از همان شروع بارداری اغلب زنان سعی دارند تا مراقب استفاده کردن از خوراکیها و نوشیدنیهای غیر مجاز در این دوران باشند. احتمالا توصیههای متفاوتی هم از اطرافیان به آنها میشود. البته در کنار مصرف غذاهای مفید باید مراقب باشند که از خوردن برخی خوارکیها و نوشیدنیهای مضر، دستکم در این دوران اجتناب کنند. شما را با بعضی از خوردنیهای ممنوعه در این دوران آشنا میکنیم.
خوردن برخی ماهیها ممنوع!
جیوه موجود در انواع ماهیها، رشد مغز جنین را مختل میکند. برخی از ماهیها از جیوه بیشتری برخوردارند که بهتر است در فهرست ممنوعه ما قرار بگیرند. اغلب با شروع بارداری برخی از مادران بهکلی از خوردن ماهی خودداری میکنند. از آن جا که وجود ماهی در رژیم غذایی مادر باردار لازم است، توصیه میشود انواع ماهیهای پرورشی و ماهیهای کوچک رودخانهای مثل قزلآلا، سالمون و ماهی سفید را در رژیم غذایی خود داشته باشند. این ماهیها منبع بسیار خوبی از اسیدهای چرب امگا ۳ و برای مادر و جنین مفید است.
چای و قهوه را به اندازه مصرف کنید
بدونشک این نوشیدنیها به حس آرامش در شما منجر میشود، اما بهدلیل کافئین بالا در آن، نباید زیاد مصرف شود. اگر نمیتوانید این نوشیدنیها را به طور کامل حذف کنید بهتر است مصرف آن را تا حد زیادی کاهش بدهید بهخصوص در سهماه اول بارداری. مصرف مداوم قهوه باعث تنگتر شدن عروق خونی میشود و در نتیجه جریان خون در بدن مادر و جنین کاهش مییابد. از طرفی ترکیبات موجود در کافئین باعث جذب کم آهن میشود که برای رشد جنین بسیار مهم است.
با تخممرغ خام یا نپخته خداحافظی کنید
تخممرغ منبعی عالی از پروتئین و موادمغذی خوبی مثل کولین است و باید آن را بخورید. اما تخممرغ هم در معرض آلودگی به سالمونلا قرار دارد که برای زنان باردار نسبت به بقیه افراد خطرناکتر است. تخممرغی را خریداری کنید که در یخچال نگهداری میشود و شکستگی یا ترک ندارد. تخممرغ را به صورت کاملا آبپز شده بخورید. بسیاری از دسرهای خانگی و سسهای سالاد حاوی تخممرغ خام هستند، از خوردنشان صرفنظر کنید.
بی خیال نوشیدنیهای گازدار و انرژیزا شوید
با نوشیدن مقدار کمی از این نوشیدنیها اتفاق خطرناکی رخ نمیدهد، ولی عادت به خوردن روزانه این دسته از نوشیدنیها، به دلیل کافئین موجود در آن، احتمال خطر زایمان زودرس را به همراه دارد.
دور سوسیس و کالباس را خط بکشید
این فراوردههای گوشتی حاوی نیترات است، این ماده نگهدارنده که باعث پیشگیری از رشد باکتریها میشود خطر ابتلا به سرطان کولون را افزایش میدهد. وجود باکتری لیستریا در این فراوردههای گوشتی بزرگترین تهدید برای خانمهای باردار محسوب میشود، چون آنها به دلیل تغییرات هورمونی، بیشتر در معرض آسیب این قبیل باکتریها هستند.
خوراکیها و تنقلات خیابانی را خودتان تهیه کنید
اگر هوس خوراکیهای شیرین، ترش و تند خیابانی مثل ذرت مکزیکی، لبو، باقلا و انواع ترشک و لواشک کردید، دستور تهیهشان را به صورت آنلاین پیدا و آنها را در خانه تهیه کنید. این مواد غذایی خطر عفونتها، مشکلات معده و مسمومیت غذایی را افزایش میدهند.
غیرپاستوریزهها را کنار بگذارید
مصرف لبنیات در بارداری نباید نادیده گرفته شود. بهتر است از مصرف پنیرهایی مثل پنیر فتا، پنیر بز و دیگر محصولات لبنی غیر پاستوریزه خودداری کنید. این محصولات در صورت پاستوریزه نبودن ممکن است آلوده به لیستریا باشند، (باکتری که منجر به مسمومیت غذایی میشود). پنیرهای نرم مثل پارمزان و چدار، چون باکتریهایشان به طور طبیعی کشته نشده است برای زنان باردار با سیستم ایمنی ضعیف، مضر هستند مگر این که از شیر پاستوریزه تولید شده باشند.
منبع: خراسان
انتهای پیام/