به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، نامش کروناست. میگویند قدیمی است، اما حالا نمونه جدیدش انسانها را دچار مشکل کرده است.شیوع ویروس کرونا (Coronavirus) جدید با نام nCov-۲۰۱۹ در تاریخ ۳۱ دسامبر ۲۰۱۹ برای نخستین بار در ووهان چین گزارش شد و پس از آن به برخی کشورهای دیگر راه یافت.
این روزها تب کرونا ویروس در کشور ما نیز بالا گرفته است. برخی از هموطنان به این بیماری مبتلا شده و تعدادی نیز قربانی آن شدهاند.
نخستین جلسه برای بررسی وضعیت ویروس کرونا در استان بوشهر شنبه سوم اسفند در استانداری برگزار شد تا تصمیمها برای پیشگیری از این ویروس گرفته شود.در این جلسه دانشگاه علوم پزشکی بوشهر به عنوان متولی تصمیمگیریها در این خصوص معرفی شد.در همان جلسه به دستور استاندار قرار شد رویدادها و برنامههای مختلف که محل تجمع عدهای است، تعطیل شود.
مدارس هم که شنبه در روز بعد از انتخابات تعطیل بودند از یکشنبه تا آخر هفته نیز برای جلوگیری از انتشار ویروس کرونا تعطیل شدند. بعد از آن هم دانشگاهها را تعطیل کردند.خیابانها و کوچهها با تعطیلی مدارس و دانشگاهها، روزهای خلوتی را تجربه میکنند. وقتی قدم در خیابانهای شهر میگذارید بیشتر مردمی را میبینید که با ماسک و دستکش در حال عبور هستند.
برای اینکه بدانیم مردم چقدر با کرونا و راههای پیشگیری از آن آشنا هستند به نقاط مختلف شهر بوشهر سر زدیم.
مردی سالخورده ای که گویا به مطالبی که این روزها در خصوص این ویروس از رسانه های مختلف منتشر شده خوب توجه کرده است، گفت: در مرحله اول باید در دیدارها دست ندهیم، روبوسی نکنیم، دستهای خود را مرتب با آب و صابون بشوییم و سعی کنیم به جاهای شلوغ نرویم.
خانمی جوان هم در پاسخ به ما بیان کرد: مردم نباید در اجتماعات شرکت کنند، باید از ماسک و دستکش استفاده کنند و دستهای خود را با آب و صابون به طور مرتب بشویند.
مردی جوان هم معتقد بود تقویت سیستم ایمنی بدن از همه موارد مهمتر است، می گوید: نباید به خود استرس وارد کنیم، زیرا استرس ضعف سیستم ایمنی بدن ما را به همراه دارد.
این جوان به شوخیهای صورت گرفته با کرونا در فضای مجازی هم اشاره کرد و افزود: شوخی با این ویروس زیاد است، اما خطر شیوع و ابتلا به ویروس کرونا را باید جدی بگیریم.
کودکی هم از والدینش یاد گرفته بود که نباید به سطوح آلوده دست زد، با توجه به آموزشهایی که به شکلهای مختلف ارائه شده، میشود گفت: همه مردم راههای پیشگیری از ابتلا به این ویروس را میدانستند، اما از کمبود ماسک، دستکش، الکل و مایع ضدعفونی کننده گلایه داشتند.
پس از اعلام خبر درباره ورود ویروس کرونا به کشور، مردم به سمت خرید ماسک و مواد ضدعفونی رفتند تا از خطر این ویروس در امان بمانند.
اما این روزها اگر به داروخانهها بروید اولین چیزی که بر روی در آنها میبینید اطلاعیه تمام شدن مواد ضدعفونی کننده، ماسک و دستکش است.
مردی میانسال که ماسکی ساده بر روی دهان و بینی خود دارد، با گلایه از نبود ماسک در داروخانهها، گفت: این ماسک را سه روز است که استفاده میکنم در صورتی که میگویند این ماسکها تنها برای چند ساعت کاربرد دارد.
مردی سالخورده دیگری در یکی از داروخانهها پس از اینکه شنید داروخانه ماسک ندارد، گفت: خودم، همسرم و پسرم بیماری زمینهای مانند بیماری قلبی و تنفسی داریم و از همه بیشتر خطر ابتلا به ویروس کرونا ما را تهدید میکند، اما همه داروخانههای شهر را به دنبال ماسک، ژل ضدعفونی کننده دست و الکل گشتهام، اما هنوز هیچ یک را پیدا نکردهام.
مرد جوانی هم حرف این پدر نگران را تکرار کرد و گفت: به همه داروخانهها سر زدهام، اما هنوز یک ماسک هم نتوانستهام پیدا کنم.
برخی از مراجعه کنندگان به داروخانهها میگفتند ماسک، دستکش، ژل شستشو، ژل ضد عفونی کننده و الکل حتی با قیمتی چند برابر هم، دیگر یافت نمیشود.
برای پیگیری کمبود ماسک به داروخانهها رفتیم، مسئولان داروخانهها گفتند: مراجعه مردم برای خرید این اقلام از پنجشنبه هفته پیش چند برابر شده و با کمبودماسک، مواد ضدعفونی کننده، الکل و دستکش روبه روشدهایم.
آنان عنوان کردند: هر میزان از این اقلام را داشتیم در اختیار مردم گذاشتیم و طبق قانون نمیتوانیم خودمان این اقلام را بخریم و باید منتظر توزیع باشیم.
مسئولان داروخانهها گفتند درخواست دادهاند که این محصولات را برایشان تهیه کنند، اما زمان توزیع را نمیدانند.
در حالی که مسئولان مدارس و مراکز آموزشی را برای پیشگیری از ابتلا به کرونا تعطیل کردهاند، برخی افراد از این تعطیلی برای سفر به استان بوشهر و استفاده از هوای بهاری این استان استفاده کردهاند!
این موضوع باعث نگرانی برخی شهروندان استان شده است. به ویژه اینکه برخی مسافران از استانهای درگیر با کرونا به این استان آمدهاند.
در نزدیکی ساحل بوشهر با مردی صحبت میکنیم که مسافر است و چادر برپا کرده او می گوید: اگر میدانست کرونا مدارس را تعطیل میکند فرزندانش را هم با خود به بوشهر میآورد!
در حالی که همه به دنبال ماسک هستند، معاون فنی بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، میگوید استفاده از ماسک برای همه ضروری نیست و تنها سه دسته از افراد هستند که حتما باید از ماسک استفاده کنند.
به گفته دکتر محمد مهدی خواجهئیان، دسته اولی که باید ماسک استفاده کنند، کسانی هستند که سرما خوردهاند که نباید ذرات تنفسی آنها از دهان و بینی به افراد دیگر منتقل شود یا کسانی که بیماریهای زمینهای مانند آسم و مشکلات ریوی دارند که باید مراقب باشند ترشحات افراد بیمار به آنها منتقل نشود.
او افزود: دسته دوم، افرادی هستند که در تماس نزدیک با فرد بیمار هستند و یا از آنها مراقبت میکنند و دسته سوم، کادر پزشکی هستند که در تماس نزدیک و مستقیم با بیمار هستند.
این پزشک تاکید کرد: نیاز نیست که همه مردم از ماسک استفاده کنند، زیرا که این ویروس از راه تماس با فرد آلوده منتقل میشود.
دکتر سعید کشمیری رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر گفت: مسئولان وزارت بهداشت درتلاشند اقلام بهداشتی مورد نیاز مردم به دستشان برسد و سازمان تعزیرات و وزارت صنعت، معدن وتجارت هم بازار را کنترل میکنند.
کشمیری ادامه داد: نیازی که در کشور برای استفاده از اقلامی مانند ماسک و ژلهای ضدعفونی کننده به وجود آمده، نیاز کاذب است و به همین علت تقاضا نسبت به عرضهای که وجود داشته بالا رفته و تعادل بازار نسبت به قبل بهم خورده است.
او تاکید کرد: استفاده از ماسک برای همه ضروری نیست پس کسانی که به ماسک نیاز ندارند به داروخانهها برای خرید ماسک مراجعه نکنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با درخواست از مردم برای حضور نیافتن در تجمعات، افزود: تعطیلی مدارس، لغو جشنوارهها، نمایشگاهها و برنامههای فرهنگی و ورزشی به منزله جلوگیری از شیوع ویروس کروناست پس از مردم میخواهیم در خانه بمانند و مسافرت نروند.
کشمیری بهترین راه مقابله با ویروس کرونا را حفظ آرامش و رعایت بیشتر بهداشت فردی عنوان کرد و گفت: موثرترین راه برای پیشگیری از ابتلا به کرونا شستشوی مرتب دستها با آب و صابون به مدت ۲۰ ثانیه است و استفاده از ژل فقط مربوط به زمانی است که صابون در دسترس نباشد.
سعید کشمیری،رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بیان کرد: تاکنون پنج مورد مثبت مبتلا به ویروس کرونا در استان بوشهر تشخیص دادهشده است.
او تصریح کرد: بیمار قبلی مبتلا شده به کرونا بعد از در دوره یکهفتهای درمان امروز جمعه از بیمارستان شهدای خلیجفارس بوشهر مرخص و تحت قرنطینه خانگی قرار گرفت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر ادامه داد: برای بیمارانی که قرنطینه خانگی میشوند به خانوادههای آنان قبل از ترخیص آموزشهای لازم ارائه میشود.
کشمیری افزود: از دو بیمار جدیدی که آزمایش آنها امروز مثبت اعلامشده است، یکی از بیماران فردی ۳۵ ساله اهل مازندران است که خانواده وی نیز ساکن مازندران هستند، بهبودیافته و از بیمارستان مرخص و با توصیههای لازم به مازندران برگشته است.
او گفت: فرد دیگر ۶۱ ساله اهل تهران و شاغل عسلویه بوده که به محض ورود به عسلویه به خاطر تب و علائم بلافاصله تشخیص داده شد و به بیمارستان شهدای خلیجفارس بوشهر برای مراقبت و درمان منتقل شد و در حال حاضر نیز حال عمومی وی مساعد است.
ویروس کرونا زندگی همه مردم کشورمان را تحت تاثیر قرار داده است. این بیماری درمان ندارد و تنها راه مقابله با آن پیشگیری است.
حالا وقت آن رسیده که شعار پیشگیری بهتر از درمان است را عملی کنیم و با حفظ آرامش کرونا را شکست دهیم.
خاطره خواجگانی
انتهای پیام/ک