افرادی که پیش از ساعت شش صبح از خواب بیدار می‌شوند، سالم‌تر و شادتر هستند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مطالعات نوین نشان داده است افرادی که پیش از ساعت ۶ صبح از خواب بیدار می‌شوند، در مقایسه با کسانی که پس از این ساعت بر می‌خیزند، سالم‌تر و شادتر هستند و احساس خوشبختی بیشتری دارند.

سال‌ها پیش جبران خلیل جبران، شاعر و نویسنده مشهور لبنانی، در تایید مزایای زود بیدار شدن و استفاده بیشتر از روز برای انجام دادن کار‌ها گفته است: «دنیا ثروتی برای کسی است که زود از خواب بیدار می‌شود.» همچنین ضرب المثل دیگری به زبان آلمانی وجود دارد که می‌گوید: «هرکس می‌خواهد روباه را به دام بیندازد، باید همزمان با جوجه‌ها بیدار شود.» درباره سحرخیزی نقل قول ها، ضرب المثل‌های مشهوری وجود دارد که بر ضرورت و ارتباط آن با سلامت تاکید می‌کند.

در مطالعه‌ای که در مجله «تحقیقات روانپزشکی» منتشر شده، آمده است افرادی که شب‌ها زود می‌خوابند و پیش از ساعت ۶ صبح از خواب بیدار می‌شوند، ۲۵ درصد کمتر از دیگران، در معرض ابتلا به افسردگی هستند.

از شر نگرانی‌ها رها شوید
روزنامه انگلیسی «دیلی میل» به نقل از بیلی بوش، پزشک و روانشناس استرالیایی، آورده است: بیدارشدن از خواب بسیار آسان‌تر از آن است که به نظر می‌رسد. شما می‌توانید ساعت بیولوژیک بدنتان را دوباره تنظیم کنید؛ بدن شما این کار را دوست دارد و از آن استقبال می‌کند، زیرا بار دیگر به ریتم اولیه و طبیعی‌تر خود باز می‌گردد.

سحرخیزی
بیدارشدن از خواب بسیار آسان‌تر از آن است که به نظر می‌رسد

وی افزود: سحرخیزی به شما در انجام فاقد عجله فعالیت‌ها و کار‌های اساسی روزانه کمک می‌کند. برای رسیدن به بیشترین نتیجه از سحرخیزی، زمان خاصی برای شرکت در فعالیت‌های جمعی و پرنشاط اختصاص دهید.

محبوب‌تر شوید
بوش در پایان خاطرنشان کرد: افرادی که دیر از خواب بیدار می‌شوند، اغلب به تنهایی زندگی می‌کنند و سیگار می‌کشند و ارتباط آنان با دوستان یا شریک زندگی شان محدود است.

مارنی لیشمان، متخصص و یکی از پژوهشگران این پروژه، در مصاحبه با روزنامه انگلیسی «سان»، گفت: سحرخیزی، خلق و خوی انسان را در طول روز تغییر می‌دهد و دیر به رختخواب رفتن موجب خستگی مفرط و افسردگی و اضطراب در طول روز می‌شود.

وی افزود: توصیه می‌شود که افراد ۳۰ دقیقه زودتر از زمان معین برای رفتن به محل کار یا انجام کار‌های روزانه از خواب بیدار شوند و این زمان را به انجام کار‌های لذت بخش و مفید مانند ورزش، مدیتیشن، لذت بردن از یک فنجان چای یا قهوه و... اختصاص دهند.

همچنین، طبق پژوهشی که به صورت مشترک توسط دانشگاه «ونگر» کالیفرنیا و دانشگاه «ساری» انگلیس انجام شده است، افرادی که به خواب شب تمایل بیشتری دارند، به سختی و دیرتر به بیماری‌های مختلف مبتلا می‌شوند و در صورت بیماری زودتر از دیگران بهبود می‌یابند.

از سوی دیگر تحقیقاتی که سال‌ها پیش در آلمان انجام شد، نشان داد که افرادی که زودتر از خواب بیدار می‌شوند، بیش از دیگران به موفقیت‌های شغلی دست می‌یابند، زیرا کسانی که می‌توانند صبح‌ها زود از خواب بیدار شوند، در مقایسه با دیگران هدفمند و مسئولیت پذیر هستند.

منبع: آکا ایران

انتهای پیام/

برچسب ها: افسردگی ، سحرخیزی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار