به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا، سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کرده و مصرف روزانه این مواد را جدی بگیرید.
۳ واحد سبزیجات (به جز سبزیهای نشاسته ایی که ریشه آنها خوراکی است) و حداقل ۲ واحد میوه در روز بخورید.
از میوهها و سبزیجات تازه مخصوص همان فصل که ویتامین ث بیشتری دارند از قبیل پرتقال، لیمو شیرین، نارنگی، کرفس، گوجه فرنگی و ... استفاده کنید.
سبزی یا سالاد همراه با آبمیوه ترش یا آب نارنج تازه مصرف کنید.مصرف هویج و کدو حلوایی در غذاهای روزانه و پیاز خام به دلیل داشتن ویتامین c توصیه می شود.
استفاده از منابع پروتئین در غذای روزانه مانند حبوبات یا تخم مرغ و مواد غذایی پروتئین دار مثل ماهی، مرغ، گوشت، تخم مرغ و حبوبات و ... توصیه می شود.
از مصرف غذا و مایعات در مکانهای نامطمئن، مصرف سوسیس، کالباس و سایر فست فودها و غذاهای چرب، مصرف غذاهایی که کامل پخته نشده اند مانند تخم مرغ عسلی خودداری کنید.
بیشتر بخوانید: از کرونا نترسید، مقاومت بدنتان را بالا ببرید
با شناخت و مصرف منابع غذایی سرشار از ویتامینهای مختلف، میتوانید از ابتلا به ویروس کرونا پیشگیری کنید.
جعفری، گیاه خردل، پیاز، کلم فندقی، شلغم، اسفناج، مارچوبه، بروکلی، خیار، کلم، توت فرنگی، جگر مرغ و گل کلم از منابع سرشار ویتامین k هستند.
فلفل قرمز، فلفل سبز، کشمش سیاه، کیوی، پرتقال، توت فرنگی، پاپایا، بروکلی، جعفری، آناناس، گریپ فروت، گل کلم، انبه و کلم بروکلی از منابع دارای ویتامین c هستند.
سینه بوقلمون، گوشت گوساله، ماهی تن، سینه مرغ، دانههای آفتابگردان، کنجد، نخود سبز و لوبیا چیتی مواد غذایی سرشار از ویتامین b۶ هستند.
انواع ماهیها از جمله هالیبوت، کپور، سالمون وانواع قزل آلاها، ساردین، روغن کبد ماهی تن، تخم مرغ و شیر از منابع ویتامین d۳ هستند.
سیب زمینی شیرین، کلم برگ، هویج، اسفنجاج، جگر گاو، کاهو، کره، تخم مرغ، کدو حلوایی، بروکلی، زردآلو، طالبی، انبه، فلفل قرمز شیرین و ماهی تن از منابع حاوی ویتامین a هستند.
اسفناج، بروکلی، مارچوبه، لوبیا چشم بلبلی، جگر گاو، کلم، لوبیا قرمز، آوکادو، کاهو و پرتقال منابع سرشار از ویتامین b۹ هستند.
فندق، بادام، دانههای آفتابگردان، انبه، آوکادو، بروکلی، اسفناج، کدو گردویی، فلفل دلمه ایی، زیتون، کلم برگ، چغندر برگ، گوجه فرنگی و کیوی از منابع ویتامین e هستند.
به جای مکملهای ویتامینی از مواد غذایی طبیعی استفاده کنید. مثلا مصرف یک عدد پرتقال موثرتر از قرص ویتامین ث است، چون پرتقال علاوه بر ویتامین ث مجموعهای از ریز مغذیها و ویتامینهای دیگر مثل منیزیم، پتاسیم، اسید فولیک و ویتامین ۶B را دارد.
دارچین، سیر، زنجبیل، فلفل کائن، زردچوبه، فلفل سیاه، ادویه کاری، پونه کوهی، نعنا فلفلی و آویشن نیز از ادویههای موثر در تقویت سیستم ایمنی بدن هستند.
• مایعات گرم مانند چای، سوپ رقیق، دم کردههای گیاهی بیشتر مصرف کنید.
• بهتر است در تهیه سوپ از جوجه و ماهی و انواع سبزیجات خرد شده مثل هویج، کرفس، پیاز، قارچ، لیموترش استفاده کنید.
• در صورت بی اشتهایی، بهتر است مواد غذایی را در ۵ یا ۶ وعده مصرف کنید.
انتهای پیام/
واقعا من ک ترکیدم از خنده