به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، این که مصرف بیش از حد قند برای سلامت بدن انسان مضر است، یک راز نیست و آثار منفی مختلف آن بر سلامت از پشتیبانی علمی برخوردار هستند.
قند برای قلب انسان مضر است و میتواند موجب بیماری کبد چرب شود. مصرف بیش از حد شیرینیها میتواند مسیر تبدیل شدن مقاومت به انسولین به سندرم متابولیک و در نهایت دیابت را هموار کند.
همچنین، از مضرات مصرف بیش از حد قند برای سلامت دندانها آگاه هستیم. افزون بر این، قند بیش از حد میتواند لثهها را تخریب کرده و موجب بیماری پریودنتال شود که ارتباط مستقیمی با بیماری کلیوی، سرطان و آرتریت دارد.
نتایج مطالعهای جدید در دانمارک ارتباط بین قند، بیماری لثه و برخی بیماریها را بار دیگر تایید کرده است.
قند، بیماری لثه و التهاب
پژوهشگران دانمارکی در دانشگاه آرهوس طی یک پژوهش به بررسی مقالات علمی منتشر شده طی یک بازه زمانی ۵۰ ساله درباره قند و بیماریها پرداختند.
در شرایطی که قند هرگز به طور خاص به عنوان عاملی در ابتلا به بیماری پریودنتال مطرح نشده است، یک رژیم غذایی سرشار از کربوهیدراتها نشان داده است که یک عامل خطر برای بیماریهای دندان و دیگر بیماریهای التهابی محسوب میشود.
به گفته پژوهشگران دانمارکی، بیماری پریودنتال شرایطی التهابی است و میتوان از نظر این که چقدر باید سخت کار کنیم تا از آن پیشگیری کنیم همراه با دیابت، چاقی و بیماری قلبی در یک گروه قرار بگیرد.
ما میدانیم که باکتریها میتوانند از دهان به ریهها سفر کرده و به این اندامها آسیب برسانند. همچنین، یک باکتری خاص که موجب پریودنتیت میشود در مغز افراد مبتلا به بیماری آلزایمر مشاهده شده است.
زمانی که قند به رسوبات باکتریایی در لثهها اضافه میشود، تعاملات شیمیایی که رخ میدهند مشابه با آنهایی هستند که موجب پوسیدگی دندان میشوند. خوشبختانه، این واکنشهای شیمیایی با سوراخ شدن لثهها همراه نیستند، اما میتوانند موجب بیماری لثه شوند.
اگر دارای لثههایی بیمار هستید، این احتمال که دارای التهاب مزمن خفیف در سراسر بدن خود باشید، وجود دارد و این میتواند شما را بسیار بیمار کند.
سه روش برای زیر کنترل گرفتن التهاب
همان گونه که مشخص است، مصرف قند یکی از مواردی است که در صدر زنجیره رویدادهای منتهی به التهاب، بیماری و ناتوانی قرار دارد.
برای افرادی که بیش از ۴۰ سال سن دارند، به رغم تمام تلاشهایی که میتوان انجام داد، التهاب در حال پیشرفت است. التهاب مزمن ناشی از افزایش سن (Inflammaging) اصطلاحی است که برای این حقیقت استفاده میشود و نشان میدهد که بدن ما با افزایش سن به تدریج ملتهبتر میشود.
سیستم ایمنی بدن ما در تمام این سالها با بیماریها مبارزه کرده است و این شرایط ویرانیهایی (التهاب) را به جای گذاشته است.
خوشبخانه چند تغییر ساده سبک زندگی میتوانند به کند کردن آهنگ التهاب مزمن ناشی از افزایش سن یا به تاخیر انداختن زمان آغاز آن کمک کنند.
مصرف یک رژیم غذایی ضد التهاب
سطوح پروتئین واکنشی C در خون یک شاخص خوب درباره میزان التهاب موجود در بدن است. مطالعات نشان داده اند که رژیمهای غذایی مانند رژیم غذایی مدیترانهای میتوانند سطوح این پروتئین را به میزان ۲۰ درصد کاهش دهند.
پژوهشهای دیگر نشان داده اند که مواد غذایی سرشار از پلیفنول ها، از جمله چای سبز، مبارزانی قدرتمند علیه التهاب هستند. اما مصرف شکر همراه با آنها میتواند موجب خنثی شدن آثار مفیدشان شود.
مصرف روغن ماهی
اسیدهای چرب موجود در روغن ماهی میتوانند به مهار التهاب مزمن کمک کنند. در حقیقت، مطالعات نشان داده اند که مصرف ۹۶۰ میلی گرم اسید ایکوزاپنتانوئیک (EPA) و ۶۰۰ میلی گرم اسید دوکوزاهگزائنوئیک (DHA) در روز میتواند به میزان قابل توجهی سطوح پروتئین واکنشی C را کاهش دهد.
استفاده از ادویههای ضد التهاب
زردچوبه و زنجبیل دو گزینه عالی برای مقابله با التهاب هستند. شما میتوانید از آنها در دستورالعملهای غذایی مختلف استفاده کنید.
منبع: عصر ایران
انتهای پیام/