شایعات کرونا که این روز‌ها به تیتر یک اخبار رسانه‌های داخلی تبدیل شده، در فضای مجازی بیش از دنیای واقعی، رعب و وحشت را به دل مردم انداخته است.

به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، قریب به یک ماه پیش بود که رسانه های خارجی از شیوع ویروس کرونا در آسیای شرقی خبر دادند و چند شهر از کشور چین وارد قرنطینه شد. چین از لحاظ مراودات تجاری، سیاسی و ... از جمله کشورهای مهم جهان به شمار می‌رود، از این رو پس از فراگیر شدن کرونا بسیاری از کشورهای همسایه و همچنین در تعامل با چین راه های ارتباطی خود را در تمام زمینه ها بستند.

حالا پای این ویروس به کشور ما باز شده و با جان باختن چند تن از هموطنانمان، نگرانی‌ها را دوچندان کرده است؛ نگرانی که بازار شایعات آن لحظه به لحظه داغ‌تر می‌شود و شبکه‌های اجتماعی نیز بستر مناسبی برای اخبار ضد و نقیض فراهم کرده، همچنین در دسترس بودن این شبکه ها و سرعت بالای انتشار شایعات اذهان عمومی را مشوش کرده است.

بازی تازه رسانه بیگانه با ویروس کرونا ؛ کروناهراسی بدتر از خود این ویروس

از سوی دیگر بازی تازه‌ای توسط رسانه بیگانه با این ویروس شروع شده و عده‌ای در تلاشند تا سلامت مردم را به سیاست بفروشند. طبق نظر پزشکان متخصص این ویروس هم قابل پیشگیری و هم قابل درمان است اما بدتر از تلفات کرونا، ویروس کروناهراسی است که دشمنان داخلی و خارجی با اهداف سیاسی و ضد انسانی به آن روی آورده و فضایی رعب‎‌انگیز و بی اعتمادی را در داخل کشور به وجود آورده‌اند. در رصد شبکه‌های معاند دیده می‌شود که تک تک اخبار موجی از ترس و یک وحشت عمومی را ایجاد می‌کند. جالب‌تر اینکه این ویروس تاکنون از مرزها عبور و بسیاری از کشوهای غربی را نیز درگیر خودش کرده است اما هدف تنها بحرانی نشان دادن وضعیت در داخل ایران است تا بدین شکل امنیت روانی جامعه را بهم بریزد. گفتنی است، در این جنگ پیچیده تبلیغاتی ایجاد شوک به جامعه و ایجاد شکاف در اعتماد مردم به نظام ، دستور کار اصلی معاندان جمهوری اسلامی است. حالا فرقی نمی کند که بنزین باشد یا هواپیمای اوکراینی یا کرونا.

در حالی که مقامات بهداشت عمومی شبانه روز برای توقف شیوع ویروس کرونا تلاش می‌کنند، اما دست به دست شدن اخبار جعلى در شبكه‌های مجازی و سرعت  انتشار آن، جو عمومی را به طور جدی با مشکل مواجه کرده و باعث سلب اعتماد افکار عمومی شده است.  خبر شیوع کرونا که از چند روز قبل‌تر از انتخابات مجلس شورای اسلامی  در فضای مجازی منتشر شد، شاید بهانه ای بود تا با تشویش اذهان مردم، آنها را از حضور در پای صندوق‌های رأی منصرف کند که البته  مشارکت حداکثری در این انتخابات، سرانجام دیگری را رقم زده و بیش از پیش اقتدار و عزت کشور را به جهانیان نشان داد.

روال همان مدل بنزین و هواپیمای اوکراینی است اما اینبار با نامِ

روال همان مدل بنزین و هواپیمای اوکراینی است اما اینبار با نامِ

روال همان مدل بنزین و هواپیمای اوکراینی است اما اینبار با نامِ

از همان ساعات اولیه انتشار خبر کرونا، کاربران و فعالان فضای مجازی نیز در فضای توئیتر و اینستاگرام فعال شده و لحظه به لحظه با داغ کردن هشتگ‌هایی چون #کرونا ، #کروناویروس ، #قرنطینه و ... نظرات و اطلاعات دریافتی خود را حول این ویروس منتشر کردند. کاربران ضمن اشاره به موارد بهداشتی

آنها همچنین هشتگ‌های #تعطیلی_تا_پایان_کرونا ، #ما_را_دریابید و #مسئولین را در صفحات خود به راه انداخته و مطالبات خود مبنی بر اقدامات لازم جهت مهار این ویروس را مطرح کردند. از آنجا که برخی محتکران سودجو از هر فرصتی در جهت رسیدن به خواسته‌ها و منافع خود استفاده می‌کنند، شیوع این بیماری و تهیه ملزومات بهداشتی از سوی مردم بستری را برای این جماعت فرصت طلب به وجود آورد و باعث شد ماسک و مواد ضدعفونی کننده به طرز وحشتناکی کمیاب و یا با قیمت‌های نجومی در داروخانه‌ها به فروش برسند. این سوءاستفاده دلالان و برخی فروشنده‌ها در شرایط حساس جامعه با موجی از انتقادها و واکنش‌های تند کاربران روبرو شد بطوری که فعالان فضای مجازی به طور یکپارچه و در پست‌هایی مشترک خواستار رسیدگی مسئولین به وضعیت به وجود آمده شدند.

در ادامه تعدادی از واکنش انتقادی کاربران را در طی چند روز اخیر مشاهده می‌کنید.

روال همان مدل بنزین و هواپیمای اوکراینی است اما اینبار با نامِ

روال همان مدل بنزین و هواپیمای اوکراینی است اما اینبار با نامِ

روال همان مدل بنزین و هواپیمای اوکراینی است اما اینبار با نامِ

روال همان مدل بنزین و هواپیمای اوکراینی است اما اینبار با نامِ

روال همان مدل بنزین و هواپیمای اوکراینی است اما اینبار با نامِ

اما در میان حجم گسترده پست‌های مرتبط با کرونا، جمعی از کاربران فضای مجازی تلاش‌ها و مجاهدت‌های شبانه روزی جامعه پزشکی و پرستاری را مورد ستایش قرار داده و از آنها به عنوان قهرمانان ملی یاد کردند و نوشتند این قشر زحمتکش علیرغم کمبود امکانات در خط مقدم مبارزه با بیماری کرونا هستند که پس از گذر از این بحران و تا همیشه، قدردان زحمات آنها خواهیم بود.

روال همان بنزین و هواپیمای اوکراینی است اما اینبار با نامِ

روال همان بنزین و هواپیمای اوکراینی است اما اینبار با نامِ

روال همان بنزین و هواپیمای اوکراینی است اما اینبار با نامِ

 

لازم است بدانید که بر اساس آخرین آمار ارائه شده وزارت بهداشت و درمان، تا ساعت ۱۳ پنجم اسفتدماه، در مجموع ۶۱ نفر به صورت قطعی به بیماری کرونا مبتلا شدند. بر این اساس ۳۴ نفر در استان قم، ۱۳ نفر در استان تهران، ۶ نفر در استان گیلان، ۴ نفر در استان مرکزی، ۲ نفر در استان اصفهان، یک نفر در استان همدان و یک نفر هم در استان مازندران به این ویروس نوپا مبتلا شدند.

کرونا

حالا با وضعیت به وجود آمده و بحرانی که کشور عزیزمان را با تحدید جدی روبرو کرده، لازم است تا همگی دوستانه و دلسوزانه برای بهبود حال روحی و جسمانی یکدیگر تلاش کنیم و از دامن زدن به اخبار کذب و منفی اجتناب کنیم. همچنین با توجه به توصیه پزشکان و رعایت بهداشت فردی نهایت تلاش خود را در جهت مهار ویروس کرونا انجام داده و بتوانیم با کمترین تلفات از این بحران عبور کنیم و در نهایت با شادی و سلامتی به استقبال سال جدید برویم اِنشاءالله .

گزارش از الهام رضایی

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Canada
ناشناس
۲۳:۲۸ ۰۶ اسفند ۱۳۹۸
ملت باید هوشیار باشند و از اول انقلاب .شایعات و اخبار دورعین از طریق کانالهای معاند و مبتذل من و تو و بی بی سی و ایران انترنشنال و کانالهای امریکایی وووو انگلیسی .عربستان. پخش شده .نباید باورشون کنند .چونکه باعت وحشت و افسردگی و ناامیدی تون به اینده میشه .حالا تصیمیم در دستان شماست که به دنبال ارامش خیال ایید تا خیر
Canada
ناشناس
۲۲:۲۴ ۰۶ اسفند ۱۳۹۸
کانالهای معاند من و تو و بی بی سی و ایران انترنشنال .هدف اصلی شون نگران کردن ملت ایران با نشان دادن دلسوز ملت و ناامیدی ملت و افسردگی جوانان است .ناخودآگاه اخبار منفی روی ملت اثر میگذارد و انها را وحشت زده. میکند .تنها چاره .شناخت دشمن است و تماشای این کانالها را برای خودتون منع کنید تا به ارامش برسید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۱ ۰۶ اسفند ۱۳۹۸
ایرانی ها بهتر است هراس داشته باشند تا اندکی مسائل بهداشتی را رعایت کنند، در غیر این صورت باورهایی بصورت اشتباه آن مثل: "گر نگه دار من آن است که من می دانم - شیشه را در بغل سنگ نگه می دارد" باعث خواهد شد این خطر جدی را شوخی به حساب آورند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۶ ۰۶ اسفند ۱۳۹۸
وقتی 20 درصد مبتلایان مردن باید ازش ترسید دیگه!