند که ۲۰ نفر موفق به اخذ رضایت شدهاند.
رئیس کل دادگستری استان همدان گفت: در نهاوند ۱۵ نفر اقدام کرده و ۵ نفر رضایت کسب کردهاند و در زندان همدان نیز ۳۵۰ نفر عضو شدهاند که ۶ نفر اخذ رضایت کرده و ۳ نفر در آستانه اخذ رضایت هستند.
پژمان پروین، مدیر کل زندانهای همدان نیز با اشاره به اینکه همه ما نیاز به اصلاح رفتار، گفتار و کردار داریم، افزود: باید پیوسته در کارهای اصلاحی و تربیتی مشارکت جدی داشته باشیم.
او گفت: کمیته معتذرین با بیش از ۱۵۰ شاکی تماس گرفته شده که منجر به بخشودگی ۳۰ نفر از زندانیان شده است.
مدیر کل زندانهای همدان عنوان کرد: همچنین در ستاد تألیف قلوب تا کنون ۶۳ زندانی زیر قصاص شناسایی و اقدامات لازم برای اخذ رضایت ۳ نفر از آنها آغاز شده است.
پروین همچنین از شروع آموزش حفظ قرآن با حضور ۲۷۰ زندانی و همچنین شرکت ۵۵۰ زندانی در کلاسهای قصص قرآنی خبرداد.
او ادامه داد: جمعی از مددجویان زندانهای استان همدان نیز در کلاسهای روخوانی و روان خوانی مشارکت دارند و به دنبال خرید ۱۰۰ دستگاه قلم قرآنی برای تسریع و تسهیل در حفظ و روان خوانی زندانیان هستیم و ۱۷۰ جلد کتاب قصص قرآنی نیز خریداری و آماده تحویل به متقاضیان است.
انتهای پیام/ب