به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، تقریبا 70 درصد از تمام موارد لوپوس به عنوان لوپوس سیستمیک دسته بندی می شود که یک اندام یا بافت اصلی مانند قلب، ریه ها، کلیه ها یا مغز را تحت تاثیر قرار می دهد.بسیاری از افراد مبتلا به لوپوس، درد مزمن ناشی از این بیماری را یکی از آزاردهندهترین موارد مرتبط با آن عنوان کرده اند.
پژوهشگران مواردی مانند ژنتیک، هورمون ها و تغییرات زیست محیطی را با ابتلا به لوپوس پیوند داده اند اما بیان این که کدام عامل بزرگترین نقش را ایفا می کند، دشوار است. در ادامه با برخی از دلایل احتمالی لوپوس بیشتر آشنا می شویم.
ژنتیک
خطر ابتلای یک فرد به لوپوس در صورت ابتلای یکی از اعضای خانواده وی به این بیماری تا 20 برابر بیشتر است.
نژاد
لوپوس به طور نامتناسب بر گروه های نژادی خاص تاثیر می گذارد. در واقع، این بیماری بین زنان رنگین پوست، دو تا سه برابر بیشتر شایع است.
هورمون ها
به طور کلی، احتمال بیشتری دارد زنان نسبت به مردان به بیماری لوپوس مبتلا شوند. یکی از دلایل عمده این شرایط می تواند هورمون هایی مانند استروژن و پرولاکتین باشد که سطح آن ها در بدن زنان بیشتر است.
نور فرابنفش
نور فرابنفش می تواند به سلول های بدن هر فردی آسیب برساند اما افراد مبتلا به لوپوس حساسیت به مراتب بیشتری به آن دارند.
قرار گرفتن درمعرض سموم می دانیم که سیلیکای موجود در برخی پودرهای تمیزکننده و دود سیگار می تواند خطر ابتلا به لوپوس را افزایش دهد اما پژوهشگران درباره چرایی آن مطمئن نیستند.
استرس
استرس یکی از عواملی است که تقریبا هر بیمار مبتلا به لوپوس اعتقاد دارد بر این بیماری تاثیر می گذارد.
به گفته این بیماران، استرس عاطفی، به عنوان مثال، مرگ یکی از عزیزان یا طلاق گرفتن و همچنین استرس جسمی مانند یک عمل جراحی یا آسیب دیگر ممکن است محرکی برای بروز علایم لوپوس باشد.
منبع: خراسان
انتهای پیام/