به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، ایرج حریرچی معاون کل وزیر بهداشت و دبیر ستاد مبارزه با ویروس کرونا، اظهار کرد: احساسم این است مردم ترس زیادی از کرونا پیدا کردهاند و به عنوان یک مبتلا عرض میکنم شدت علائم کرونا از یک آنفلوانزای اچ وان ان وان و آنفلوانزای نوع بی در اکثر افراد کمتر است. تنها نکته مهم درباره کرونا این است که احتمال سرایت زیادی دارد و یک ویروس جدید و ناشناخته به شمار میرود.
او افزود: با تجربه چند ماهه ای که در چین حاصل شده و تجربه در بعضی کشورهای دیگر متوجه شدیم رفتار این ویروس چیست، مردم مطمئن باشند که ۸۰ درصد کسانی که این ویروس را میگیرند، گاهی خودشان متوجهام نمیشوند یا با همان اقدامات سرپایی درمان میشوند و تنها چند درصد احتیاج به بستری دارند.
حریرچی گفت: تنها ۲ تا ۲ و نیم درصد مبتلایان جان خود را از دست میدهند که نسبت به آنفلوانزا مقدار کمی است. توجه کنید که امسال تنها در کشور آمریکا ۱۳ هزار نفر به دلیل آنفلوانزا فوت کرده و حدود ۲۸ میلیون نفر مبتلا شده و بستری شدند.
معاون کل وزارت بهداشت با اشاره به اینکه مردم اصراری بر انجام آزمایش نداشته باشند، بیان کرد: در افرادی که علامت ندارند یا علامت جزئی دارند انجام آزمایش به هیچ وجه مفید نیست و اگر قبل از بروز علائم افراد تست دهند قطعا نتیجه منفی و کاذب خواهد بود. تست ویروس زمانی مثبت میشود که علائم بالینی داشته باشد.
او گفت: ویروس کرونا اول در محیط بینی و بعد در حلق و سپس در ریه جاری میشود. زمانی بیمار دارای علائم میشود که این ویروس در حلق و ریه فرد مبتلا است و اگر پیش از آن تست دهد جواب تست منفی خواهد بود و فایدهای ندارد. همچنین اگر در دوره نهفتگی بیماری باشد، یعنی چند روز بعد قرار است که علائم بیماری ظاهر شود انجام آزمایش بی فایده خواهد بود و تنها یک اطمینان کاذب به فرد میدهد.
حریرچی مطرح کرد: توصیه میشود افراد بار رعایت مسائل معمول اگر علائمی مانند تب و سرفه خشک داشتند به پزشک مراجعه کرده و در صورت تشخیص متخصص به انجام آزمایش کرونا بپردازند.
انتهای پیام/
چجوریه اقایون مسئولین اینقد سریع ازمایشاشون مثبت میشه توروزای اول مریضیشون