محمد رضا حاجی حیدری متخصص طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره فواید قارچ گفت: طبع قارچ در طب سنتی ایران سرد و تر است و انواع مختلفی دارد که بعضی از آنها سمی هستند.
او افزود: با توجه به اینکه قارچ به صورت خودرویش در طبیعت وجود دارد تشخیص نوع سمی آن از غیر سمی بسیار اهمیت دارد. شکل ظاهری بعضی قارچهای سمی با قارچهای خوراکی شباهت زیادی دارد بهتر است از تماس و مصرف قارچهای که در طبیعت میرویند پرهیز شود حتی تماس پوستی با برخی قارچها میتواند حساسیت شدید ایجاد کند.
بیشتر بخوانید: عوارض مصرف قارچهای خودرو/ روشی ساده برای تشخیص سمی بودن قارچ وجود ندارد
حاجی حیدری در مورد نحوه تشخیص قارچ خوراکی اظهار کرد: امروزه قارچهای خوراکی دارای مجوز بهداشتی که در کارگاههای پرورش قارچ خوراکی تولید میشود و برای مصرف در بازار و مغازهها عرضه میشود.
این متخصص طب سنتی با اشاره به ارزش تغذیهای قارچ اظهار کرد: قارچ علاوه بر خواص و ارزش غذایی خاصیت آنتی اکسیدانی بالایی داشته و همچنین دارای مواد معدنی مانند فسفر، آهن، سلنیوم و ویتامینهای مختلف مانند نیاسین، تیامین و فولات است.
او ادامه داد: به طور کلی قارچها باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشوند که علاوه بر خواص غذایی و دارویی بعضی از قارچها مانند قارچ گانودرما به عنوان یک گیاه دارویی اثرات پیشگیری و درمانی مختلفی مانند کاهش قند خون و درمان حساسیت دارند.
بیشتر بخوانید: دانستنیهایی درباره قارچ گانودرما + مزایا و معایب آن
حاجی حیدری درباره مصرف قارچ گفت: از دیدگاه طب سنتی در مصرف قارچ نباید زیاده روی کرد، زیرا دیر هضم و نفاخ میباشد و خصوصا افرادی که مشکلات گوارشی مثل نفخ معده و سردی معده و سو هاضمه دارند استفاده از قارچ را محدود کرده و با مصلح آن یعنی خردل مصرف کنند.
او تصریح کرد: مصرف طبخ شده قارچ با شوید، روغن کنجد و آویشن عوارض گوارشی را کاهش میدهد و توصیه شده است تا از نوشیدن آب بعد از خوردن قارچ به شدت پرهیز شود.
بیشتر بخوانید: خطر دوباره قتلهای سریالی با قارچ/ کلاه سفیدهایی که نباید به آنها لب بزنید
حاجی حیدری در پایان گفت: ناگفته نماند که بعضی قارچها سم آفلاتوکسین تولید میکنند که مواد غذایی مانند پسته، ذرت و بادام زمینی و لبنیات را گاها آلوده میکند و وجود مقدار آن در حد مجاز و مشخص مشکلی را برای مصرف کنندگان ایجاد نمیکند.
انتهای پیام/