به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، ویروس کرونا از دیماه گذشته تاکنون بیش از دو هزار قربانی گرفته است. تقریبا تمامی جانباختگان از چین، کشوری که ویروس از آنجا شیوع پیدا کرد، هستند. چهار نفر نیز در ایران بر اثر ابتلا به این بیماری جان باخت اند. ایران بعد از چین دومین آمار فوتی کرونا در جهان را دارند.
در خصوص شیوع این ویروس یورونیوز گفتوگویی با پروفسور یزدان یزدانپناه یکی از متخصصین این بیماری در سازمان جهانی بهداشت و مسئول بالینی-درمانی و تحقیقاتی ویروس کرونا در فرانسه و رئیس بخش بیماریهای عفونی بیمارستان «بیشا» انجام داده است.
پروفسور یزدان پناه در پاسخ به این سوال که چه کسانی در معرض ابتلا به ویروس کرونا قرار دارند گفت: افراد دارای بیماریهای قلبی، ریوی، عروقی و سالمندان بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند. کودکان معمولا به این بیماری مبتلا نمیشوند؛ در صورت ابتلا که به ندرت ممکن است اتفاق بیافتد بیماری حاد نیست. ۸۵٪ مبتلایان شرایط حاد ندارند. تنها ۱۵٪ آنها به طور حاد به این بیماری مبتلا میشوند و کمتر از ۲٪ آنها جان خود را از دست میدهند.
پروفسور یزدان پناه درباره راهکارهای پیشگیری از این بیماری بیان کرد: اگر در تماس با افراد بیمار بودهاید در خانه بمانید و به هیچ وجه به مراکز درمانی مراجعه نکنید، چون احتمال شیوع بیماری در این مکانها بسیار بالاست.
بیشتر بخوانید: ویروس کرونا؛ ۴ میلیون ماسک امروز توزیع میشود
او افزود: اولین و مهمترین کار تشخیص سریع و سپس قرنطینه کردن بیماران مبتلاست. افرادی که با این بیماران در ارتباط هستند باید ماسک بزنند و مسایل بهداشتی را رعایت کنند.
یزدان پناه در پاسخ به این سوال که آیا شیوع این ویروس در ایران و افغانستان در مقایسه با اروپا میتواند با خطرهای بیشتری همراه باشد، تصریح کرد: حوزه تحقیقانی من فرانسه و اروپاست و خیلی نمیتوانم راجع به ایران صحبت کنم، اما به نظرم تمام امکانات برای پیشگیری از این بیماری در ایران وجود دارد.
پروفسور یزدان پناه درباره اینکه آیا تحریمها نقشی در پیشگیری و درمان این بیماری دارند یا خیر، بیان کرد: به طور دقیق نمیدانم که تحریمها اثری در پیشگیری یا درمان بیماری کووید-۱۹ داشته باشند یا خیر. در واقع اولین مساله در مقابله با شیوع یا درمان این بیماری پیدا کردن ویروس است که برای تشخیص ملزوم آزمایشهایی است که انجام آن به دستگاههایی نیاز دارد که داشتن آنها به تحریمها ربطی ندارد و دستگاههای خیلی پیشرفته یا خاصی هم نیستند. در مرحله بعد به ماسک و تجهیزات اولیه برای پیشگیری نیاز داریم که فکر نمیکنم به تحریمها ربطی داشته باشد.
یزدان پناه در پاسخ به این سوال که آیا درمان قطعی وجود دارد یا میتوانیم امیدوار باشیم تا یکی دو ماه آینده واکسن یا درمان قطعی برای درمان بیماری کووید-۱۹ وارد بازار شود؟ تاکید کرد: پیدا کردن واکسن یا درمان قطعی در یکی دو ماه آینده ممکن نیست و نیاز به زمان بیشتری دارد. هیچ درمان یا روش ثابت شدهای تا به الان وجود ندارد.
او در توصیه به مردم ایران درخصوص مقابله با این ویروس گفت: مهمترین کار این است که خونسردی خود را حفظ کنید. اگر در تماس با افراد بیمار بودهاید در خانه بمانید و به هیچ وجه خودسرانه به مراکز درمانی مراجعه نکنید، چون احتمال شیوع بیماری در این مکانها بسیار بالاست. در مرحله بعد در صورت داشتن علایمی مانند تب، سرفه و تنگی نفس ماسک بزنید و بدون ترک خانه با مراکز درمانی تماس بگیرید تا در صورت تشخیص، تدابیر لازم برای قرنطینه کردن و درمان شما در نظر گرفته شود.
پروفسور یزدان پناه در پایان در خصوص اینکه آیا مردم عادی باید ماسک بزنند نیز یادآور شد: مردم عادی لازم نیست ماسک بزنند بلکه بیماران باید ماسک بزنند تا از شیوع آن به دیگران جلوگیری شود.
انتهای پیام/
تجهیز چی ؟کارایی نداره هر چی مد نظره
اومده فقط باید بیشتر رعایت بهداشت داشته باشیم همین